Najljepi karnevalski kostimi za djecu (4)

Gotovo u trenu: Iz jednog kroja čak osam karnevalskih kostima za djecu (koji pristaju i sljedeće godine)! Kako izgleda piratski kombinezon na vilenjacima, patuljcima i žapcima? Pogledajte ovdje!

Princeza

Veličina 74 i 86
Svi podaci za veličinu 86 navedeni su u zagradama, ukoliko odstupaju od podataka za veličinu 74.
Materijal:
1 m (1,20 m) ružičastog samta s florom u jednom smjeru, širine 145 cm; 1,30 m srebrne tkanine sa šljokicama, širine 100 cm; 2 m ružičastog tila širine 135 cm; 0,90 m elastične trake sa šljokicama u srebrnoj boji, širine 30 mm; srca sa šljokicama za prišivanje; ostatak srebrne trake sa šljokicama; 0,40 cm ružičaste kose trake širine 20 mm; patentni zatvarač duljine 28 cm; ljepilo za tekstil.
Krojenje:
Krojnu sliku (krojnu shemu) povećajte na originalne mjere. Od samta s florom u jednom smjeru iskrojite prednji i stražnji dio dva puta, a rukave dva puta (od presavijenog materijala), s napustom od 1 cm za šav i dodatkom od 3 cm za obrub (pritom pripazite na smjer dlačica samta). Za plesnu suknjicu iskrojite dvije trake od tila dimenzije 2 m x 30 cm.
Šivanje:
Prošijte prednji i stražnji središnji šav i pritom u prednjem dijelu ostavite otvor za patentni zatvarač. Ušijte patentni zatvarač i prošijte šavove na ramenima. Ušijte rukave u izreze za ruke. Prošijte šavove rukava i bočni šav, kao i unutarnji šav nogavica. Otvor za vrat opšijte kosom trakom, a otvorenu stranu kose trake čvrsto prošijte s 1 cm razmaka od otvora za vrat. Obrube rukava i nogavica podvijte 3 cm široko prema unutra i prošijte.
Za plesnu suknjicu zašijte u krug trake iskrojene od tila uz dodatak od 1 cm za šav. Gornji rub suknjice podvijte 3 cm široko prema unutra i prošijte. Komad trake sa šljokicama duljine 50 cm zašijte u krug i prišijte na gornji rub suknjice. Pritom rastegnite gumenu traku, da se gornji rub suknjice nabere. Srca i trake sa šljokicama nalijepite ili prišijte nasumično po plesnoj suknjici. Za trake oko ruku zašijte u krug dva komada elastične trake sa šljokicama duljine 20 cm.

 

Pročitajte i:

preuranjeni pubertet

Značajno spuštena dobna granica ulaska djevojčica u pubertet! Što kad već sa šest godina počnu rasti grudi?

Indeks tjelesne mase i kemikalije u proizvodima za osobnu njegu mogli bi biti glavni krivci…

nasilna djeca

Zašto su djeca nasilna i koja činjenica posebno zabrinjava psihologe?

Istraživanja potvrđuju da je suosjećajnost u ozbiljnom, do sada nikad zabilježenom padu. A to, dakako,…

Poznata manekenka jača od zdravstvenih problema! Postat će mama!

Čak sedam godina nije imala menstruaciju, a onda su joj liječnici dijagnosticirali sindrom policističnih jajnika.…

zaštita kože na suncu

INTERVJU Akademkinja Mirna Šitum : 'Hoće li zbog koronavirusa melanom uzeti još više života?'

Iako su zbog pandemije koronavirusa bili prisiljeni odgoditi mnoge javno-zdravstvene akcije s ciljem prevencije raka…