Nova potpredsjednica Facebooka i majka četvero djece, ne prestaje izazivati polemike u javnosti zbog svog stava da majke treba potaknuti na rad u skraćenom radnom vremenu

Britanka Nicola Mendelsohn je poštovana širom svijeta u reklamnim i medijskim krugovima, a nedavno je izabrana i za potpredsjednicu Facebooka za Europu, Bliski istok i Afriku. Ono što ovu ženu razlikuje od drugih uspješnih ljudi je njena velika borba da se uvede rad od četiri dana tjedno za majke.


Gospođa Mendelsohn je majka četvero djece i smatra da je fleksibilno radno vrijeme ključno za motivaciju majki.



"Industrija mora spremnije prihvatiti svoje najbolje žene, a to podrazumijeva da im ponudi fleksibilnije radno vrijeme. Ja bih radije zaposlila talentiranu ženu na četiri dana tjedno nego da je zauvijek izgubim," rekla je gospođa Mendelson.



Da je jedna od rijetkih žena koje ovako razmišljaju pokazuje stav Marisse Mayer, direktorice Yahoo-a, koja je izazvala polemike u javnosti izjavom da zaposleni ne mogu raditi od kuće, već moraju dolaziti na posao, ako ne žele dobiti otkaz. Ona smatra da rad od kuće smanjuje produktivnost zaposlenih jer im nedostaje motivacija koju pruža ured.



Potpredsjednica globalnog marketinga Facebooka Carolyn Everson prokomentirala je imenovanje Nicole Mendelsohn: "Oduševljena sam. Ona donosi izuzetno liderstvo i strast." Kompanija je, međutim, odbila komentirati radne sate gospođe Mendelsohn koja u Facebooku od ponedjeljka do četvrtka.



Nicola Mendelsohn, pored toga što je majka četvero djece i nova potpredsjednica Facebooka, postala je jedna od najuspješnijih poslovnih žena Britanije već kao izvršni predsjednik kreativne agencije Karmarama. Diplomirala je na Univerzitetu u Leedsu na odsjeku za engleski jezik i dramu.



Tekst: Yumama.com


Foto: Thinkstock