3 stvari koje tata može naučiti od mame koja se nakon porodiljnog vraća na posao

Često se smatra da je odgoj djece majčina dužnost, često se to podcjenjuje i ne gleda se na to kao na neki veliki zadatak. Ipak, odgoj djece je najteži posao u ovom modernom dobu. I to shvaća svaki muškarac koji je morao preuzeti „majčinu ulogu“ u odgoju djece

Što tata može naučiti od mame koja se vraća na posao?

Osnivač McKissen + Company Dustin McKissen je na svom LinkedIn profilu podijelio svoje iskustvo u odgoju djece nakon ženinog povratka na posao. Njegova žena Megan brinula je o djeci 11 godina te se nakon duže stanke, vratila na posao. Evo što je tada naučio.

Zbog fleksibilnog radnog vremena, nakon ženinog povratka na posao, McKissen je počeo provoditi više vremena s djecom, što je uključivalo više aktivnosti s njima. Poslovi koji su ranije bili ženini, sada su postali zajednički. Tako su nakon povratka s posla podjednako brinuli o djeci i njihovim problemima. McKissen je saznao puno za njega beskorisnih i nezaboravnih informacija (primjerice o pop zvijezdama), što je njegova žena slušala dnevno, godinama. A svo to vrijeme, on je bio tata-junak koji je noću dolazio kući svojoj slatkoj, dopadljivoj djeci.

Nakon ženinog povratka na posao, shvatio je da nije tako utjecajan na poslu kao što je mislio. Iako je vlasnik tvrtke, i piše za portal Inc.com, odjednom je dobio novu titulu "Meganinog muža". Naime, Megan radi u zgradi u kojoj njegova tvrtka iznajmljuje prostor. Nakon što se njegova žena upoznala sa svima na poslu, i on je poznao poznatiji, ali ne kao direktor tvrtke, već kao njen muž.

Veoma važnu stvar koju je također naučio od žene je da su vještine koje imaju mame izuzetno korisne na radnom mjestu. Njegovu ženu je pri povratku na posao nakon duže stanke najviše brinulo kako će se snaći s korporativnim bontonom, bazom podataka i proračunskom tablicom na kojoj dugo nije radila. A s druge strane, nije razmišljala o tome kako se nositi s egom, kako kreativno riješiti problem, ili kako naći pozitivne osobine u drugima - sve te vještine ona je stekla posljednjih 11 godina.

Sve mame iz tog razloga zaslužuju priznanje - bilo da se radi o mamama koje doma brinu o djeci ili mamama koje rade. One zaista rade težak posao.

Izvor: www.womeninadria.com

Foto: Profimedia

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Jude Law

Poznati glumac čeka šesto dijete!

14 godina mlađu partnericu oženio je u tajnosti,…

Bradu i Jennifer stiže beba! Zna se i spol

O obnovi romanse ovog glumačkog para šuška se…

Šaljete li skrivene poruke svojoj djeci?

U svojim nastojanjima da budu dobri učitelji, mnogi…

15 važnih pitanja o kojima treba porazgovarati s djetetom

Kao roditelj sigurno znate koliko je s djecom…

Pročitajte i:

koju vrstu tavice odabrati

Koju vrstu tavice odabrati za najzdravije kuhanje?

Odabir tave nije lak zadatak. Koji su materijali najbolji za određeni način pripreme, koji su…

razgovor za posao

3 pitanja bez kojih nemojte završiti razgovor za posao

Možda nakon rodiljnog ili roditeljskog dopusta krećete tražiti novi posao. To nažalost nije rijetkost, no…

Manje rada, više sreće! Ovaj princip donosi i zaradu, a u čemu je onda problem?

Prosječan hrvatski radnik “izgori” na poslu do 50-e! Posljednje vrijeme sve je više istaživanja koja…

Kako funkcionirati nakon neprospavane noći?

Svi znamo koliko je važno spavati solidnih 7 do 8 sati noću. Ali jasno nam…