A1 smirilica

Smirilica – ringtone za smirivanje i doniranje: A1 Hrvatska i Zaklada SOLIDARNA za ponovnu izgradnju Srednje škole Petrinja!

Humanitarnom fundraising akcijom, koju je pokrenula A1 Hrvatska za Zakladu SOLIDARNA, prikuplja se 250.000 kuna za pomoć u preuređenju i izgradnji nove Srednje škole Petrinja. Svi donatori u znak zahvalnosti dobit će poseban ringtone Smirilicu, umirujuću melodiju zvona, nastalu pretvaranjem originalnoga seizmološkog zapisa potresa 6,4 Richtera koji je 29. prosinca pogodio područje Banovine, u melodiju inspiriranu prirodom.

Građani, koji se žele uključiti u akciju mogu to učiniti uplatom donacije u proizvoljnom iznosu na fundraising platformi Čini pravu stvar Smirilica za Zakladu SOLIDARNA koja će sav prikupljeni iznos donirati Srednjoj školi Petrinji. Sa svojom je 160-godišnjom tradicijom srednja škola u Petrinji jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Sisačko-moslavačkoj županiji. Škola je preživjela dva svjetska i Domovinski rat, no nažalost pokleknula je pred razornom snagom petrinjskog potresa krajem prosinca prošle godine. Cilj je preuređenjem objekta i izgradnjom nove škole na drugoj lokaciji koju je škola dobila na raspolaganje osigurati djeci nastavak obrazovanja u suvremenoj školi za 21. stoljeće te pomoći demografskoj revitalizaciji tog kraja.

‘Veliko nam je zadovoljstvo što je A1 Hrvatska prepoznala naš rad, trud i angažman na potresom pogođenom području. Zaklada SOLIDARNA će još dugo biti prisutna u Sisačko-moslavačkoj županiji i želimo pozitivnim primjerima pokazati kako se stvarne promjene mogu raditi. Ova suradnja je jedan od takvih primjera. Sami možemo vrlo malo, zajedno možemo sve’, izjavio je Ivan Blažević, tajnik Zaklade.

Svi donatori na dar će dobiti Smirilicu, posebnu umirujuću melodiju zvona nastalu upravo pretvaranjem vibracija petrinjskog potresa u relaksirajuće zvukove inspirirane prirodom, a koju mogu postaviti kao melodiju zvona na svoje mobitele. Za ovu kampanju skladala ju je glazbena umjetnica Aklea Neon koristeći zapis seizmografa koji je zabilježio gibanje petrinjskog tla tijekom potresa i pomirujući na jedinstven način znanost, tehnologiju i umjetnost.

‘Komunikacija s prirodom često se preslikava u moju glazbu. Nakon što sam pročitala da bi se gradnjom domova uz borovu šumu mogao ublažiti utjecaj valova potresa, iskoristila sam snagu glazbe i vještinu tehnologije da bih umirila vibracije iz seizmološkog zapisa. Kombinirala sam najmirnije i najdublje vibracije potresa nadodajući im opuštajuće glazbene signale biljaka. U snazi prirode pronašla sam ljepotu i pretočila je u zvuk. Dobiti osjećaj zipke umjesto stresa od potresa bio mi je cilj. I ne trzati se kada nam zazvoni mobitel’, pojasnila je osječka kantautorica Aklea Neon poznata po svojim eksperimentalnim metodama snimanja zvukova iz prirode.

A1 Hrvatska donirala je dva milijuna kuna za potresom pogođeno područje krajem prošle godine, a surađujući sa stručnim volonterskim službama, odnosno psihijatrima i psiholozima na terenu, nastala je ideja da suradnju s glazbenicom Akleom Neon pretvori u humanitarnu akciju.

‘U mjesecima u kojima nam nelagodu stvara i najmanja vibracija te ‘trzamo’ čak i na vibru mobitela, htjeli smo pomoći građanima da se opuste i otklone negativne misli, a da pritom učine nešto dobro za područja pogođena potresom. Vjerujemo da ćemo zajedno uspjeti prikupiti potrebna novčana sredstva kako bi škola u Petrinji zasjala u novom ruhu i nastavila podizati djecu koja udišu život petrinjskim ulicama i predvode razvoj Sisačko-moslavačke županije. U akciju su se, kao i uvijek, uključili i A1 zaposlenici koji već dugi niz godina prate tradiciju pomaganja kompanije zajednici’, izjavila je Monika Majstorović, direktorica marketinga za privatne korisnike A1 Hrvatska i pozvala sve građane da sudjeluju u ovoj humanitarnoj akciji.
Informacije o Srednjoj školi Petrinja više OVDJE

Tekst: Promo
Foto: Promo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Maloljetne trudnoće: 'Nismo bili spremni postati baka i djed u srednjim 40-ima!'

U Hrvatskoj godišnje zatrudni oko tisuću djevojaka mlađih…

mama postavlja granice u odgoju kćeri

Smireno i dosljedno, ne posustajte! 7 pravila za uspješno postavljanje granica

Razvoj djeteta uvelike ovisi o sposobnosti roditelja da…

mama poduzetnica

Kako ova trostruka mama i njezina obitelj unose radost u dječje sobe?

Iz Zagreba se preselila u Tovarnik, malo mjesto…

Pročitajte i:

jennifer anston

Zašto sve više žena u svijetu razmatra majčinstvo tek kao mogućnost?

Prema posljednjim statistikama, u nekim svjetskim zemljama sve manje se žena odlučuje za majčinstvo, a…

beba ratnik

Osim što su neustrašive kao ratnici, doznali smo zašto su još bebe rođene u travnju posebne

Jesmo li doista preslika prirode? Neke priče kažu da godišnje doba u kojem se rodimo,…

Anja Alavanja rodila

Anja Alavanja objavila rođenje sina: 'Stigao je novi frajer u grad'

Malo prije zakazanog termina, voditeljica Anja Alavanja rodila je svoje treće dijete, a kao što…

wonder woman

Wonder Woman postat će treći put mama!

Uskoro dolazi pojačanje u obitelj Gal Gadot. Naime, njezine kćeri Alma i Maya jedva čekaju…