Naši tanjuri sada su prepuni proljetnih boja svježeg voća i povrća. Uz ukusnu Argeta paštetu dobit ćete kompletan, zdrav i hranjiv zalogajčić

Proljeće je idealno vrijeme da obogatimo naše jelovnike s onime što nam priroda pruža. Kada je riječ o zdravoj prehrani, preporučljivo je u nju uključiti namirnice poput divljeg češnjaka, maslačka, šparoga i mlade koprive koje su bogate vitaminima i odlični su antioksidansi za čišćenje i pomlađivanje.



Blaga iz prirode


Argeta također pomaže kada ste u nedoumici kako obogatiti svoj jelovnik ukusnom i kvalitetnom hranom. Kada s obitelji i prijateljima krenete u prirodu tražeći njezina blaga, pobrinite se da uz sebe imate i ukusan zalogaj. Uz Argetu i malo mašte, možemo pripremiti odličan putni zalogaj koji će osigurati da nam vrijeme provedeno u prirodi bude još ljepše.




1. Otvoreni sendvič Argeta s mladim sirom i rajčicom

Argeta pileća pašteta: 20 g
rajčice: 10 g
mladi sir: 10 g
svježi bosiljak: 8 listića
svježa salata: nekoliko listova
kruh: 8 kriški


Namažite Argetu na kruh i na vrh stavite listove salate, krišku rajčice i mladog sira. Posipajte svježim bosiljkom i poslužite.








2. Raženi trokutići

Argeta pikantna pašteta: 95 g
bijeli papar
sol
raženi kruh od cjelovitih žitarica: 500 g
mascarpone: 80 g
svježi krastavac: 100 g


Narežemo kruh na tri dijela. Narežemo svježe krastavce na tanke ploške. Pomiješamo mascarpone sa soli i bijelim paprom. Na prvu krišku namažemo mascarpone i na vrh stavimo ploške svježeg krastavca te poklopimo drugom kriškom kruha na koju namažemo paštetu. Na to stavimo još jednu krišku kruha koju premažemo mascarpone sirom. Narežemo na trokutiće, na vrh stavimo svježe krastavce, cherry rajčice i vlasac.