Ana Miščević i sin Milo ljetuju kod tate na Korčuli nakon razvoda

‘Mi smo obitelj i nakon razvoda!’ Poznato domaće TV lice uživa na moru sa sinom i bivšim suprugom

Kako nastaviti biti dobar roditelj nakon razvoda i ne dovesti djecu u situaciju da moraju birati strane; kako se nositi i s neugodnim emocijama koje razvod donosi te kako njegovati zdravu komunikaciju, ključno je za dobre odnose među bivšim supružnicima. To znaju i televizijska novinarka Ana Miščević i glazbenik Milo Stavros, sin poznatog pjevača Jasmina Stavrosa, koji godinama nakon razvoda zajedno ljetuju sa svojim sinom i zajednički uživaju u - obiteljskoj idili

RTL-ova novinarka, 42-godišnja Ana Miščević vruće ljetne dane svog godišnjeg odmora provodi na Korčuli, kao i prošle godine, u društvu svog desetogodišnjeg sina Mila i njegovog oca Mile Stavrosa, sina poznatog pjevača Jasmina Stavrosa, s kojim se razišla nakon četiri godine nevjenčane veze. Nažalost, rijetke su veze i brakovi u kojima partneri i nakon razlaza ostanu u dobrim odnosima, ali Ana pokazuje da su ipak moguće, otkrila je u u intrevjuu za Story.hr.

“Korčula je već tradicionalno destinacija gdje ljetujem sa sinom Milom i njegovim tatom Milom, jer on ondje ima obiteljsku kuću. Mjestašce Prigradica idilična je morska oaza gdje je naš sin proplivao, ulovio prvu ribu i stekao brojne prijatelje jer ondje ljetuje otkako se rodio. Trudimo se bar dio praznika ondje provesti svi zajedno kako bismo uživali u svakoj novoj avanturi našeg sina. Bitno nam je da i nakon što smo se razišli, kao par pokažemo našem djetetu da smo i dalje obitelj. Danas je mnogima to teško shvatiti, ali i Milo i ja dajemo sve od sebe jer nam je najvažnija sreća našeg desetogodišnjaka”, rekla je Ana Miščević.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Miscevic (@anamiscevic) on

“Razvod je vrsta gubitka i događaj koji mijenja život svih članova obitelji, a ponajviše djeteta. Nakon gubitka slijedi žalovanje kroz koje prolaze i odrasli i djeca u fazama od ljutnje, poricanja, pregovaranja, depresije pa sve do prihvaćanja koje omogućuje okretanje budućnosti. U tom je procesu veoma važno oduprijeti se izazovu da se djetetu gubitak nadoknadi materijalnim stvarima ili posebnim privilegijama. Emocionalne rane najbolje zacjeljuju uz brigu i podršku bliskih osoba“, kazala je za Roditelje.hr Lana Gjurić iz Centra za djecu, mlade i obitelj Modus, napominjući kako je za uspješno prevladavanje krize bitno je proraditi osjećaje, uspostaviti emocionalnu stabilnost, smanjiti očekivanja od sebe, orijentirati se na sadašnjost i budućnost, poštivati bivšeg partnera te prihvatiti reakcije djeteta. Kako dalje nakon razvoda serijal je tekstova koje su stručnjaci Centra Modus napisali za Roditelje.hr: saznajte kako nastaviti biti dobar roditelj nakon razvoda, kako se nositi s neugodnim emocijama koje razvod donosi te kako njegovati zdravu komunikaciju.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Božić s djecom

15 savjeta kako da sačuvate duh Božića u svojim obiteljima

Pred nama je Božić, vrijeme obiteljskih druženja i…

braća i sestre i važnost odnosa među njima

Što odnos između braće i sestara govori o vašoj obitelji?

Obitelj je siguran temelj svega što će se…

mama i njezin novi dečko

Mama ima novog dečka!

Novi partner može preuzeti posebnu ulogu u životu…

Pročitajte i:

tinejdžeri

'Mom tinejdžeru se sviđaju dečki, upravo mi se povjerio. Što da radim?'

Odrastanje je proces formiranja identiteta i svih njegovih aspekata, pa tako i rodnog i seksualnog,…

djeca pod stresom

Nakon traumatskog događaja: Kako se nositi sa životom i svojim emocijama?

Unatrag nekoliko mjeseci svjedoci smo i žrtve višestrukih traumatskih događaja i nije važno svjedočimo li…

beba pije mlijeko

Znate li koliko soka dnevno smije piti vaš mališan? A mlijeka? Što mu od zdravih pića još možete dati?

Voda je najbolji izbor za piće, ali što još možemo ponuditi djeci a da bude…

pas u obitelji

Vau, vau, ja bih van: Ove su pasmine idealne za obitelji s djecom!

Psi su idealni kućni ljubimci za obitelji s djecom, no pri izboru svakako treba paziti…