10 pomalo zastrašujućih stvari koje djeca rade tijekom noći

Mnogi će reći da su djeca najljepša kada spavaju. Tako mirna i spokojna podsjećaju na prave likove iz bajki, ali kao i svi likovi iz bajki i djeca znaju biti pomalo čudna i 'jeziva'.

Malci su potpuno nepredvidivi i ne postoji pravi način da se pripremite na sve te čudne stvari koje im padnu na pamet kada je vrijeme za spavanje. Ovo su najčešće stvari s kojima se svaki roditelj bar jedanput susreo:

1. “Bulje” u vas

Ovo je najčešća “jeziva” pojava kod mališana. Nerjetko ćete se probuditi tijekom noći imajući osjećaj kao da vas netko promatra, i nećete pogriješiti. Malci će dopuzati, došetati do vašeg kreveta i jednostavno vas promatrati dok se ne probudite. Priznajte, čudno je i pomalo jezivo.

 

2. Dodiruju vas

Neka djeca moraju pipati nekoga da bi zaspala. Kada zagrle maminu ruku ili je bockaju u rebra svojim koščatim prstićima prije spavanja ili tijekom noći kada se probude to im je mehanizam da brže utonu u san. Ali ne postoji roditelj koji se ne zapita iznova i iznova svaki put kada se to dogodi zašto baš njihovo dijete ne može normalno zaspati.

3. Hodaju u snu

Samo po sebi hodanje u snu je opasno zbog eventualnih povreda, ali nije strašno ako dijete ne nauči izaći iz sobe. Ako nauči otvarati vrata ili se penjati uz stepenice, opasnost postaje veća. Ako dođe do vaše sobe, otvori vrata i samo stoji tako, pritom nesvjesno, neće vam biti baš svejedno.

4. Padaju s kreveta

Tupi zvuk koji čujete usred noći će vas prvo asocirati na provalnika ili neko čudovište koje se samo pojavilo niotkuda u vašoj kući. Ono što vam neće pasti na pamet, a što je izazvalo taj zvuk, je pad vašeg deteta s kreveta. I nakon velikog broja ponavljanja iste situacije, nikada vam neće biti svejedno kada u pola noći čujete buku iz susjedne prostorije.

5. Pričaju u snu

Ne postoji ništa strašnije nego kada dijete priča neke strašne, nepovezane stvari dok spava. Još ako ustanovite da su mu oči otvorene, a ono nije svjesno i njegov monolog se nastavlja, brrrrrrr.

6. Isprepadaju vas usred noći

Dječja noćna aktivnost koju roditelji uvjerljivo najmanje vole je tiho kucanje na vrata njihove spavaće sobe. Toliko tiho kucanje da vi uvjerite sebe da ste samo umislili, međutim kada se to kucanje ponovi vaš uspavani mozak ne može odmah razlučiti kuca li to dijete ili neki provalnik.

7. Postavljaju vam pitanja o smrti

Kada vam djeca malo odrastu, morate očekivati da će pomalo postati opsjednuta smrću. I naravno ta opsjednutost će najčešće doći do izražaja tijekom spavanja. Njihova razmišljanja i pitanja o mrtvoj mački zakopanoj u dvorištu iza kuće i što se događa kada umremo su sasvim ispravna i ne treba kriti od djece te stvari, ali ne u vrijeme kada ste pošli na spavanje.

8. Spavaju otvorenih očiju

Ima li što jezivije nego kada tijekom noći pogledate vaše dijete, a njegove okice su skroz otvorene? Vjerujemo da ćete pokušati razmišljati kao odrasla, racionalna osoba, ali velika količina odgledanih horor filmova ima svoje posljedice na vašu maštu i asocijacije.

9. Imaju noćne more

Nema ničeg užasnijeg nego kada u pola noći čujete vaše dijete kako neutješno plače na sav glas. Zaštitnički instinkti se pale i ne razmišljate ni o čemu drugom osim kako da utješite dijete kada ono pusti krik koji ledi krv, a vi čak ni ne znate odmah šta ga je izazvalo.

 

10. Ušuljaju vam se u krevet

Slatko je kada dijete legne s vama u krevet i ušuška se uz vas i tako zaspite. Međutim, manje lijep scenarij je onaj gdje se vi budite ujutru i vidite vaše mališane kako spavaju oko vas, a vi niste ni primijetili da su se tijekom noći nečujno došuljali do vas i tu zaspali.

 

Izvor: yumama.com

Foto: Profimedia

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Noćni strahovi, ružni snovi, mjesečarenje...

Pošteškoće usnivanje i strah od spavanja javljaju se…

Preduhitrite djetetove trikove za što kasniji odlazak na spavanje

Djeca su umjetnici na mnogim razinama. Umjetnost oslikavanja…

Pročitajte i:

Panika u vrtićima i školama zbog viroza! Jedan simptom, a nije gubitak mirisa i okusa, ipak upućuje na Covid-19

Određeni simptomi, poput povišene temperature ili kašlja, zajednički su širokom spektru bolesti koje nisu Covid-19,…

Alemka Markotić: 'Ovo je najjednostavniji i svima dostupan postupak protiv koronavirusa!'

Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" pokrenula je studiju u sklopu koje će pokušati…

obitelji s troje djece

5 razloga zašto su srednja djeca tako posebna

Neka istraživanja kažu kako su srednja djeca zakinuta već na početku života zbog niskog samopoštovanja…

obiteljski život u doba koronavirusa

Ako imate ovaj problem, u većem ste riziku od koronavirusa

Ljudi s prekomjernom težinom podložniji su zarazi koronavirusom, ali i zbog viška kilograma češće završe…