Sastojci za 400 ml:
30 g nasjeckanih badema
30 g nasjeckanih lješnjaka
150 g tamne čokolade
70 g maslaca
100 ml mlijeka
90 g šećera u prahu
Priprema
- Izmiksajte bademe i lješnjake dok ne dobijete kremastu smjesu. Natrgajte čokoladu pa je otopite u posudi s maslacem. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte i kratko zagrijavajte pa umiješajte smjesu lješnjaka i badema te toliko dugo miješajte dok ne dobijete nježnu kremu.
- Toplu kremu ulijte u staklenku. Zatvorite staklenku, ohladite i zatim pospremite u hladnjak.
, Image: 315477179, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Savjet više: Izborom čokolade određujete aromu namaza. S mliječnom čokoladom namaz će biti slađi i blaži. Namaz je potrebno čuvati u hladnjaku te ga potrošiti unutar 14 dana. 30 minuta prije konzumacije izvadite namaz iz hladnjaka kako bi omekšao i lakše se mazao.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Baby Lasagna objavio slikovnicu: Priča o predivnom prijateljstvu s jednookim ljubimcem
Tata ljubi petogodišnjeg sina u usta: Optužili ga da će mu prenijeti bakterije i karijes
Majčino mlijeko boje jagode: Mama pokazala što stoji iza ovog fenomena
4 tipa roditelja i stilova odgoja, a jedan je najgori
Kate Middleton tradicionalno fotografirala princa Louisa za šesti rođendan