Teror savršenog izgleda

Sramite li se ako niste izdepilirane? I trebate se sramiti!

Sram vas bilo ako imate mitesere ili bore! To je jasan znak da vi jednostavno ne cijenite sebe, jer žene koje cijene sebe vode brigu o svojoj koži. Njima nije žao potrošiti nekoliko stotina kuna za tretman jer nisu tako ograničenih stavova kao vi. Što biste vi, pripremali zimnicu od tog novca možda!?

A nokti! Samo teške škrtice same sebi danas sređuju nokte! Dok ne zalijepiš plastiku, svima je jasno da se ne računaš u samosvjesne!

Sram vas bilo i ako imate celulit. To znači da ste primitivka koja ne pije dovoljno tekućine i hrani se nezdravo! Hajde, molim vas, dovedite se u red! Blamirate se kad sjednete i prekrižite noge, a na vašim nogama se pojavi "narančina kora". Sva se stresem od grozote kad pomislim na taj prizor! Prezirem to, jednostavno prezirem žene koje su se tako zapustile da imaju celulit!

Da, i zubi su nešto o čemu nema rasprave. Uzalud mi dokazuješ da imaš prirodno žućkastu nijansu, zaboravi. Nitko uspješan danas nema žućkastu nijansu zuba, pa mi nemoj pametovati! Kod zubara, neka radi što zna i umije, ali to žutilo se mora iskorijeniti!

Za kraj ću ostaviti ono najgore jer mi je muka kad to vidim. Riječ je o tvrdim petama. Da, da, dobro ste me čuli. I u 21. stoljeću još postoje takve primitivke koje dozvole sebi da im koža bude tvrda pored svih reklama za Scholl proizvode.

A sad malo ozbiljno!

Osobno, na tretmane lica ne idem, na manikuru također… Zašto? Jednostavno jako volim život i cijenim svaki njegov trenutak, dakle, ne gubim vrijeme, energiju i novac ni na što što mi nije smisleno, a oblik nokta i eventualna bora ispod očiju za mene definitivno spadaju u kategoriju – nebitno!

Meni se barem čini da redovan boravak u salonima ljepote odvlači osobu u kontra pravcu od onoga što su prave životne vrijednosti tj. da jača ego, gordost, samodostatnost, sebičnost…

Ok je njegovati sebe, ali to zaista treba ostati u kategoriji zdravog razuma što sve češće nije slučaj! Što konkretno mislim? Ok, depilirajte se, ali neka vam se ne gade vlastite dlake, njegujte svoje lice, ali ne tretmanima od 500 eura, vodite računa o količini celulita, ali prvenstveno zbog zdravlja… i slično.

Voljela bih da se razumijemo, a još više da se oko ovoga složimo!

Ipak, svjesna sam da je u svakoj ulici po jedan salon ljepote i da svi rade, da se žene kvarcaju, da ubrizgavaju u sebe svašta, tj. svjesna sam mišljenja javnog mnijenja i očekujem da ću zbog ovog teksta "dobiti po nosu".

Još osobito kad dodam zaključak, koji zvuči ovako:

Briga o svom izgledu često samo nalikuje na ljubav prema sebi, a u stvari krije sasvim suprotno – nezadovoljstvo sobom i osjećaj da niste same sebi dovoljne.

Tekst: Biljana Grbović

Foto: Profimedia

Tagovi: , , , , , ,

Vezano uz temu

Kako se odgaja budući materijalist?

Ako su vam djeca već počela s prohtjevima…

Ne mogu više učiti s djetetom svaki dan!

“Ne mogu više učiti s njim svaki dan!…

Djeca koja očekuju 'visoku razinu usluge'

Pogledajte što se dogodi kad roditelji svoju ulogu…

Sebična Ja koja misli na sebe - prava istina o sebičnosti

Iako su nas stalno učili da trebamo davati,…

Pročitajte i:

dijete gleda animirane i dječje filmove kod kuće

Ostanite doma uz dobar film! Na brojnim platformama besplatni filmovi i crtići za djecu

Važno je prebaciti fokus s negativnih vijesti na nešto pozitivno. U tom smislu dobar film…

zabava kod kuće za cijelu obitelj

Vodimo vas u kazalište! 4 predstave koje će unijeti zabavu u vašu svakodnevnicu

U predstavama kazališta Knap uživajte iz kućnog naslonjača

ivan dečak

Ne propustite! Večeras live koncert Ivana Dečaka na Storyjevom Instagramu

Koncerti se "sele" na Storyjev Instagram. Brojne poznate osobe odazvale su se Storyjevom projektu zahvaljujući…

obitelj se zabavlja kod kuće

Život je stao, ali kako ipak uživati u predstavama, ići na plesni tečaj, učiti jezik...

Putovanje po svjetskim muzejima, premijera kazališne predstave, tečaj plesa.... Da, moguće je u doba korone!