Projekt Moj prvi dom

Program "Moj prvi dom", koji je pokrenula nevladina udruga O-ZONA, namijenjen je djeci čije su majke u trudnoći odbačene kako od svojih partnera/očeva svoje djece, tako i od svojih obitelji te su prisiljene zbog egzistencijalne ugroženosti djecu povjeriti na smještaj u instituciju. Pročitajte koje su višestruke koristi projekta i na koji mu način možete pomoći da se ostvari.

U selu Migalovci (općina Čaglin) udruzi je dodijeljen neuređen objekt za realizaciju programa. Nakon što se obnovi, korisnici će steći znanja o ekološkom poljoprivrednom uzgoju, stočarstvu i drugim poslovima tipičnima za život na selu i opstanak sela. Sudjelovanje u ovom programu za roditelja znači mogućnost stjecanja primjenjivog znanja koje pruža mogućnost samozapošljavanja. Biti uz djecu, pratiti ih i sudjelovati u njihovom odrastanju omogućuje potpuno ostvarenje roditeljske uloge. Sudjelovanje u realizaciji programa “Moj prvi dom” samohranim majkama omogućuje da žive samostalno, neovisno o sustavu socijalne skrbi i da stvaraju svoj dom. Dijete će napokon moći odrastati uz roditelja, osjećaj ljubavi i pripadanja određenoj zajednici… Osposobljavanjem roditelja za obavljanje pojedinih djelatnosti stvaraju se uvjeti za samozapošljavanje, potiče naseljavanje sela, smanjuje nezaposlenost i broj korisnika socijalne skrbi… Ovo je nov pristup u rješavanju socijalnih problema i kreiranju mjera socijalne zaštite u Hrvatskoj.

Podržite ovaj projekt pozivom na HUMANITARNI BROJ 060 9000 tijekom travnja i svibnja jer u dodijeljenoj kući (napuštena škola) treba obaviti sanacijske radove kako bi se kuća pripremila za završne radove prije useljenja malih korisnika i njihovih roditelja. Prikupljen novac koristit će se za građevinski materijal, za sanaciju postojeće štete te opremu kuće potrebnim namještajem.

Pročitajte i:

dječak igra igrice i dopisuje se na društvenim mrežama

'Mislio sam da je to pubertet, a moje je dijete duboko patilo!' Ovo se među djecom događa - svaki dan!

Djeca danas odrastaju u virtualnom svijetu i od toga ne možemo (i ne trebamo!) bježati,…

obitelj s kućnim ljubimcem

Nabaviti psa ili ne? Možda vam ovo pomogne u odluci!

Mnoga pozitivna ponašanje i emocije povezana su s prisutnošću psa u obitelji, kažu znanstvenici koji…

djeca i autoimune bolesti

Autoimuna bolest uništavala je 10-godišnju curicu, a onda se sve promijenilo u dva mjeseca

Oporavak crijeva ključan je kod autoimunih oboljenja. Tu tezu zastupa i dr. Mark Hyman koji…

stvaranje navika kod djeteta

5 loših navika koje djeca kopiraju gledajući vas

Možete vi pričati koliko želite, ali većinu stvari djeca od vas uče gledajući vas. Stoga…