perec tart by hungry mile

Danas je Svjetski dan čokolade! Poznati bloger otkriva recept za ovaj čokoladni tart

Poznati food bloger Mile Butorac, vlasnik Instagram profila Hungry Mile, već dulje vrijeme blogersku scenu oduševljava svojom kreativnošću u pripremi, ali i dizajniranju jela. Povodom Svjetskog dana čokolade, koji se obilježava 7. srpnja, od njega smo "posudili" recept za ovaj desert koji će, bez sumnje, oduševiti i velike i male

Perec tart (sastojci)

Za podlogu:
150 g pereca
1 žlica šećera u prahu
100 g maslaca

Za kremu:
200 g slatkog vrhnja
160 g mliječne čokolade

Priprema:
1. Perece usitnite u blenderu, ili koristite plastičnu vrećicu/čistu kuhinjsku krpu pa ih zdrobite valjkom ili kuhinjskim batom.
2. Maslac izrežite na kockice pa ga stavite u manji lončić i otopite na laganoj vatri.
3. Otopljeni maslac kratko prohladite, te mu dodajte usitnjene perece i žlicu šećera u prahu. Dobro promiješajte.
4. Dno kalupa obložite iskrojenim komadom papira za pečenje, pa dodajte pjeskastu smjesu za podlogu. Koristeći žlicu smjesu rasporedite po dnu i stranicama kalupa kao da oblikujete jednu veću "košaricu", lagano utisnite i ostavite u hladnjaku da se stisne.
5. U međuvremenu pripremite kremu, slatko vrhnje zagrijte tik do vrenja, sklonite s vatre i dodajte usitnjenu čokoladu. Ostavite 5 minuta, pa dobro promiješajte dok ne dobijete gustu, kompaktnu kremu. Ostavite da se prohladi.
6. Kremom napunite podlogu od pereca, pa ponovno vratite u hladnjak na minimalno 2 sata, najbolje preko noći. Poslužite dobro ohlađeno. Gotov tart ukrasite perecima, po želji dodajte i ostruške čokolade.

View this post on Instagram

A post shared by Mile Butorac (@hungry_mile) on

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

Ida Prestar

Pjevačica lako riješila problem koji muči mnoge roditelje

Donosimo i 14 trikova poznate domaće stručnjakinje, dr. sc. Darije Bender Vranešić, kako povećati zastupljenost…

dijete jede sladoled

Napravite jednostavni čokoladni sladoled sa sirovim sastojcima

Ovo je definitivno najzdraviji sladoled za vaše dijete!

žudnja za slatkim

'Kako sam promijenila život u šest tjedana!'

Postoji vrlo jednostavan, biokemijski razlog zašto toliko volimo slatku, ali i masnu hranu! Teško nam…

Tina Uglješić, autorica bloga Zelenarium o sirovoj hrani

Upoznajte majku koja već osam godina jede samo sirovo!

Iako u njezinoj obitelji sirovu hranu prakticira samo ona, djeca - zahvaljujući tome - ipak…