Produži život svojim trapericama i planeti!

Traperice su onaj komad odjeće za kojeg se vežemo i emocionalno, a kad nađemo model koji nam savršeno odgovara, želimo da traju – zauvijek. Prepuštanje toga zadatka inteligentnom uređaju, Electrolux PerfectCare perilicama i sušilicama, najpraktičniji je način brige za planet, ali i omiljene traperice

Traperice su kultni komad bez kojih je teško zamisliti život; one su više od odjevnog predmeta, dio stila i stava svakog od nas i tako sve od 1873. godine, kada su ih krojač Jacob Davis i trgovac tkaninama Levi Strauss predstavili kao radnu odjeću s džepovima i zakovicama. Dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća Hollywood je pomogao romantizirati traperice tako što su ih nosili zgodni frajeri u kaubojskim filmovima, poput Johna Wayne-a ili Gary Cooper-a. Calvin Klein bio je, pak prvi dizajner koji je “prošetao" traperice na modnoj pisti. Bilo je to 1976. godine, a isti brend 80-ih je, provokativnom kampanjom s 15-godišnjom Brooke Shields koja izgovara “Želite li znati što stoji između mene i mojih Calvin traperica? Ništa.”, ovom kultnom komadu dao i zavodnički potencijal. Do 1990-ih je i većina luksuznih brendova ušlo na jeans tržište. 

 Volio bih da sam ja bio ta faca koja je izumila traperice”, priznao je Yves Saint Laurent za New York Magazine u studenom 1983. godine. “U isto su vrijeme jednostavne, upečatljive i imaju seksualnu privlačnost, a to je sve što želim postići svojim dizajnom", pojasnio je tada slavni dizajner.

Traperice, uistinu, nisu onaj komad koji dopušta kompromise. Svatko treba imati onaj jedan model koji mu savršeno pristaje. Kad pogodimo, to je ljubav za čitav život; za traperice se vežemo emocionalno, kao takve imaju poseban status u našim ormarima i, logično, želimo da što dulje traju.
Znate li da upotrebom previše deterdženta možete oštetiti vlakna na odjeći, a s obzirom na to da - tijekom pranja odjeće u perilicama - “prava mjera" uvelike ovisi o količini odjeće i tvrdoći vode, doziranje može biti vrlo složeno. Prepuštanje toga zadatka inteligentnom uređaju, najpraktičniji je način brige za planet, ali i omiljene traperice. Naime, neke Electrolux perilice rublja koriste funkciju AutoDose, koja automatski određuje optimalnu količinu deterdženta i omekšivača. Otpuštajući točno toliko koliko treba, odjeća dulje ostaje - kao nova. U jednom eksperimentu dokazano je da pamuk opran čak 30 puta na 30 stupnjeva u perilici Electrolux s funkcijom AutoDose, manje je podložan trganju od iste odjeće oprane u konkurentskim perilicama u 10 pranja.

U perilicu odjednom možete staviti količinu deterdženta za čak 20-ak pranja i biti bezbrižni, jer će uređaj uzeti točno toliko koliko mu treba. A kako biti siguran da zalihe nisu potrošene? Tu je aplikacija My Electrolux Care; postavke se prilagođavaju jednim klikom, tako da funkcijom AutoDose možete upravljati u pokretu i biti sigurni da nećete ostati bez deterdženta.
Ni previše ni premalo - osnovna je misija ove funkcije zahvaljujući čemu je pamučna odjeća zaštićena od trošenja, ali i ispiranja boje te - jako važno! - skupljanja u pranju.
Znate onaj osjećaj kad operete traperice, a onda još satima u njima ne možete disati. Još kad ih, nakon pranja, provučete kroz sušilicu, čini vam se kako da ste ih posudili od mlađe i znatno mršavije sestre. E to se s Electrolux PerfectCare sušilicama ne događa. Kako funkcioniraju Electrolux PerfectCare sušilice? Upotrebljavaju zagrijani zrak koji se stvara u njima, a usto snižavaju temperaturu koja je potrebna kako bi se postigli zadovoljavajući rezultati, štedeći tako 40% energije u odnosu na standardne kondenzatore.
Također, određeni modeli dubinski skeniraju tkanine kako bi se postiglo ujednačeno sušenje. Napredni senzori vlažnosti i temperature otkrivaju kad je tkanina suha i zaustavljaju program, kako se ne bi presušila. Više o Electrolux PerfectCare sušilicama za rublje doznajte OVDJE, a do kraja prosinca iskoristite i izvanrednu pogodnost; uz kupnju odabranih modela sušilica i perilica ostvarite poklon uz kupnju – uređaj za okomito glačanje, Refine 600!

Electrolux ima i još jedan način kako produljiti vijek omiljenim trapericama. Kad odjeći ne treba cjelovit ciklus pranja, upotrebom Electrolux parnih programa možete jednostavno osvježiti odjeću. A ako ju rjeđe perete, i k tome još na nižim temperaturama (jer, 30 je novih 40 u pranju rublja!), to nije lošije odrađen posao, ali je definitivno velik plus za okoliš.

* Sadržaj nastao u suradnji s brendom Electrolux

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

djeca u vrtiću

Djeca u ovom vrtiću od sada će udisati pročišćen zrak!

Stigla su vremena kada na pomisao boravka u…

Šest jednostavnih koraka za održivo pranje odjeće

Svi imamo svoje favorite u ormaru, one vječne…

Napokon otkrijte zašto je 30 novih 40 u pranju rublja!

Razbijmo zablude o pranju rublja na nižim temperaturama!…

Nove LG-eve perilice: lijepe, brze i pažljive prema dječjoj odjeći

Tehnologija pare uklanja alergene i sterilizira bakterije za…

Pročitajte i:

Mila i Ashton

Mila Kunis i Ashtona šokirala svojim odgojnim metodama

Kad su dječji sukobi na igralištu u pitanju, teško je roditelju ostati nepristran, pogotovo kad…

adele

Adele o majčinstvu: 'Moga sina strašno živcira kad ga pitaju vršnjaci jesam li mu ja mama!'

Osim što je vrhunska umjetnica, Adele je i mama, a sinu Angelu je posvetila veći…

pufaste jakne

Zašto djeca ne bi trebala nositi 'pufaste' jakne u autosjedalicama?

Vjerojatno ste već čuli da debele ili glomazne jakne mogu ugroziti sigurnost vaše bebe u…

geni

Znanstvenici objašnjavaju: Koje osobine nasljeđujemo od mame, a koje od tate?

Ako ste ikad čuli da vam je netko rekao: 'Jako sličite svojoj mami', to baš…