Počinje besplatna Škola za roditelje

Savjetovalište Snaga obitelji započinje novi ciklus Škole za roditelje. U Školu se mogu upisati svi roditelji koji žele razmjenjivati svoja iskustva s drugim roditeljima, dobiti nova znanja o roditeljstvu i razvijati vještine za adekvatan odgoj djece, odnosno ojačati svoje roditeljske kompetencije.

Prvi susret održati će se u utorak, 20. listopada 2020. u 19.15 sati, u prostoru Dječje kuće Borovje, Ulica Bože i Nikole Bionde 7, Zagreb, uz poštivanje epidemioloških mjera. Jedan ciklus sastoji se od 12 radionica na kojima će se obrađivati razne teme vezane za roditeljstvo, poput komunikacije, samopouzdanja djeteta, rješavanja sukoba, roditeljskog stresa… Budući da je broj roditelja po grupi ograničen, mjesto je potrebno rezervirati na savjetovaliste@hrabritelefon.hr ili na broj telefona 01/ 6117 190, najkasnije do 16. listopada ili dok se ne popuni grupa.

Kod roditelja je vrlo često prisutan pritisak različitih očekivanja osoba u njihovoj okolini, kao i zadataka i izazova s kojima se ponekad teško nose. Također, prisutna su i vlastita očekivanja i nedoumice kako postupiti u određenoj odgojnoj situaciji. Upravo kako bi osnažili svoju ulogu roditelja te s drugim roditeljima podijelili svoje strahove, nedoumice i pozitivne primjere, Hrabri telefon provodi ovu Školu za roditelje. Cilj je roditeljima pružiti mogućnost za međusobno pružanje podrške te razmjenu vlastitih znanja, iskustava i vještina uz stručno vodstvo, a sve kako bi bili sigurniji u svojoj ulozi roditelja. Radionice su besplatne!

Fotografija: Unsplash

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

afseengul

Afsheen, djevojčica iz Pakistana: Zbog siromaštva, ostala invalid!

Ova 12-godišnja Pakistanka rođena je kao posve zdravo dijete. Nakon pada u dobi od godinu…

mama laže

Kad im kažemo da ne radi dućan s igračkama: Bezazlene laži koje roditelji govore svojoj djeci

Kako se izvući iz neke situacije s djecom bez predugog objašnjavanja? Tada posežemo za onim…

kate middleton

Phil Dampier, stručnjak za kraljevsku obitelj: Sve su naznake tu da je Kate Middleton opet trudna!

U posljednje vrijeme mediji nagađaju o četvrtoj trudnoći Kate Middleton... Iako iz Palače šute na…

sinkovići

Sinkovići: Uživaju u svakom trenutku sa sinčićem Karlom!

Antonela i Valent Sinković 27.ožujka postali su sretni roditelji malenog Karla, a otad im je…