Najljepi karnevalski kostimi za djecu (2)

Gotovo u trenu: iz jednog kroja čak osam karnevalskih kostima za djecu (koji pristaju i sljedeće godine)! Kako izgleda piratski kombinezon na vilenjacima, patuljcima i žapcima? Pogledajte ovdje!

Patuljak

Veličina 74 i 86
Svi podaci za veličinu 86 navedeni su u zagradama, ukoliko odstupaju od podataka za veličinu 74.
Materijal:
1,40 m (1,60 m) crvenog i 1,10 m tamnozelenog pusta, oba širine 95 cm; 0,40 m kose trake širine 20 mm; 1 patentni zatvarač duljine 28 cm; vuna crvene i narančaste boje za izradu pompona; 0,50 m tamnozelene uzice (konopca) debljine približno 5 mm; ostaci kartona; crvena torbica preko ramena; 1 par zelenih gumenih čizama.
Krojenje:
Krojnu sliku (krojnu shemu) povećajte na originalne mjere. Od crvenog pusta iskrojite prednji i stražnji dio dva puta, a rukave dva puta (od presavijenog materijala), s napustom od 1 cm za šav i dodatkom od 3 cm za obrub. Od tamnozelenog pusta iskrojite kapuljaču dva puta, a pelerinu jednom (od presavijenog materijala) s dodatkom od 1 cm za šav (presavijeni materijal rezati uzduž prednjeg ruba).
Šivanje:
Prošijte prednji i stražnji središnji šav i pritom u prednjem dijelu ostavite otvor za patentni zatvarač. Ušijte patentni zatvarač i prošijte šavove na ramenima. Ušijte rukave u izreze za ruke. Prošijte šavove rukava i bočni šav, kao i unutarnji šav nogavica. Otvor za vrat opšijte kosom trakom, a otvorenu stranu kose trake čvrsto prošijte s 1 cm razmaka od ruba otvora za vrat. Obrube rukava i nogavica podvijte po 3 cm široko prema unutra i prošijte.
Za kapuljaču prošijte gornji i stražnji šav, kao i veliki obrub. Potom zašijte kapuljaču na otvor za vrat pelerine. Zatim prema unutra podvijte prednji rub pelerine i kapuljače 1 cm široko i čvrsto prošijte. Uzicu (konopac) izrežite na dva dijela i svaku čvrsto zašijte na šav na prednjem rubu.
Pompon:
Za izradu jednog pompona izrežite po dva kruga od nešto debljeg kartona promjera približno 5 - 6 cm. Potom izrežite nešto manji krug u sredini, kao i približno 1,5 cm širok komad za otvor. Položite komad niti između obje ploče, tako da krajevi vire na otvoru kruga i da se mogu labavo zajedno položiti. Potom čvrsto pritisnite ploče jednu uz drugu i oko njih namotavajte vunu (što više vune namotate, to će pompon biti deblji). Vunu bočno prorežite između krugova, a nit koja leži između ploča čvrsto zategnite. Izvucite karton i ravnomjerno obrežite rubove pompona. Izradite tako po pet crvenih i narančastih pompona i prišijte ih ravnomjerno raspoređene uzduž donjeg ruba pelerine.

Na ovom mjestu možete preuzeti krojnu sliku u PDF formatu.

Pročitajte i:

preuranjeni pubertet

Značajno spuštena dobna granica ulaska djevojčica u pubertet! Što kad već sa šest godina počnu rasti grudi?

Indeks tjelesne mase i kemikalije u proizvodima za osobnu njegu mogli bi biti glavni krivci…

nasilna djeca

Zašto su djeca nasilna i koja činjenica posebno zabrinjava psihologe?

Istraživanja potvrđuju da je suosjećajnost u ozbiljnom, do sada nikad zabilježenom padu. A to, dakako,…

Poznata manekenka jača od zdravstvenih problema! Postat će mama!

Čak sedam godina nije imala menstruaciju, a onda su joj liječnici dijagnosticirali sindrom policističnih jajnika.…

zaštita kože na suncu

INTERVJU Akademkinja Mirna Šitum : 'Hoće li zbog koronavirusa melanom uzeti još više života?'

Iako su zbog pandemije koronavirusa bili prisiljeni odgoditi mnoge javno-zdravstvene akcije s ciljem prevencije raka…