Ana Miščević i sin Milo ljetuju kod tate na Korčuli nakon razvoda

‘Mi smo obitelj i nakon razvoda!’ Poznato domaće TV lice uživa na moru sa sinom i bivšim suprugom

Kako nastaviti biti dobar roditelj nakon razvoda i ne dovesti djecu u situaciju da moraju birati strane; kako se nositi i s neugodnim emocijama koje razvod donosi te kako njegovati zdravu komunikaciju, ključno je za dobre odnose među bivšim supružnicima. To znaju i televizijska novinarka Ana Miščević i glazbenik Milo Stavros, sin poznatog pjevača Jasmina Stavrosa, koji godinama nakon razvoda zajedno ljetuju sa svojim sinom i zajednički uživaju u - obiteljskoj idili

RTL-ova novinarka, 42-godišnja Ana Miščević vruće ljetne dane svog godišnjeg odmora provodi na Korčuli, kao i prošle godine, u društvu svog desetogodišnjeg sina Mila i njegovog oca Mile Stavrosa, sina poznatog pjevača Jasmina Stavrosa, s kojim se razišla nakon četiri godine nevjenčane veze. Nažalost, rijetke su veze i brakovi u kojima partneri i nakon razlaza ostanu u dobrim odnosima, ali Ana pokazuje da su ipak moguće, otkrila je u u intrevjuu za Story.hr.

“Korčula je već tradicionalno destinacija gdje ljetujem sa sinom Milom i njegovim tatom Milom, jer on ondje ima obiteljsku kuću. Mjestašce Prigradica idilična je morska oaza gdje je naš sin proplivao, ulovio prvu ribu i stekao brojne prijatelje jer ondje ljetuje otkako se rodio. Trudimo se bar dio praznika ondje provesti svi zajedno kako bismo uživali u svakoj novoj avanturi našeg sina. Bitno nam je da i nakon što smo se razišli, kao par pokažemo našem djetetu da smo i dalje obitelj. Danas je mnogima to teško shvatiti, ali i Milo i ja dajemo sve od sebe jer nam je najvažnija sreća našeg desetogodišnjaka”, rekla je Ana Miščević.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Miscevic (@anamiscevic) on

“Razvod je vrsta gubitka i događaj koji mijenja život svih članova obitelji, a ponajviše djeteta. Nakon gubitka slijedi žalovanje kroz koje prolaze i odrasli i djeca u fazama od ljutnje, poricanja, pregovaranja, depresije pa sve do prihvaćanja koje omogućuje okretanje budućnosti. U tom je procesu veoma važno oduprijeti se izazovu da se djetetu gubitak nadoknadi materijalnim stvarima ili posebnim privilegijama. Emocionalne rane najbolje zacjeljuju uz brigu i podršku bliskih osoba“, kazala je za Roditelje.hr Lana Gjurić iz Centra za djecu, mlade i obitelj Modus, napominjući kako je za uspješno prevladavanje krize bitno je proraditi osjećaje, uspostaviti emocionalnu stabilnost, smanjiti očekivanja od sebe, orijentirati se na sadašnjost i budućnost, poštivati bivšeg partnera te prihvatiti reakcije djeteta. Kako dalje nakon razvoda serijal je tekstova koje su stručnjaci Centra Modus napisali za Roditelje.hr: saznajte kako nastaviti biti dobar roditelj nakon razvoda, kako se nositi s neugodnim emocijama koje razvod donosi te kako njegovati zdravu komunikaciju.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

poznate mame

'Hoće li stati na zebri, hoće li mu neka budala nešto napraviti?': Poznate majke o stalnim roditeljskim strahovima

Voditeljica Ana Miščević te glumice Mirna Medaković Stepinac i Petra Cicvarić…

Božić s djecom

15 savjeta kako da sačuvate duh Božića u svojim obiteljima

Pred nama je Božić, vrijeme obiteljskih druženja i…

Pročitajte i:

'Dragi roditelji, kad biste znali što se odvija u mojoj glavi, ne biste se tako ljutili na mene...'

Čuveni danski obiteljski terapeut, Jesper Juul iza sebe je ostavio brojna djela namijenjena roditeljima, a…

zaposlena mama

Kako je to danas biti mama? Pandemija, rad od kuće, učenje s djecom...

'Sretna mama, sretna obitelj', mnogo istine je u ovoj izreci. Posebno danas majke su izložene…

Zrinka, Duje, Luka i Karlo

Mame, želite li skuhati brzi, zdrav i jeftin obrok, pitajte mamu Zrinku!

Zrinka je majka trojice sinova koja je odlučila s ostalim majkama, koje su zaposlene, opterećene…

poplava

Može li osiguranje pokriti i štetu na stvarima u nekretnini?

Nakon što im je kuća poplavljena, osim kuće, stradale su i stvari u kući, pa…