Downov sindrom

Tata iz Ohioa kupio svojoj djeci s Downovim sindromom kamion da pokrenu vlastiti posao

Joel Wegner ima dvoje djece s Downovim sindromom, a u želji da im pomogne da se integriraju u zajednicu, ušao je u pravu poslovnu avanturu

Joel Wegner, 61-godišnji tata iz Lovelanda u Ohiou, odlučio je pomoći svojoj odrasloj djeci s Downovim sindromom da se osamostale i steknu radno iskustvo te pokrenu vlastiti posao.

Stoga je kupio kamion za prodaju sladoleda, a od travnja radi zajedno sa svojom djecom. Njihov se mali posao zove Special Neat Treats i svakodnevno zadovoljava potrebe brojnih sladoledoljubaca koji u redovima čekaju omiljenu slasticu.

Joel Wegener vozi kamion po lokalnim događanjima, a 18-godišnji sin Josh i 21-godišnja kći Mary Kate pomažu mu prodavati poslastice.

Tata Joel kaže kako njihov mali obiteljski posao ne pomaže samo njegovoj djeci kako bi stekli radon iskustvo nego oni uče i o financijama te razvijaju svoje socijalne vještine, što je od posebne važnosti za osobe s poteškoćama.

Mary Kate je nedavno završila program za profesionalnu orijentaciju namijenjen osobama s poteškoćama u razvoju i želi raditi s ocem, a sviđa joj se ideja o prodaji sladoleda.

U intervjuu za WLWT, Joel je rekao kako ga je ugodno iznenadio uspjeh koji su postigli prodajom, još više zbogg toga što je profit bio zadnji na ljestvici kad su krenuli voziti kamiončić.

'Nije ovdje bila riječ samo o prodaji, htjeli smo da naša djeca iskuse život na jedan drugi način i željeli smo osvijestiti zajednicu o mogućnostima koje imaju djeca s Downovim sindromom. Željeli smo pokazati ostalim roditeljima u sličnoj situaciji da postoji nešto 'izvan kutije' za djecu s posebnim potrebama', rekao je ovaj tata.

'Na dnevnoj se razini povezujemo s mnogim ljudima kojima je stalo da se osobe s posebnim potrebama integriraju u društvo, čujemo druge životne priče', ispričao je Joel.

Wegner svaki put kada njegova obitelj krene u vožnju, sretne neku novu obitelj koja ima dijete s posebnim potrebama i na neki se način poveže s njima, a za ovaj obiteljski posao kaže da je prekrasna avantura tijekom koje je upoznao predivne ljude.

Tekst: Sanja Matasić
Foto: Facebook, Screenshot

Tagovi: ,

Vezano uz temu

online radionice

Besplatne radionice za psihološku podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju!

Hrvatski savez za rijetke bolesti organizira ciklus online…

tom i jerry

Kino kao terapija za sve: Tom i Jerry pomažu djeci s poteškoćama u razvoju!

U travnju Hrvatski filmski savez nastavlja s programom…

Pročitajte i:

sijamske blizanke opercija

Veliki uspjeh izraelskih liječnika: Odvojili blizanke koje su bile spojene glavama!

Nakon 12 sati teške operacije, za koju su se liječnici pripremali mjesecima, obje djevojčice su…

Bloomovih pola godine

Maja i Nenad proslavili Bloomovih pola godine!

Još jedno slavlje u obitelji Maje Šuput. Naime, danas je Bloom navršio šest mjeseci, a…

žena slika

Ako po prirodi niste društvenjak, to ne mora biti loše po vas!

Zdrava su prijateljstva dobra za naše fizičko i mentalno zdravlje, no ako nemate puno prijatelja…

Perez

Vršnjaci su je nazivali pogrdnim imenima, a Adhara ima veći IQ od Einsteina i Hawkinga

S osam godina ovoj je djevojčici izmjeren koeficijent inteligencije 162, viši nego što su ga…