trudna sportašica

U petom mjesecu trudnoće odlučila odustati od utrke: ‘Važnije mi je bilo zdravlje djeteta!’

Američka atletičarka, 31-godišnja Lindsay Flach, natjecala se u sedmoboju u 18. tjednu trudnoće, ali je odustala na utrci od 800 metara jer se nije osjećala dobro. Naime, natjecanje je bilo njezin oproštaj od sporta kojim se godinama bavila, a, kako sama kaže, bez obzira na odustajanje, bila je to njezina osobna pobjeda

Amerikanka se natjecala u svim disciplinama – utrci na 100 metara preko prepona, skoku uvis, bacanju kugle, utrci na 200 metara, skoku udalj, bacanju koplja i utrci na 800 metara – ali od 800 metara uspjela je otrčati 100 te je ukupno zauzela 15. mjesto od 18, što smatra svojom osobnom pobjedom.

Bio je to njezin način da se pozdravi od sporta kojim se bavila posljednja dva desetljeća. Naime, oproštaj je planirala još tijekom sezone 2020. nastupom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lindsay Schwartz Flach (@lcschwartz22)

Početkom 2020. Flach je dala otkaz i otišla na pripreme za Olimpijske igre, no zbog pandemije, Igre su odgođene pa je sedmobojka odlučila sa suprugom zasnovati obitelj.

Ipak, kad je u ožujku odlučila ponovno trenirati kako bi se kvalificirala za Olimpijske igre, njezin test za trudnoću bio je pozitivan.

'Bila je to slatko-gorka spoznaja', priznala je Flach za Yahoo Sports. 'Bila sam doista uzbuđena jer sam oduvijek željela djecu, ali u isto sam vrijeme bila šokirana jer sam znala da je moja trkačka karijera gotova'.

Trudnoća je atletičarku ograničila u snazi i izdržljivosti, ali nije nestala želja da se pozdravi na pravi način s ovim sportom i natječe pod vlastitim uvjetima.

Kvalifikacije su se održale u Oregonu tijekom visokih temperatura, a Flach nije završila utrku. Naime, nakon pretrčanih 100 metara, shvatila je kako ipak nije u stanju izdržati utrku od 800 metara te je odustala.

'Najvažnije mi je bilo sačuvati svoje i bebino zdravlje', objasnila je Flach te dodaje da sigurno ne bi nastupila na kvalifikacijama da se osjećala loše kao prije nekoliko tjedana.

'Jako sam povraćala punih 12 tjedana, što mi je utjecalo na treninge. Kako mi je u posljednje vrijeme bilo bolje, uspjela sam 'odraditi' nekoliko dobrih treninga. Bila sam svjesna da moram paziti na svoje i bebino zdravlje i bila sam spremna prekinuti natjecanje ako se budem osjećala loše', izjavila je Flach, kojoj su mnogi uputili oštre kritike jer je nastupila na kvalifikacijama u petom mjesecu trudnoće.

Tekst: Sanja Matasić
Foto: Instagram

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

trudnica i mačka

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom pa postale majke u isto vrijeme!

Kada očekujete bebu, uvijek je lijepo imati prijateljicu…

mama nakon poroda

13 stvari koje nove mame otkriju tek nakon poroda!

Vjerojatno već znate da ćete nakon poroda biti…

Pročitajte i:

djeca i horoskop

Samo za one koji vjeruju u astrologiju: Koliko vam poznavanje djetetova podznaka može pomoći u odgoju?

Koliko djece, toliko osobnosti... Prema astrologiji, djetetov nam podznak govori o motivaciji koja ga pokreće…

Preuzmite odgovornost za svoju plodnost: Kako prakticirati učinkovitu prirodnu kontracepciju ili si povećati izglede za trudnoću?

Novo izdanje svjetske uspješnice koja je pomogla stotinama tisuća žena da na prirodan način izbjegnu…

Ryan Reynolds

Duhoviti Ryan Reynolds: 'Ne vrte me kćeri oko malog prsta, već ja sam sebe!'

Poznati glumac i njegova životna partnerica Blake Lively roditelji su tri kćeri, a svoj obiteljski…

jež bodljikavko

Kada 11-godišnji dječak oponaša životinje na filmu: 'Tata me je morao škakljati da me nasmije!'

Ove je subote u sklopu Kino Kino festivala prikazan i kratkometražni animirani dječji film 'Jež…