U Hrvatskoj je otvoren MiniPolis – mjesto gdje mali postaju veliki

Ovaj interaktivni park napokon je stigao i u Hrvatsku!

Djeca se vole igrati uloga odraslih. Vole se pretvarati u princeze, osvajače, heroje, likove iz crtića, ali najviše ih oduševljavaju igre u kojima mogu oponašati svijet odraslih. Zato je u Hrvatsku napokon stigao MiniPolis, novo i nezaobilazno mjesto u Zagrebu, a koje je sinoć svečano otvoreno poštujući sve epidemiološke mjere. MiniPolis je interaktivni edukativni tematski park namijenjen djeci od 2 do 12 godina, mjesto na kojem se uči kroz zabavu, a zabave sinoć nije nedostajalo uz voditelja programa Luku Bulića koji je kroz MiniPolis proveo sve mališane pristigle u pratnji roditelja na otvorenje mjesta gdje mali napokon mogu biti veliki. U veselom društbu nezaobilaznih Zumića, te maskota MiniPolisa, djeca su otkrila što žele biti kad narastu, te koliko im je zanimljivo otkrivati različita zanimanja.

Zagreb, 1. listopada 2020. – Otvorenje tematskog parka za djecu ”Minipolis”. Luka Bulic Photo: Robert Gaspert

Tu su, u pravom malom gradu, kroz igru, na siguran i prilagođen način, djeca u prilici upoznati svijet odraslih, brojna zanimanja s kojima se susreću u svakodnevnom životu. Igrom kroz više od četrdest tematskih kućica djeca s veseljem preuzimaju uloge odraslih, otkrivaju posebnosti za više od pedeset zanimanja te ispunjavaju svoje snove posjetom trgovini ili zračnoj luci, otkrivaju kako je to raditi za blagajnom, u pošti, veterinarskoj ordinaciji, novinarskoj redakciji ili u televizijskom studiju… Kroz igru u MiniPolisu djeca razvijaju maštu i osjećaj za timski rad, stječu znanja i vještine iz svakodnevnog života koja se savršeno nadopunjuju sa školskim kurikulumom.

I Adria Meda Zagreb ima svoj prostor, gdje djeca mogu vidjeti kako izgleda novinarska redakcija

Svečanom otvorenju MiniPolisa nazočili su predstavnici svih renomiranih i vodećih hrvatskih kompanija, koji su dio projekta MiniPolisa, koji su omogućili mališanima veliki izbor zanimanja- hoće li biti vatrogasci, liječnici, zubari, stjuardese, novinari, proizvođači sladoleda, blagajnici ili izabrati iz mnoštva ponude sadržaja koje ovaj tematski park nudi.

Ovaj projekt u mnogočemu se razlikuje od postojećih igraonica koje imaju slične sadržaje, gdje roditelji uglavnom ostavljaju djecu na koji sat. Naš koncept je osmišljen kroz tematske programe, interaktivne radionice, uz didaktičke sadržaje i učenje vještina koje djecu zabavljaju i koristit će ih u životu. U njima će moći sudjelovati i roditelji, a očekujemo i grupe djece vrtićke i školske dobi", pojašnjava Ines Gašo, poduzetnica i vlasnica MiniPolisa.

MiniPolis, jedinstveni je novi edukativni sadržaj za djecu u Hrvatskoj, pravi je mali grad s trgom i ulicama koji se prostire na površini od 1000 m2, a "otvaranjem MiniPolisa i Zagreb se pridružuje brojnim europskim i svjetskim metropolama gdje postoje ovakvi i slični koncepti dječjih tematskih parkova, mini gradova", istaknula je Katarina Milković, zamjenica pročelnika u Gradskom uredu za obrazovanje.

Ivana Krajinović, AMZ, Ines Gašo, MiniPolis, Katarina Milković, zamjenica pročelnika Ureda za obrazovanje Grada Zagreba

Uz samostalnu igru u pratnji odrasle osobe djeca osim kroz igru u ovom hvale vrijednom projketu moći uživati i u brojnim radionicama, te MiniPolis odabrati za mjesto nezaboravne rođendanske zabave za djecu jer vas tamo očekuju i tri uzbudljive tematski uređene rođendaonice. Za istaknuti je kako MiniPolis nije zaboravio niti na one najmlađe, pa je tako za djecu mlađu od 2 godine, osmišljen BabyPolis, posebno dizajniran i opremljen kutak s didaktičkim i edukativnim sadržajem za bebe.

Koncept MiniPolisa osmišljen je uz suradnju dječjih psihologa i pedagoga postavljajući sigurnost djece uvijek na prvo mjesto. Tome su na sinoćnjem otvorenju svjedočile i glumica Bojana Gregorić Vejzović, te voditeljica Mirna Maras s kćerkicom.

 Osoblje MiniPolisa na raspolaganju je cijelo vrijeme kako bi se svim posjetiteljima omogućio lakši pristup aktivnostima te pružio kvalitetniji doživljaj i iskustvo ovog malog grada. MiniPolis otvara svoja vrata za pojedinačne posjete (djeca u pratnji odraslih) kao i za organizirane skupine djece vrtićke i školske dobi u pratnji učitelja i nastavnika.

Također, važno je za istaknuti da su u uvjetima epidemije Covid-19 zdravlje i sigurnost posjetitelja kao i osoblja glavni prioritet MiniPolisa!

Dobrodošli u MiniPolis! Dobrodošli u jedinstveni svijet gdje mali postaju veliki!

www.minipolis.hr

Fotografije: Robert Gašpert

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Lana Klingor Mihić i obitelj

Kakav zabavan dan za Lanu Klingor Mihić i njezine djevojčice!

Cure su sjedile u kokpitu, gasile vatru šmrkovima,…

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju…

Pročitajte i:

maja i bloom u setnji

Proljetno sunce izmamilo Maju Šuput u prvu šetnju s Bloomom!

Svaka novopečena mama jedva dočeka trenutak kada će svoju bebicu prvi put staviti u kolica…

afseengul

Afsheen, djevojčica iz Pakistana: Zbog siromaštva, ostala invalid!

Ova 12-godišnja Pakistanka rođena je kao posve zdravo dijete. Nakon pada u dobi od godinu…

mama laže

Kad im kažemo da ne radi dućan s igračkama: Bezazlene laži koje roditelji govore svojoj djeci

Kako se izvući iz neke situacije s djecom bez predugog objašnjavanja? Tada posežemo za onim…

kate middleton

Phil Dampier, stručnjak za kraljevsku obitelj: Sve su naznake tu da je Kate Middleton opet trudna!

U posljednje vrijeme mediji nagađaju o četvrtoj trudnoći Kate Middleton... Iako iz Palače šute na…