Petra Cicvarić

Roditeljski trikovi domaće glumice: Kćerkica često ‘nasjedne’ na priče ‘iz usta’, lako je nagovorim na sve

Glumica Petra Cicvarić za svoju je kćerkicu počela izmišljati 'priče iz usta' te je tako nastao zanimljiv projekt, počela je snimati priče da bi inspirirale i drugu djecu da naprave i one stvari koje trebaju, iako im se to baš i ne da

Jedna od najdražih uspomena iz djetinjstva mnogima su – priče za laku noć. S druge strane, jedna od ‘slatkih muka’ svih roditelja svakako je uspavljivanje mališana. To dobro zna i domaća glumica Petra Cicvarić, koja sa suprugom Peđom Gvozdićem ima dvije djevojčice – četverogodišnju Koranu te Editu, koja je na svijet stigla u ožujku prošle godine. S obzirom na to da na društvenim mrežama rado dijeli simpatične obiteljske trenutke, Petra je nedavno otkrila kako je, da bi Koranu ‘natjerala’ da opere zube, izmislila priču o tome kako su pastu za zube za nju napravili mišići, koju je nazvala ‘Kolač za vjevericu Evicu’. Priča se djevojčici toliko svidjela da ju je Petra i snimila u studiju, kako bi ju mogla slušati i ostala djeca. Tim smo povodom razgovarali s glumicom, koja nam je otkrila je li teško uspavati četverogodišnjakinju, voli li priče i malena Edita, odakle crpi inspiraciju, ali i ima li još sličnih roditeljskih ‘trikova’.

“Gotovo svaku večer prije spavanja, Korana dobije priču za laku noć. Nekad uzmemo slikovnicu ili knjigu pa čitamo, ali u zadnje vrijeme ona sama traži ‘priču iz usta’, što bi zapravo značilo da na licu mjesta izmislim priču. Jednu večer, dok smo se pripremale za spavanje, nije htjela oprati zube. Pogledala sam pastu koju sam držala u ruci. Na njoj je bio nacrtan miš, pored njega jagoda. “Ali mišići su napravili ovu pastu za zube samo za tebe! Kako sad ne želiš s njom prati zube?”, brzo sam rekla. “Mišići su je napravili?”, pitala me pomalo zbunjeno, ali ipak zaintrigirano. “Pa da… Jao! Nisam ti nikad ispričala priču o tome kako mišići rade pastu za zube?”. “Ne, mama, nisi!”, čak je bila malo razočarana. “Hajde, operi zube pa ćeš čuti priču!”, prepričala je nedavno glumica svoj razgovor s kćerkicom te nastanak, kako ju naziva, nove ‘priče iz usta’, a nas je zanimalo je li joj teško izmišljati priče ‘na licu mjesta’.

“Ne znam ni sama odakle crpim inspiraciju. Najčešće iz njezinih svakodnevnih događaja koje pretvorim u neku priču o životinjama, iako znam i nju staviti kao glavni lik. Sad je aktualna priča u kojoj ona leti na oblaku i posjećuje razne gradove”, započela je Petra.

“Volim izmišljati priče pa mi ne pada to teško, iako se i sama smijem što sve izmislim. Najteže mi je kad mi kaže da ponovim priču od prije par dana, uhvatim se kako sam zaboravila puno toga što sam ispričala, ali zato ona ima jako dobro pamćenje pa me podsjeti”, smije se glumica te dodaje da više nema problema s uspavljivanjem četverogodišnje kćerkice.

“Kad je bila beba, bilo ju je izrazito teško uspavati. Sad je lakše, samo ju treba natjerati da ode u krevet (smijeh). U krevetu uvijek još malo pričamo ili čitamo, pomazimo se pa zaspi”, rekla nam je. Koranini favoriti što se tiče priča, dodaje, nekada su bili ‘Orašar’ i ‘Četiri godišnja doba’ od Školske knjige, a sada najviše voli slušati upravo priče koje njezina majka izmišlja.

Ona najnovija, ‘Kolač za vjevericu Evicu’, objašnjava ova Osječanka, govori o vjeverici koja nije htjela prati zube pa su joj prijatelji mišići napravili ‘kolač’ od jagode, koji je zapravo pasta za zube. “Naravno, inspirirana je stvarnim događajem, nastala je one večeri kad Korana nije htjela oprati zube”, dodaje glumica koja osim kreativnih priča, ima još ‘aseva u rukavu’.

“Kad joj se ne da hodati onda ‘smiksam’ u rukama čarobni prah koji puhnem u nju te joj on daje snagu, to joj se sviđa pa čak i sama kaže: “Mama, treba mi malo čarolije za hodanje”, govori 34-godišnjakinja, koja je ljubav prema pričanju priča prenijela i na kćer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra (@petra.cicvaric)

Tekst: Story.hr
Foto: Instagram

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Izbor sniženih knjiga i slikovnica kojima možete razveseliti svoje najmlađe

Iako je Interliber odgođen zbog pandemije, mnogi su…

Festival bajki 2017.

U dvorištu Waldorfske škole u Zagrebu (Jakuševačka 6)…

Tete i barbe pričalice čitanjem razveseljavaju najmlađe pacijente

Jedna od volonterskih aktivnosti udruge Most je i…

NIVEA i Laboratorij zabave oduševili djecu u Avenue Mallu

U subotu 13. travnja NIVEA i Laboratorij zabave…

Pročitajte i:

kamala harris

Druga strana Kamale Harris, potpredsjednice SAD-a: 'Ipak sam ja prvo Momala!'

Kamala Harris nema svoje biološke djece, no djecu svoga supruga Douga Emhoffa prigrlila je kao…

Reese Witerspoon

Svaka sličnost (ni)je slučajna? Zašto s godinama sve više postajemo poput naših majki?

Sigurno se znate uhvatiti u nekom trenutku života, dok žustro objašnjavate neku situaciju ili uvjeravate…

Mario i Tia Mamić

Tia Mamić o suprugu Mariju Mamiću: 'On je divan očuh i tata!'

Tia Mamić pričala je o rođendanu sina Dominica i suprugu Mariju Mamiću, sportskom menadžeru koji…

Toni Bošnjaković na vrhu sv. Jure

Parabiatlonac Toni Bošnjaković: "Želim samo da mi dijete prohoda i da može samostalno živjeti"

Toni Bošnjaković, čovjek koji s protezama na nogama odlazi pomoći Banovini, pravi je primjer da…