tantrumi

Dijete vam ima tantrume? Pronađite njegove sretne stepenice!

Jedna je mama došla na genijalnu ideju kako riješiti emocionalna 'pucanja', koja su kod toddlera obično rezultat bijesa i frustracije zbog toga što ne može reći, učiniti ili dobiti ono što želi. Ako pronađete svoju sretnu stepenicu, možda i vama pomogne ovaj trik

Mala su djeca vrlo lukava. Pokušavaju na sve načine izraziti svoje emocije, pogotovo kada se osjećaju preopterećeno. Ponekad se bore između svojih želja i nemogućnosti da ih izraze zbog još nerazvijenih socijalnih i komunikacijskih vještina. Jedna je britanska mama na svome Instagramu podijelila trik o tome kako svojeg klinca uspije snimiti kada dobije napad tantruma.

Amy Crisp, uz tvrdoglavog mališana, uskoro će dobiti još jedno dijete, a tehnika svladavanja tantruma njezinog sina Colbyja oduševila je mnoge roditelje.

Kada Colby počne neutješno plakati, bez nekog očitog povoda, Amy mu samo predloži: ‘Colby, idi i sjedni na stepenicu dok ne postaneš opet sretan, molim te’ I kada Colby ustane i krene prema stepenici, rješenje je već na pola puta. Jer, nakon što sjedne na stepenicu, u roku tri sekunde prestaje plakati.

Potom ga mama nježno pita: ‘Jesi sad sretan?’ A nakon što on odgovori: ‘Da’, vraća se na igranje. Kako jednostavno, zar ne? Važno je samo pronaći baš tu, jednu, sretnu stepenicu…

Ovaj je video privukao više od 77 500 lajkova i 1 125 komentara, a mnogi su priznali da i oni trebaju u svome životu ‘korak koji vodi prema sreći’.

Tekst: Sanja Matasić
Foto: ScreenShot Instagram

Tagovi: ,

Pročitajte i:

čaj od matičnjaka

Biljke kao pomoć kod dojenja: Pripremite čajeve i obloge!

Kad je riječ o biljkama i dojenju, neke se 'zelene' prijateljice preporučuju kao vjerni saveznici…

rodiljna naknada

Kada ostvarujem pravo na rodiljnu potporu?

Majci je odbijen zahtjev za potporu za novorođeno dijete jer neko vrijeme nije živjela u…

pubertet

Pubertet: Kako pomoći djetetu da izgradi zdravu sliku o sebi?

U vremenu kada društveni mediji nude iskrivljenu, naizgled savršenu sliku stvarnoga života, postoje načini da…

discipliniranje djeteta

Kakav ste roditelj: Želite imati sve pod kontrolom ili ne postavljete nikakve granice?

Odgajati dijete najteži je zadatak. Kakav pristup odabrati, ovisi o osobnosti djeteta, ali neke opće…