Najljepi karnevalski kostimi za djecu (5)

Gotovo u trenu: Iz jednog kroja čak osam karnevalskih kostima za djecu (koji pristaju i sljedeće godine)! Kako izgleda piratski kombinezon na vilenjacima, patuljcima i žapcima? Pogledajte ovdje!

Klaun

Veličina 74 i 86
Svi podaci za veličinu 86 navedeni su u zagradama, ukoliko odstupaju od podataka za veličinu 74.
Materijal:
Po 0,70 m (0,80 m) flisa od velura u crvenoj boji i s rombovima, širine 145 cm; 1 m mekane gumene trake širine 1 cm; patentni zatvarač duljine 28 cm; 0,40 cm kose trake širine 20 mm; vuna u žutoj, plavoj i zelenoj boji; ostatak čvrstog kartona; tenisice
Krojenje:
Krojnu sliku (krojnu shemu) povećajte na originalne mjere. Po jedan prednji i stražnji dio te po jedan rukav iskrojiti jednom iz crvenog flisa od velura, a drugi put iz flisa s rombovima, s napustom od 1 cm za šav i dodatkom od 3 cm za obrub.
Šivanje:
Prošijte prednji i stražnji središnji šav i pritom u prednjem dijelu ostavite otvor za patentni zatvarač. Ušijte patentni zatvarač. Prošijte šavove na ramenima. Ušijte rukave u izreze za ruke. Prošijte šavove rukava i bočni šav, kao i unutarnji šav nogavica. Otvor za vrat opšijte kosom trakom, a otvorenu stranu kose trake čvrsto prošijte s 1 cm razmaka od otvora za vrat. Obrube rukava i nogavica podvijte 3 cm široko prema unutra i prošijte, ostavljajući pritom otvor. Izrežite gumenu traku ovisno o širini ručnog i nožnog zgloba uz dodatak od 1 cm za šav, provucite je kroz obrube i zašijte u krug. Zašijte otvore.
Pompon:
Za izradu jednog pompona izrežite po dva kartonska kruga promjera 7 - 8 cm. Potom izrežite nešto manji krug u sredini, kao i približno 1,5 cm širok komad za otvor. Položite komad niti između obje ploče, tako da krajevi vire na otvoru kruga i da se mogu labavo zajedno položiti. Potom čvrsto pritisnite ploče jednu uz drugu i oko njih namotavajte vunu (što više vune namotate, to će pompon biti deblji). Vunu bočno prorežite između krugova, a nit koja leži između ploča čvrsto zategnite. Izvucite karton i ravnomjerno obrežite rubove pompona. Izradite po jedan žuti, crveni i plavi pompon te ih prišijte uzduž prednjeg ruba.

Ovdje možete preuzeti krojni arak u PDF formatu.

Pročitajte i:

trebaju li djeca nositi maske zbog pandemije koronavirusa

Nove preporuke HZJZ-a: tko ne treba nositi maske i jesu li u toj kategoriji djeca?

Tri naputka odnose se na djecu, s time da će dva definitivno izazvati zbrku i…

140. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, Alemka Markotić upozorila na tri ključne stvari

Danas je 140. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj, a u protekla 24 sata imamo…

Top 3 proizvoda zahvaljujući kojima će koža ovog ljeta ostati zdrava, svježa i njegovana

Zaštita od UVA i UVB zraka ljetni je imperativ, no čak i ako ove godine…

Evo dvije odlične preporuke kako s djecom provesti vruća ljetna popodneva

I dok čekate da ljetno sunce malo "popusti" te da možete otići na plažu ili…