Na kioscima potražite novi broj za siječanj 2011!

Sretan Božić svim dragim velikim i malim čitateljima!

Doček Božića s djecom posebno je uzbudljiv. Obitelj je na broju, kiti se bor, pripremaju se kolači, pjevaju pjesmice i pakiraju darovi. Uz naše mališane svi ovi rituali dobivaju neki viši i poseban smisao, a Badnja večer pretvara se u lijepu uspomenu koju ćemo svi odreda pamtiti. Možda je ova Badnja večer ona koju će zauvijek pamtiti upravo vaš partner jer ćete mu otkriti jednu veliku tajnu. Posebno za vas donosimo temu kako reći da ste trudni na najoriginalnije moguće načine.

Ponosni smo i što smo za vas u ovom broju sakupili čak 70 savjeta kako što ugodnije provesti tih slatkih devet mjeseci trudnoće. One mame čiji mališani se još nisu okrenuli u pravi položaj za porođaj glavicom, mogu saznati kako potanuti dijete na okret, a one koje su se već spremile na porođaj, informirati o tome kako počinje porođaj i mora li sve početi pucanjem vodenjaka.

Mnoge majke muče noćna dojenja djeteta jer su izrazito psihički i fizički iscrpljujuća. Vjerujte, priroda ih je zamislila s dva vrlo važna argumenta – dugoročnog održanja laktacije i hranjenja bebe koja zbog malog želučića može posisati malo mlijeka i često je gladna. Saznate kako preživjeti ta razdoblja prilagodbe na noćna bdijenja. A ako vaš mališan cucla prstić ni to nije strašno jer ima snažan poriv za sisanjem koji mora nekako zadovoljiti. Sisanje palca dođe mu kao lijek kao što kaže jedan od naših naslova.

Hrana je vječna tema kad su djeca u pitanju. Kako organizirati djetetovu prehranu, što sve čini zdravu prehranu predškolskog djeteta i kako naučiti dijete da želi jesti i uživa u hrani, sve su to pitanja na koja odgovore možete potražiti u novom broju. Možda vam u razumijevanju djetetovih potreba mogu pomoći i savjeti naših psihologica. One objašnjavaju kakav ste roditelj, jeste li autoritativni ili popustljiv i što od tih komponenti odgoja djetetu treba da bi izraslo u ispunjenog u zadovoljnog čovjeka. Vrijedi pročitati i možda pokoji savjet prisvojiti.

Vrijeme je veselja pa u duhu blagdana svakako vas pozivamo da sudjelujete u nagradnoj igri i jednostavnim slanjem sms-a osvojite mnoštvo vrijednih darova iz rubrike “Vrijeme darivanja”. Ali pođete li 27.12. na kiosk i potražite Moje dijete uz časopis vas očekuje i jedno lijepo iznenađenje. Prekrasne priče za laku noć naše spisateljice Natalije Hranjec-Ecimović na CD-nosaču. Uživajte u njima zajedno sa svojim mališanima i prisjetite se kako smo nekada slušali priče s gramofona ili radija i slatko i bezbrižno snivali.

Ako se odlučite pretplatiti na naš časopis, ovaj mjesec vas, kao i uvijek, očekuje vrijedan dar:

Mikijeva gitara i Winnie Pooh bojanka sa zadacima!

Više informacija o pretplati

Časopis Moje dijete izlazi svakog zadnjeg ponedjeljka u mjesecu!

Pročitajte i:

vizual

Bebi su bolni, a mami iscrpljujući: Dojenački grčevi i kako ih riješiti?

Tijekom trudnoće žene se najviše pripremaju za porod, opravdano smatrajući kako je to jedno od…

beba plače

'Google translate' za bebe: 11 razloga zašto vaš 'klupko' plače i savjeti kako smiriti situaciju

Bebe svakoga dana provedu u suzama od jednog do tri sata. Zašto? Zato što je…

dijete i psihoterapeut

Treba li moje dijete psihoterapeuta?

Koliko god dobro da poznajemo svoje dijete, koliko god da mu želimo najbolje, postoje životne…

oftalmolog mr sc. Bojan Kozomara dr med.

Riječ oftalmologa: Strabizam kod djece i kako ga liječiti

Strabizam ili škiljenje (razrokost) zaslužuje veliku pozornost kada se govori o zdravlju očiju kod djece.…