atletika za djecu

Ove nedjelje na Jarunu – Atletski Kids Day: Dođi, trči, skači i bacaj!

Tko će biti najbrži roditelj u gradu, ali i tko će visoko skočiti, daleko baciti ili brzo trčati, saznat ćemo ove nedjelje na atletskom Kids Dayu. Sunčan nedjeljni dan brojni mali i veliki ljubitelji sportskih aktivnosti provest će uz zabavu, trčanje, skakanje i bacanje na zagrebačkom Jarunu

U nedjelju 12. rujna 2021. na zabavno-sportskom događanju od 10 do 18 sati na SRC Jarun uz malo jezero kod polivalentnog igrališta djeca svih uzrasta moći će se upoznati s atletikom te uz trenere AK Dinamo-Zrinjevac učiniti prve trkačke, bacačke i skakačke korake. Tko zna, možda upravo ovdje svoje atletske talente otkriju naši budući olimpijski predstavnici? Kako svoje atletske početke ne bi zaboravili, za svako dijete organizatori su pripremili i priznanje za sudjelovanje na Kids Day-u.

atletika za djecu

Glavni dio programa od 11 do 14 sati obilježit će glasno navijanje i pljesak, jer u podne počinje utrka "Najbrži roditelj", na kojoj će se u trčanju na 30 m moći okušati roditelji. Čak deset najbržih za svoje će dijete osvojiti besplatnu jednomjesečnu članarinu za treniranje u Atletskoj školi Dinamo-Zrinjevac.

atletika za djecu

Brzina, okretnost, snaga i izdržljivost samo su neke od sportskih vrijednosti koje djeca i mladi stječu tijekom bavljenja ovim sportom. Upravo stoga atletika se naziva kraljicom sportova, jer je odličan temelj za razvoj trkačkih, bacačkih i skakačkih disciplina, kao i tehnika potrebnih za druge sportove.

atletika za djecu

Nedjeljni Kids Day uvertira je u tjedan prepun vrhunske atletike i novih rekorda, koje već 71 godinu garantira najstarija sportska priredba u Hrvatskoj Memorijal Borisa Hanžekovića. Tako ćete u ponedjeljak 13. rujna od 18.30 sati uživo moći vidjeti sportske nastupe najvećih svjetskih atletskih zvijezda kod zagrebačkih fontana u sklopu natjecanja u bacanju kugle, Memorijala Ivana Ivančića, kao i u utorak 14. rujna od 17.30 sati na 71. Memorijalu Borisa Hanžekovića na atletskom stadionu Mladost.

Svoja mjesta za ovaj atletski spektakl koji se ne propušta možete osigurati već danas online ili u nedjelju na atletskom Kids Day-u u ticket corneru.

Iskoristite jedinstvenu priliku i zajedno sa svojim djetetom upoznajte i isprobajte atletske discipline! Provedite jedinstven dan s obitelji i zabavite se na otvorenom!

Tekst: Promo
Foto: Darko Tomas / CROPIX

Tagovi: ,

Pročitajte i:

bebin pupak

Neka vas ne plaši pupčani bataljak: Pravilnom njegom do zacijeljenog pupka

Mnogim je roditeljima, nakon što bebu donesu iz rodilišta, najstrašnija stvar s kojom se trebaju…

tjelesni dodir i bebe

Bebina reakcija na dodir ovisi o emotivnoj uključenosti roditelja

Novo je istraživanje pokazalo da bebe ne doživljavaju svaki nježan dodir roditelja na jednak način.…

dijete s visokom temperaturom

Povišena temperatura kod djece: Kako i kada je spuštati, a kada potražiti stručnu pomoć?

Ima li razloga za paniku kada stavite toplomjer djetetu i ugledate da pokazuje iznad 38,5…

beba i motorika

Razvojne faze beba i kada bi trebalo obratiti se pedijatru

Svaka se beba razvija svojim tempom i nije problem ako kasni u jednoj stvari, ali…