Pravo na plaćeni godišnji odmor i korištenje rodiljnog u dijelovima

P: Kći mi je rodila 20.07. 2019. god. i prvih 6 mjeseci je na redovnom rodiljnom dopustu. Nakon toga planira nastaviti s rodiljnim do 1. godine starosti djeteta. Kako se od 01. 07. 2021. povećava gornja granica naknade za nastavak rodiljskog dopusta, a njezina plaća ispunjava te uvjete, interesira nas sljedeće: s obzirom na to da nije koristila godišnji odmor za 2020., a ima pravo i na godišnji za 2021., može li negdje u 4. mj. ove godine prekinuti dodatni rodiljni dopust, iskoristiti oba godišnja odmora, te nakon toga i ostatak rodiljskog, što bi trajalo negdje do 9. mj. 2021. Napominjem da ima više od 3 godine staža u državnoj instituciji. Također, tko ima pravo na plaćeni godišnji odmor?

O: Sukladno Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama, zaposleni roditelj nakon navršenih 6 mjeseci života djeteta ima pravo na roditeljski dopust. Ako roditeljski dopust koristi samo jedan roditelj, isti se koristi u trajanju od 6 mjeseci za prvo i drugo rođeno dijete. Zaposleni roditelj može koristiti dopust u cijelosti ili u njegovim dijelovima. Za slučaj da ga koristi u dijelovima, može ga koristiti najviše dva puta godišnje, svaki put u trajanju od najmanje 30 dana. Stoga pravo na roditeljski dopust zaposleni roditelj može koristiti u dijelovima, odnosno na način da njegovo korištenje prekine i vrati se na posao, pa da onda roditeljski dopust ponovno “reaktivira" i koristi ga u istoj kalendarskoj godini.

Što se tiče godišnjeg odmora, sukladno Zakonu o radu, radnik ima pravo na plaćeni godišnji odmor u svakoj kalendarskoj godini. Godišnji odmor ili dio godišnjeg odmora koji nije iskorišten zbog korištenja prava na rodiljni i roditeljski dopust, radnik ima pravo iskoristiti po povratku na rad, odnosno do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine. Ako poslodavac nije omogućio radniku korištenje godišnjeg odmora do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine, radnik isti ima pravo iskoristiti do kraja godine u kojoj se vratio na rad. Sukladno Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, vrijeme korištenja navedenog godišnjeg odmora određuje čelnik državnog tijela ili osoba koju on za to ovlasti.

Napominjemo da u pravilu nije moguće koristiti godišnji odmor koji nije niti stečen, odnosno unaprijed (osim ako to poslodavac radniku svojevoljno ne omogući), već se isti koristi u kalendarskoj godini u kojoj je stečeno pravo na njegovo korištenje, odnosno najkasnije do 30. lipnja sljedeće kalendarske godine.

Tekst: Blaženka Musulin, www.odvjetnicki-ured-musulin.hr
Foto: Profimedia

Trebate li besplatan pravni savjet, pišite nam na adresu urednistvo@roditelji.hr s naznakom “Za odvjetnicu”. Na vaša pitanja odgovara odvjetnica Blaženka Musulin, koja se pretežno bavi područjem građanskog prava i više od 20 godina pruža stručnu pravnu pomoć fizičkim i pravnim osobama. Iza nje su godine iskustva u struci, mnoštvo riješenih parnica i završenih slučajeva, a u okviru odvjetničkog ureda Musulin radi s timom od četiri mlada pravnika. Ured zastupa pretežno fizičke osobe koje kroz neposredni kontakt s odvjetnicom iznose svoje probleme, te se svaki problem individualno prihvaća i rješava.

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

dijete slomilo ruku

Lom ruke tijekom praznika i školsko osiguranje

Osiguranje učenika vrijedi godinu dana i obuhvaća 24-satno…

obitelj na ljetnom godišnjem odmoru

Kako se uistinu odmoriti na odmoru?

Što kad, umjesto kofera punog ljetne odjeće, ponesete…

pakiranje stvari za godišnji odmor

Godišnji u vrijeme pandemije: što spakirati u putnu ljekarnu?

Putna torba s osnovnim zdravstvenim potrepštinama ove je…

Pročitajte i:

samohrana majka

Kako ostvariti pravo na povećanje alimentacije?

Djeca rastu i životne potrebe su im sve veće! Sukladno tome, može li i kako…

alimentacija za djecu u izvanbračnoj zajednici

Alimentacija za djecu u izvanbračnoj zajednici

Čitateljicu je interesiralo može li ostvariti alimentaciju od bivšeg partnera s kojim nije bila u…

otkaz zbog koronavirusa i neiskorišten godišnji odmor

Otkaz zbog koronavirusa i neiskorišteni godišnji odmor

Nakon isteka rodiljnog dopusta, poslodavac je najavio otkaz, no ima li pravo to učiniti bez…

tužna žena plaće zbog smrtnog slučaja u obitelji

Pravo na odštetu nakon smrti člana obitelji na poslu

Visina naknade za slučaj smrti ovisi o srodstvu s preminulom osobom. Koliku odštetu po zakonu…