pranje ruku

Uz ovu zabavnu pjesmicu i TikTok koreografiju djeca će jedva čekati prati ruke!

pandemija koronavirusa naučila nas je da opreza nikad dosta i da baš sada, više nego ikada prije, moramo voditi računa o higijeni. Djeca ruke peru prekratko i to je najveći problem, no uz edulativnu pjesmicu "Perimo", koju je Pampers osmislio s Idom Prester, bez problema će usvojiti najvažniju lekciju današnjice

Jednu veliku grupu mikroorganizama koji uzrokuju zarazne bolesti nazivamo patogeni mikroorganizmi. Oni mogu ostati na koži ruku (prstima i dlanovima) te ispod noktiju, zajedno s prašinom i prljavštinom – ako se ruke ne operu nakon odlaska u toalet, vožnje u javnom prijevozu, povratka iz šetnje ili kupovine, igre u parku, igre s kućnim ljubimcima i slično - uzrokujući zdravstvene tegobe. Rukama dodirujemo oči i nos, pa i drugi virusi i bakterije ulaze u naš organizam uzrokujući svi zajedno probavne i resporatorne probleme, mučninu, povišenu temperaturu… I dok smo mislili da je to najgore što nam prijeti od prljavih ruku, pandemija koronavirusa naučila nas je da opreza nikad dosta i da baš sada, više nego ikada prije, moramo voditi računa o higijeni.

Prekratko pranje ruku najčešći je problem među najmlađima. Malo sapuna, par sekundi pod vodom i to je to! No liječnici upozoravaju kako ruke treba prati najmanje 20 sekundi. Uslijed pandemije koronavirusa, važnost pranja ruku (i dezinfekcija, u slučaju da nam voda i sapun nisu dostupni) postalo je najspominjanije pravilo za očuvanje zdravlja. Podaci kažu kako manje od 35 posto ljudi na svijetu ruke pere pravilno, a procjenjuje se da svaki dan iz škole izostane 272 milijuna djece upravo zbog loše higijene ruku. I dok ona nešto starija djeca mogu razumjeti zašto je to važno, i biti temeljita, oni najmlađi trebaju malo poticaja. Zato je Pampers, u suradnji s Idom Prester, osmislio jednostavnu, zabavu i edukativnu pjesmicu “Perimo, perimo…” , koja je namijenjena baš najmlađima, onima koji do kraja ne razumiju važnost higijene. Pjesmica je snimljena i na engleskom i na talijanskom jeziku, tako da je korist, ustvari, višestruka. I baš zbog ove pjesmice i Pampersovog edukativnog projekta Ida je otvorila svoj TikTok; sa sinom Rokom osmislila je koreografiju za pjesmicu "Perimo", koja je u kratkom vremenu postala - viralni hit.

@idaprester

Wash and dance! ##pampers ##perimoperimo ##croatia ##fyp ##foryoupage ##viral ##first ##prvipost ##pratime ##followme ##fun ##education ##kids ##song ##probajiti

♬ original sound – idaprester

Priču o pranju ruku Pampers je još dodatno proširio serijom zanimljivih činjenica o navikama pranja ruku, koje možete pronaći na njihovom Instagram i Facebook profilu.

Tekst i video: promo
Fotografija: Shutterstock

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

beba spava

Tech-bejbisiteri: Dok vaša beba spava, vi spokojno usisavate ili gledate omiljenu seriju!

Gledate svoju bebu kako spava i želite iskoristiti vrijeme kao biste 'odradili' neke kućanske poslove…

slavne mame

Odrekle su se karijere kako bi se posvetile majčinstvu: Uma Thurman, Demi Moore, Salma Hayek...

Mislimo da one imaju bejbisitere, puno novaca i da mogu raditi što požele pa i,…

rodiljni dopust

Doznali smo u kojim zemljama je poželjno zasnovati obitelj: Je li i Hrvatska među njima?

U različitim zemljama vrijede različita pravila oko toga koliko dugo majka smije biti na rodiljnom…

sadnja vrta s djecom

Djeca i eko-svijest: Zasadite s djecom vrt (možete i na balkonu)!

Proljeće je idealno vrijeme da djeca iskustveno uče o prirodi. Sadnja biljaka je jedan od…