10 roditeljskih trikova koji će vam olakšati život

Bezbroj puta ste vjerojatno čuli, a i sami to znate, da je roditeljstvo ujedno najljepši i najteži zadatak. Međutim, uz ove trikove koje su podijelili mame i tate, biti će vam puno lakše...

Na Facebook stranici Muddled Up Mummy roditelji dijele savjete i trikove koji njima omogućuju da lakše i bolje obavljaju svoju zahtjevnu ulogu.

"Neki od ovih trikova će vam uštedjeti vrijeme, spasiti vas od nevolja i olakšati vam život. Potrudite se da ih podijelite sa svim roditeljima koje poznajete", stoji u opisu ove stranice.

Mi vam donosimo samo neke od ovih kreativnih roditeljskih ideja

Toaletno veselje

Djeca i nisu baš ekonomična, pa tako rola papira može nestati tijekom samo jednog korištenja wc-a. Da biste to spriječili, zalijepite na zidu liniju koja će označavati do kud se papir smije povući.

1

Čarobna kutija

Dosta vam je trčkaranja za djetetom i bezuspješnog sprječavanja crtanja po zidu? Ništa lakše! Nabavite veću kartonsku kutiju, ubacite u nju flomastere i zabava množe početi!

2

Mini podsjetnik

Uzimanje lijeka je ozbiljna stvar i on se naravno mora uzimati na vrijeme i ne smije se preskakati. Da biste bili sigurni da ste svom mališanu dali dnevnu dozu, zalijepite na ambalažu lijeka mini raspored.

Capture

Carstvo mrlja

Da biste uklonili mrlje s odjeće vašeg djeteta isprobajte kombinaciju sredstva za pranje posuđa, hidrogen peroksida i sode bikarbone.

Young woman with spray bottle and stained shirt over white background, Image: 164709236, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Lijeva ili desna?

Djeca ne razlikuju lijevo i desno, a da bi znala da su obula pravu cipelicu pomozite im tako što ćete unutar njih zalijepiti podijeljenu naljepnicu.

4

Zdravo i šareno

Poznato je da djeca nisu neki obožavatelji zdrave prehrane, a kako biste ih uvjerili da probaju zdravi shake, dovoljno će biti da po vrhu posipate šarene bonbončiće.

5

Fotografija za pamćenje

Gubljenje djeteta je noćna mora svakog roditelja, međutim i to se događa. Da ništa ne prepustite slučaju, kada stignete u neko mjesto gdje je velika gužva i gdje postoji opasnost od gubljenja, odmah fotografirajte djecu kako biste kasnije, bude li potrebno, mogli pokazati što imaju na sebi.

6

Balončići

Koliko ste samo novaca potrošili na igračke koje rade balončiće od sapunice? Iako nisu skupe, kada izbrojite koliko ste ih kupili, a koliko su trajale shvatit ćete da ste bacili novac. Da biste spriječili stalno prosipanje deterdženta evo genijalnog rešenja.

7

Znak raspoznavanja

Na automobil stavite naljepnicu s otiskom šake, kako bi djeca znala gdje trebaju stajati dok vas čekaju da otključate auto ili dok uzimate nešto iz njega. Naljepnica neka bude sa strane, ne na stražnjem dijelu, kako djeca ne bi stajala iza automobila.

8

Trava zelena

Mrlje od trave su nešto s čime se uglavnom roditelji susreću. Da biste ih skinuli s dječje odjeće, probajte na mrlju prvo staviti malo votke, a zatim odjevni predmet operite kao obično.

9

Tekst: Muddled up Mummy

Foto: Muddled up Mummy, Profimedia

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

djeca, mobiteli i socijalne vještine

Mit ili istina? Štete li mobiteli i tableti razvoju socijalnih vještina u djece?

Znanstvenici su uspoređivali vještine današnje djece s društvenim…

Jude Law

Poznati glumac čeka šesto dijete!

14 godina mlađu partnericu oženio je u tajnosti,…

Pročitajte i:

žen ačita knjigu na plaži

Remek-djelo koje ovoga ljeta morate pročitati

Stigao je jedini pravi, hrvatski prijevod Hobita. Od prvoga izdanja 1937. pa sve do danas…

dijete u kazni

Mama objavila zanimljiv video na TikTok-u: 'Kod mene više nema kazni, našla sam puno bolju metodu!'

Strah od gubitka kontrole, glavni je razlog što mnogi roditelji pribjegavaju kaznama, no u većini…

Slavna mama i kći: 'Ovo je naš način kojim gradimo super odnos!'

Mame i kćeri nerijetko dijele istu strast prema određenim životnim navikama, a da "kruška ne…

PREPORUKA ZA LJETNO ŠTIVO Priče koje potiču na razgovor, toleranciju i - pogled u sebe

"Dijagnoza", zbirka priča iz svakodnevnog života, koja se bavi svime onime što mnogi od nas…