beba spava

Tech-bejbisiteri: Dok vaša beba spava, vi spokojno usisavate ili gledate omiljenu seriju!

Gledate svoju bebu kako spava i želite iskoristiti vrijeme kao biste 'odradili' neke kućanske poslove ili se samo odmorili u drugoj prostoriji gledajući film, seriju ili čitajući knjigu? U vrijeme suvremene tehnologije možete dobiti bejbisitera za takve intervale u danu. i biti sigurni da vaša beba nikad nije sama. Evo na što morate obratiti pozornost ako se odlučiti koristiti baby monitor u svome domu

Djeca do godinu dana spavaju nekoliko puta u danu, a njihov noćni san počinje uglavnom već predvečer. Jedino vrijeme koje roditelji mogu pronaći za sebe je baš dok vaš mali anđeo spava. No možete li se opustiti? Uglavnom ne. Ako u drugoj sobi gledate svoju omiljenu seriju, čitate knjigu, družite se s partnerom, sigurno ste na iglama ako beba spava u drugoj sobi, iza zatvorenih vrata.

Budući da danas živimo u svijetu svakakvih tehnoloških čudesa, jedino je rješenje za opuštanje dabrati odgovarajući tech-nadzor koji će pratiti vaše dijete dok spava. Na raspolaganju su vam baby monitor ili baby phone, a vi sami odlučite što vam više odgovara.

Je li vam dovoljan audio ili želite ipak i video nadzor?
Ako vam je dovoljno da samo čujete svoje dijete kada se probudi, tada je baby phone vaše rješenje.

Prednosti audio baby monitora (ili baby phonea) su što zauzima manje prostora od onoga koji uz zvuk donosi i sliku, a i cijena mu je puno prihvatljivija jer ga možete pronaći već za 200-injak kuna.

Bez obzira na to što vam kamera nije dostupna, audio baby monitor ima druge korisne funkcije koje će vas razveseliti i pružiti vam mogućnost da budete bezbrižni.

Osim zvuka koji se pojavljuje na baby phoneu, na modernim uređajima postoji još jedan indikator da se vaša beba probudila. Nadasve koristan ako vrijeme djetetova spavanja koristite za kuhanje, miksanje kašica ili usisavanje. Dakle, uz dojavu zvukom, na baby phoneu pojavljuje se i svjetlosni signal putem LED lampica.

Sljedeća funkcija audio baby monitora, koja je iznimno korisna, indicator je slabe baterije jer vam daje uvid u stanje baterije i neće se dogoditi da se isprazni kad vam je najviše potrebna.

Baby phone može pokriti domet od 100, 200 ili 300 metara, ali uzmite u obzir da je ipak nešto manji nego što proizvođač istakne.

Kada birate baby phone, dobro je da je opremljen DECT tehnologijom. Što to znači? DECT tehnologija omogućava uređaju, monitoru koji radi na frekvenciji 1,9 GHz, da ne interferira s drugim uređajima koji rade na istoj frekvenciji.

Osim prethodno navedenih funkcija, koje svaki baby phone treba imati, postoje još neke dodatne kao što je senzor pokreta ili mjerač temperature u sobi u kojoj dijete spava. Video baby monitor sastoji se od kamere, koja se postavlja u dječju sobu i koja emitira sliku i zvuk, i dodatne jedinice, odnosno zaslon na kojem primate sliku i zvuk. Naravno, ako želite video monitor, morat ćete izdvojiti malo više novca nego za baby phone, a cijene se kreću do 1000 kn.video monitorSve one funkcije koje ima baby phone, ima i video baby monitor, uz dodatak emitiranja slike. Dakle, kod kupnje obratite pozornost na to da uređaj daje sliku dobre kvalitete i da je opremljen tehnologijom za snimanje u potpunom mraku (tzv. infrared tehnologija).

I audio i video baby monitori imaju opciju povezivanja putem wi-fi signal, izravno s vašim pametnim telefonom ili laptopom.

Inovativna digitalna rješenja postaju neizostavni dio naših života u svim segmentima, bila to
mobilnost, obrazovanje, komuniciranje, stanovanje, zdravstvo, javna uprava, upravljanje
energijom, gospodarenje energentima ili svakodnevne navike i život. Stoga, Adria Media pokrenula je novi portal Smartlife, prvi premium portal o pametnoj tehnologiji koji će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje.

Tekst: Sanja Matasić
Foto: Shutterstock

Tagovi: ,

Vezano uz temu

3 načina koja pomažu bebi da bolje spava

Noćno buđenje bebe uvijek je problematično za roditelje,…

Webinar koji vama i bebi osigurava mirniji san

Napokon možete saznati sve što vam je potrebno…

Stručni posjet patronažne sestre

Posjet patronažne sestre nije obavezan i koriste ga…

VIDEO: Na spavanje sa živim plišancem

Kad klince svlada umor onda zaspu gdje god…

Pročitajte i:

Dvornikove

Kod bake Danijele: Mala Balie otvorila sezonu kupanja!

Lijepo i sunčano vrijeme iskoristile su na Braču Danijela Dvornik i unučica Balie: igre u…

ruka novorođenčeta

Danas je Međunarodni dan primalja, žena koje su tu za vas dok rađate novi život!

Primaljstvo je jedna je od najstarijih medicinskih struka, a prema zapisima iz povijesti medicine je…

Nataša Janjić

Mama Nataša Janjić Medančić: Niste loše majke ako se veselite kad vam djeca navečer zaspu!

Ako netko dobro zna za kakav su sve multitasking majke sposobne, to je naša glumica…

majka u depresiji

Mentalno zdravlje nakon poroda: Majkama je potrebna svakodnevna briga i podrška

Za vrijeme trudnoće dolazi do brojnih životnih promjena koje utječu ne samo na trudnicu, već…