Po prvi puta u Rijeci

Predstavljamo vam vodeće događaje za djecu do 15. godina u Hrvatskoj - Dječji sajam i Sajam za bebe koji se već treću godinu zaredom uspješno održavaju u Zagrebu, a ove godine po prvi puta svoja vrata otvaraju i Gradu Rijeci.

Dječji sajam i Sajma za bebe vođeni su idejom "Sajam – prijatelj djece" i njihova je osnovna misija skretanje pozornosti na problem niskog nataliteta u Republici Hrvatskoj, ali ujedno svaki Sajam šalje i posebnu poruku. Tako je poruka prošlogodišnjeg Zagrebačkog dječjeg sajma i Sajma za bebe bila skretanje pozornosti na važnost sigurnosti djece u prometu, a posebna misija ovogodišnjeg Sajma u Rijeci biti će isticanje važnosti fizičkog kretanja za zdravlje djece.

Tijekom Sajma roditeljima se nastoje pružiti informacije o svim proizvodima i uslugama dostupnim na tržištu koje im mogu biti od koristi za njihovo dijete, informirati ih o raznim poticajnim programima od strane državnih institucija te ih savjetovati o tome kako očuvati zdravlje djeteta i poticati njegov razvoj i rast. I ove godine će se, kroz niz edukativnih predavanja, na Sajmu nastojati pomoći roditeljima u najzahtjevnijoj, ali i najdražoj ulozi života.

Kada se radi o djeci, na svakom Sajmu im se nastoje pružiti nezaboravni trenuci zabave, druženja, učenja, natjecanja te osvajanja zanimljivih nagrada. Tako sve mališane koji posjete Dječji sajam u Rijeci očekuju mnogobrojne plesne grupe, dječji zborovi, kazališta, mađioničari, raznovrsne radionice, natjecateljske utrke, likovi iz crtića i još mnogo toga.

Kako je ulaz na Sajam besplatan, ovo je jedinstveno mjesto gdje se djeca mogu dobro zabaviti, naplesati i naigrati, a roditelji doznati sve što im je potrebno za odgoj i zdrav rast njihove djece.

Pročitajte i:

Zašto je važno pustiti djecu da se dosađuju?

"Dosadno mi je!", rečenica je koju danas često možemo čuti od djece, što ne čudi,…

djevojčica tijekom pandemije koronavirusa s maskom na licu i zaštitom od komaraca

Svim snagama protiv komaraca! Kako zaštititi najmlađe i mogu li komarci prenijeti koronavirus?

Komarci su napasnici koji nam redovito kvare ljeto. U trenutačnoj situaciji, kada nam prijeti koronavirus,…

samohrana majka

Kako ostvariti pravo na povećanje alimentacije?

Djeca rastu i životne potrebe su im sve veće! Sukladno tome, može li i kako…

Glorija Peranić

Prva hrvatska edukatorica po principima pozitivne discipline: 'Samo ovako odgojit ćete sretnu djecu i dobre ljude!'

Uvjerenje da se djeca mogu ponašati bolje onda kad se osjećaju bolje, temelj je odgoja…