Vrtoglava cifra dijeli ga od prvog samostalnog koraka, pomozimo zajedno malenom Luki da prohoda!

Bolest djeteta kojemu ne možeš pomoći, najgora je noćna mora svakog roditelja. Mama i tata četverogodišnjeg Luke, čija je dijagnoza toliko ozbiljna da ga bez skupih terapija može dovesti do trajne paralize, odlučili su da nikako neće odustati. Njihov je san da Luka prohoda, a za njegovo ostvarenje potrebna im je i vaša pomoć!

Luka ima četiri godine, zarazan osmijeh, pametnu glavicu i veliko srce. No, ima i jednu veliku i otežavajuću životnu okolnost – Luka još uvijek ne može hodati. Za liječenje koje bi mu pomoglo da prohoda potrebna su velika sredstva, inače mu prijeti trajna paraliza.

Luka Novak rođen je s neurorizikom i ima hopertonični i distonični obrazacdijagnoza je to koja može dovesti u trajnu paralizu djeteta. Utvrđena mu je devet mjeseci nakon rođenja te je njegove roditelje bacila u beznađe i očaj. Nakon početnog pitanja zašto, prihvatili su situaciju i shvatili da se to nažalost događa i drugima. Liječenje je bilo skupo i neizvjesno, s time da je samo Lukin otac zaposlen u njihovoj obitelji. U početku su pomoć tražili na sve strane, ljudi dobrog srca uključili su se i na taj način uvelike pomogli u dosadašnjim terapijama za malog Luku. Međutim, s vremenom je došlo do potpune financijske iscrpljenosti. Lukini roditelji našli su se doslovce pred zidom s pitanjima iznad glave: “Kako dalje? Kako pomoći nemoćnom djetetu, koje je sada napunilo četiri godine i još uvijek ne hoda?”

Izvjesni pomaci postoje, no oni su minimalni te je terapije i dalje potrebno provoditi. Borba s ovom bolešću je izuzetno teška, ali Lukina obitelj ne želi stati, želi se i dalje boriti, tražiti, kucati, moliti i vapiti. Luka je izuzetno inteligentno dijete velikog srca, zaraznog osmijeha koji s puno ljubavi živi život. Mali anđeo duge plave kose sa samo jednom željom - da prohoda. Da stane na svoje malene nožice, koje će ga voditi kroz život kakav zaslužuje imati. Ništa mu nije teško - sudjeluje u vježbama, igra se i zaigrano smješka, veseli se svakom novom danu.

Terapije koje Luka sada treba su one koje se vode pomoću robota. Predviđeno trajanje neurorehabilitacije je 24 tjedna, koji su prema dugogodišnjem iskustvu, potrebni za postizanje optimalnih napredaka. Broj sati terapija za Luku je 25 tjedno, dok je procjena trajanja terapije propisana za 24 tjedna. Ukupan iznos takve terapije od 24 tjedna iznosi 180.000,00 kn. Uz to, potrebna mu je još jedna terapija vertikalizacije, koja godišnje iznosi 150.000,00 kn, čime se ukupni trošak liječenja penje na vrtoglavih 330.000,00 kn.

I vi možete pomoći ovom malom anđelu da napokon iskorači u svoj život, koji je tek na početku. Uplatom željenog iznosa na IBAN HR9823600001502919031, kao i pozivom na humanitarni telefon 060 9006 (cijena po pozivu 6,25 kn, od čega 5 kn ide za akciju), sudjelovat ćete u ovoj hvalevrijednoj akciji za malenog Luku Novaka.Tekst i foto: Press

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Mlade, trudne i same! Pomozimo da ova djeca ne bi bila napuštena!

Mlade majke, prepuštene same sebi i bez igdje…

Divna blagdanska humanitarna priča u koju su se uključila i poznata lica

Košarkaši KK Cibona Roko Prkačin i Mateo Drežnjak,…

Pročitajte i:

čaj od matičnjaka

Biljke kao pomoć kod dojenja: Pripremite čajeve i obloge!

Kad je riječ o biljkama i dojenju, neke se 'zelene' prijateljice preporučuju kao vjerni saveznici…

rodiljna naknada

Kada ostvarujem pravo na rodiljnu potporu?

Majci je odbijen zahtjev za potporu za novorođeno dijete jer neko vrijeme nije živjela u…

pubertet

Pubertet: Kako pomoći djetetu da izgradi zdravu sliku o sebi?

U vremenu kada društveni mediji nude iskrivljenu, naizgled savršenu sliku stvarnoga života, postoje načini da…

discipliniranje djeteta

Kakav ste roditelj: Želite imati sve pod kontrolom ili ne postavljete nikakve granice?

Odgajati dijete najteži je zadatak. Kakav pristup odabrati, ovisi o osobnosti djeteta, ali neke opće…