uskršnji koncert katedrala

Storyjev uskrsni koncert iz Zagrebačke katedrale

Pogledajte jedinstveni Storyjev uskrsni koncert u nedjelju, 4. travnja, u 18 sati, iz ranjene Zagrebačke katedrale, na portalu Story.hr, kao podsjetnik na nadu u bolje sutra

Godinu dana nakon koncerta održanog u potresom oštećenoj Zagrebačkoj katedrali, sudionici – glazbenici Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac i Matija Dedić – prisjećaju se toga događaja koji je na njima ostavio posebno emotivan trag.Husarice i DedićNešto više od godinu dana prošlo je od strašnog zagrebačkog potresa, koji je 22. ožujka 2020. u 6.24 sati šokirao građane. Tog hladnog jutra zaboravili smo na sve nevažno, a najvažnije je bilo uvjeriti se da su nama bliski ljudi zdravi i živi. Tih dana oduševljavali su nas volonteri koji su popravljali krovove, čistili ceste, pomagali trudnicama u Petrovoj, ali i oni koji su pjesmom i kućnim koncertima podizali duh te popravljali raspoloženje.

Časopis Story i Adria Media Zagreb otišli su i korak dalje te organizirali jedinstveni uskrsni koncert iz ranjene Zagrebačke katedrale koji je emitiran na sam Uskrs. U praznom veličanstvenom prostoru glazbenu utjehu pružile su vrhunske vokalistice Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac u pratnji pijanističkog virtuoza i skladatelja Matije Dedića. Ovaj umjetnički trio izveo je neke od najpoznatijih duhovnih pjesama - "Ave Maria", "Klanjam ti se smjerno", "Prva ljubav te zove", "Gospodine hvala", "Dubine", "Krist na žalu" i "Rajska djevo, kraljice Hrvata". Koncert će se moći ponovno pogledati na portalu Story.hr na sam Uskrs u 18 sati.Ivana i Marija husar

"Ovo je posebna uspomena i uvijek ću je imati pri srcu. Sa sestrama Husar povezuje me dugogodišnja suradnja, ali ovo u katedrali nešto je jedinstveno. I drago mi je što će se koncert ponovno prikazivati", kazao je Matija.Matija Dedić"Kada smo prije godinu dana Marija, Matija i ja dogovarali koncert sa Storyjem, već sam tada znala da je to onaj koji će se teško nadmašiti, što zbog međusobnog muziciranja, što zbog situacije u kojoj se dogodio. Pandemija se, suprotno očekivanjima, nije smirila, ali pogledamo li šire, možemo prepoznati da je to bila prilika za stvaranje nove i ljepše slike od one koju ostavljamo iza sebe. Tako da ću ove godine gledati koncert ne samo kao dokument vremena, nego i kao podsjetnik na nadu u bolje sutra, što mu je bila i svrha", izjavila je Ivana Husar Mlinac, odnedavno i jedna od ambasadorica projekta obnove stradale bazilike u Palmotićevoj i gradnje centra za mlade, koji će nositi ime po jedinoj žrtvi zagrebačkog potresa – Anamariji Carević.Matija, Ivana, Marija i Monsignor"Ova jedinstvena i hvalevrijedna priča organizirana je uz pomoć monsinjora Ivana Hrena, predsjednika Odbora za obnovu katedrale koji je odobrio održavanje koncerta. Pjevati u praznoj katedrali bilo je jako emotivno, čak sam se u jednom trenutku rasplakala i trebalo mi je snage da se vratim i otpjevam do kraja. Duhovne pjesme su posebne jer stvore osjećaj kao da nisi na zemlji", kazala je Marija.

Nije važno jeste li vjernik ili ne, ovaj koncert ima dublje poruke, a to su poruke o novoj nadi, zajedništvu, ljubavi i miru. Upravo zbog tih ohrabrujućih motiva poslušajte ga ponovno.

Foto: Alen Tkalčec i Arhiva Storyja

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

story pr članak

Sandra Lončarić: 'Status nacionalne prvakinje drame mi je vjetar u leđa'

Glumica Sandra Lončarić je za časopis Story otvorila…

posao novinara

Story, najčitaniji hrvatski lifestyle magazin i portal, traži novinare

Ako poznaješ hrvatsku, ali i svjetsku showbizz scenu,…

Uz novi Story dar svima – uskrsna kuharica!

Pripremite najfinije blagdanske delicije i razveselite svoje najmilije!…

cover

NAJPOVOLJNIJI SHOPPING uz kupone u novom broju Storyja!

Proljeće je pravo vrijeme za kupovinu! Hrvatska najdostupnija…

Pročitajte i:

jennifer anston

Zašto sve više žena u svijetu razmatra majčinstvo tek kao mogućnost?

Prema posljednjim statistikama, u nekim svjetskim zemljama sve manje se žena odlučuje za majčinstvo, a…

beba ratnik

Osim što su neustrašive kao ratnici, doznali smo zašto su još bebe rođene u travnju posebne

Jesmo li doista preslika prirode? Neke priče kažu da godišnje doba u kojem se rodimo,…

Anja Alavanja rodila

Anja Alavanja objavila rođenje sina: 'Stigao je novi frajer u grad'

Malo prije zakazanog termina, voditeljica Anja Alavanja rodila je svoje treće dijete, a kao što…

wonder woman

Wonder Woman postat će treći put mama!

Uskoro dolazi pojačanje u obitelj Gal Gadot. Naime, njezine kćeri Alma i Maya jedva čekaju…