obitelj se zabavlja kod kuće

Život je stao, ali kako ipak uživati u predstavama, ići na plesni tečaj, učiti jezik…

Putovanje po svjetskim muzejima, premijera kazališne predstave, tečaj plesa.... Da, moguće je u doba korone!

Gradsko kazalište lutaka Split u petak, 20. ožujka, putem svojeg YouTube kanala održat će u 18 sati premijeru predstave “Špotki Špiro i Neposlušna Tonka” prema priči književnice Olje Savičević Ivančević. Priča govori o djevojčici koja je svojeglava, ali i hrabra, znatiželjna i odlučna te o jednom strašno dobrom momku koji nema najčistije hlače i uši, ali ima bistar pogled, čisto srce i čuje i one među nama koje drugi ljudi ne čuju. 

I kazalište Mala scena nastavlja sprijenosom predstava u sklopu incijative “Mala scena online. U subotu, 21. ožujka, u 17 sati na programu je predstava «Iglica» autorice Lane Šarić nastala u suradnji Male scene i Triko Cirkus Teatra. 
Inicijativa «Mala scena online» započela je 12. ožujka, a od tada je njihove priče za djecu koje svakodnevno čita Buga Marija Šimić vidjelo više od 11 tisuća ljudi, dok su priče, anegdote i iskustva Vitomire Lončar i Ivice Šimića pogledane više od 20 tisuća puta. Prijenosi predstava “Priča o oblaku” i “Huligan” pogledane su na više od 500 uređaja. 

U cijelom svijetu se 20. ožujka obilježava Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, Teatar Tirena ga obilježava pokretanjem serijala “Mašta je supermoć”

Kako bi djeci olakšali boravak kod kuće u tjednima koji slijede, Teatar Tirena odlučio im je pomoći da upogone maštu raznim kreativnim zadacima i dramskim igrama. Ponedjeljkom, srijedom i petkom objavljivat će se video uratci "Mašta je supermoć" s različitim kazališnim sadržajima koje djeca mogu sama ili s roditeljima raditi kod kuće.
Prvi “Mašta je supermoć” video bio je posvećen superjunacima.

Uvijek ste željeli naučiti plesati, ali nikada za to niste imali vremena. Evo prilike…

“Nemoj da ti jedini bečki u ovoj izolaciji bude pohani. Lako za latinoameričke i društvene plesove, ali za standardne vjerojatno misliš "Pa kako ću, imam samo šest kvadrata slobodnog prostora u boravku. No dovoljna su ti i dva”, duhovito je kometirao Marko Mrkić, voditelj spomenute splesne škole.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lijeva & Desna (@lijevaidesna) on

OK, možda nije idealno vrijeme za upis u Školu stranih jezika, ali zbog situacije s koronavirusom većina škola organizirala se tako da održavaju nastavu online. Najčešće preko neke od aplikacija za videokonferencije, poput WebExa. Naravno, postoje i brojne besplatne aplikacije (Duolingo, Mondly, Busuu…) koje i inače možete skinuti na svoje pametne telefone u svrhu učenja stranog jezika, no to znači da je sve prepušteno vašoj volji i motivaciji. Učenje u grupi za mnoge je poticajnije.

Google vas vodi i na virtualno putovanje te obilazak svjetski poznatih turističkih atrakcija i kulturnih ustanova. Tako možete skoknuti do Guggenheimova mizeja u New Yorku, prošetati Tower Bridgeom ili razgledati prekrasne vrtove Versaillesa.

U posljednjih šest godina u poetskoj kampanji tvrtke Julius Meinl Platite kavu stihom, samo u Hrvatskoj prikupljeno je više od sto tisuća napisanih stihova, sudjelovalo je više od tisuću ugostiteljskih objekata, a u cijelom svijetu možemo govoriti o stotinama tisuća napisanih stihova. Nažalost, zbog teške situacije izazvane korona virusom ove godine na Međunarodni dan poezije, 21. ožujka, kampanja se neće održati u 150 ugostiteljskih objekata diljem Hrvatske.

Međutim, u subotu stih možete objaviti na službenom Facebook ili Instagram profilu Julius Meinl Hrvatska te kao post na svom Instagramu i označiti s #PayWithAPoem. Na taj način će se i vaš stih računati u borbi protiv nepismenosti zajedno s globalnom dobrotvornom organizacijom Worldreader. Poetski događaj Platite kavu stihom uz poruku Svaki stih se broji ima cilj prikupljanja 100 tisuća stihova/donacija kao potporu globalnoj pismenosti. Prikupljenim sredstvima financirat će se projekti opismenjavanja u Etiopiji, Keniji i Indiji, zemljama koje su najviše pogođene problemima slabe pismenosti.

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram, YouTube i Profimedia

Tagovi:

Vezano uz temu

Angelina Jolie

Angelina Jolie ima puno razloga za sreću u izolaciji

Slavna glumica otkrila je što je po njezinom…

Irina Shyke s kćeri

Slavna manekenka i njezina 3-godišnja kći najtraženiji 'modni dodatak' nose i u park

Jedna od najljepših žena svijeta, 34-godišnja manekenka Irina…

Pročitajte i:

sijamske blizanke opercija

Veliki uspjeh izraelskih liječnika: Odvojili blizanke koje su bile spojene glavama!

Nakon 12 sati teške operacije, za koju su se liječnici pripremali mjesecima, obje djevojčice su…

Bloomovih pola godine

Maja i Nenad proslavili Bloomovih pola godine!

Još jedno slavlje u obitelji Maje Šuput. Naime, danas je Bloom navršio šest mjeseci, a…

žena slika

Ako po prirodi niste društvenjak, to ne mora biti loše po vas!

Zdrava su prijateljstva dobra za naše fizičko i mentalno zdravlje, no ako nemate puno prijatelja…

Perez

Vršnjaci su je nazivali pogrdnim imenima, a Adhara ima veći IQ od Einsteina i Hawkinga

S osam godina ovoj je djevojčici izmjeren koeficijent inteligencije 162, viši nego što su ga…