Počeli treninzi u sklopu Melemovog fitness izazova

Skidanje viška kilograma nakon poroda, jačanje mišića, vraćanje tonusa tijela i izgubljene energije, ali i dobra zabava ciljevi su mama koje su se prijavile na Melemov fitness izazov koji je započeo prošli tjedan

Uz pomoć i podršku Melema i Goky fitness centra odabrane su mame koje će naredna tri mjeseca imati super priliku napraviti nešto za sebe i besplatno vježbati uz vodstvo i podršku trenera Goky fitness centra, Mandicu Grubišić i Mirka Alilovića. Prvi trening prošao je odlično što su nam potvrdile i same majke koje su se unatoč tome što kod kuće imaju dijete do godine dana života odlučile pokrenuti i napraviti nešto za vlastito fizičko i mentalno zdravlje.

– Imam puno problematičnih zona, a i smatram da sam sva “mlohava”. Prvi trening je bio laganiji i mislila sam da neću osjećati posljedice, no pojavila se upala mišića na rukama i nogama. Malena, ali je svejedno tu. Bez obzira na to što sam mislila da sam u kondiciji jer redovito šećem shvatila sam da ipak nisam. Tako da sam zadovoljna odrađenim treningom – rekla nam je jedna od mama.

melem_DK (29 of 29)

Kako smo doznali i od trenera Mirka Alilovića trening je koncipiran upravo za majke koje su nedavno rodile, što znači da su vježbe u početku slabijeg intenziteta, no s vremenom se on pojačava.

– U početku je to lagani workout program. Workout je univerzalna riječ koja zaokružuje sve vrste treninga. Kasnije ćemo uključiti sve programe koje imamo u klubu – od TRX-a, do Aerogyma, Callaneticsa, Pilatesa, bit će i koji sat Zumbe. Proći će sve treninge koje imamo u klubu i koji su dobri za njih – objasnio je Mirko, te dodao kako je trening usmjeren najviše na kritične zone koje ostaju nakon poroda.

melem_DK (21 of 29)

– Bokovi, trbuh, unutarnji dio bedara, noge kompletno, no ne zapostavljamo niti ostali dio tijela. Znači na treninzima se nećemo koncentrirati samo na kritična područja već ćemo raditi na cijelom tijelu, radit ćemo na snazi, ali i aerobni dio. Fokusiramo se na trošenje kalorija i skidanje tih masnih naslaga koje su nastale tijekom trudnoće i ostale nakon trudnoće – ističe Mirko, te dodaje kako bojazni od tjelovježbe nakon poroda nema:

– Ne postoje prepreke. Vježbanje ne utječe na dojenje, što se često mame pitaju. Jedino što se može dogoditi je nastanak mliječne kiseline. Ona se stvara nekih 90 minuta nakon treninga, zato bi bilo dobro da majke koje doje podoje dijete prije treninga ili tek nakon 90 minuta, kada se mliječna kiselina razgradi i nestane – pojašnjava. Melem je ovim fitness izazovom pokušao ukazati majkama na sve prednosti koje redovita fizička aktivnost nosi sa sobom i za njih i za njihovo dijete, a na to se još jednom osvrnuo i trener Mirko Alilović.

– Osim što je tjelovježba odličan način da se majke vrate u stanje u kojem su bile prije trudnoće, ako ne u čak i bolju formu, podiže im se serotonin, odnosno vraćaju im se energija, dobra volja i snaga za brigu o djeci tih prvih godinu dana njihovog života – ističe.

melem_DK (3 of 29)

Tekst i foto: Melem promo

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

djeca gledaju sat za praćenje fizičke aktivnosti ili smart watch

Kupili ste djetetu sat za praćenje aktivnosti - što sad?

Vaše dijete neće postati aktivnije samo zato jer…

žena jede zdavu, sezonsku hranu za jačanje i oporavak imunosti

Kako oporaviti imunitet i nositi se s autoimunim bolestima?

Kojih 8 pitanja otkrivaju potencijalni rizik za neku…

dijete se nije cijepilo protiv ospica zbog pandemije koronavirusa

Zbog koronavirusa mnoga djeca nisu cijepljenja! Prijeti li nam epidemija ospica?

Iz UN-a upozoravaju kako zbog koronavirusa u mnogim…

Pročitajte i:

dijete na plaži

Ugledna psihologica upozorava: 'Ne vodite djecu na plažu bez kupaćih gaćica!'

Pedofili traže mjesta gdje su im djeca dostupna, a - osim plaža - tu su…

pas ugrizao dijete

Dječaka ugrizao pas. Ima li pravo na odštetu i kakva je odgovornost vlasnika životinje?

Na temelju čega se određuje pravo na naknadu štete u ovom slučaju i u kojim…

ovisnost o šećeru

Ovisnost o šećeru! 'Već osam godina ne jedem slatko!' Kako mi je to uspjelo?

Odgovori na pet pitanja otkrit će vam jeste li ovisni o slatkom! Šećer, doista, može…

važnost čitanja za djecu

Rješenje za mnoge obiteljske probleme krije se u jednoj 'sitnici'

U zbirci priča Poštanski Marko, objavljenoj u izdanju Naklade Ljevak, naći ćete 47 toplih i…