trening nakon poroda

Počele prijave za besplatne online treninge za mlade mame!

Da bi se majke što lakše vratile u formu nakon poroda, potrebno im je stručno vodstvo. Upravo to će dobiti sve mlade majke koje se prijave na besplatne treninge u sklopu projekta GETFIT4FREE

Proces oporavka tijela nakon poroda nije nimalo jednostavan ni lagan te je majkama, zbog osjetljivosti procesa oporavka, za uključivanje u tjelesno vježbanje potrebno stručno vodstvo. O tome su razmišljali autori projekta GETFIT4FREE, nastalog u suradnji grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Naime, pokreću novi program vježbanja, koji je namijenjen upravo majkama. Osim što je potpuno besplatan, prilagođen je epidemiološkoj situaciji, koja u ovom slučaju ide u prilog mamama i njihovim bebama. Naime, trenizi će se odvijati preko platforme Zoom te će mame moći vježbati kod kuće i u društvu svojih prinova i uz rekvizite i pomagala koji su im dostupni kod kuće.

Za sudjelovanje u besplatnim programima vježbanja potrebno je prijaviti se na e-mail: prijave.getfit4free@kif.hr. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja, visinu, težinu te koliko je vremena prošlo od poroda. Prijave su otvorene do 15. travnja, a broj mjesta je ograničen kako bi stručnjaci mogli individualno pristupiti svakoj polaznici.

“Treninzi će biti namijenjeni isključivo mladim majkama te prilagođeni njihovim potrebama i mogućnostima. Plan i program vježbanja osmišljen je i bit će vođen i kontroliran od strane stručne osobe, također mlade mame”, istaknuo je prof.dr.sc. Damir Knjaz, koordinator projekta i profesor na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

GETFIT4FREE već mjesecima doprinosi u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja. U trenutnoj epidemiološkoj situaciji ujedno značajno podiže kvalitetu života te samim time osigurava zdraviju i sretniju budućnost svih nas.

Foto: Shutterstock

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Nataša Janjić Medančić

Glumica iskreno o kilogramima, vježbanju nakon poroda i obiteljskoj idili

Glumica Nataša Janjić Medančić, dva mjeseca nakon rođenja…

Pročitajte i:

jennifer anston

Zašto sve više žena u svijetu razmatra majčinstvo tek kao mogućnost?

Prema posljednjim statistikama, u nekim svjetskim zemljama sve manje se žena odlučuje za majčinstvo, a…

beba ratnik

Osim što su neustrašive kao ratnici, doznali smo zašto su još bebe rođene u travnju posebne

Jesmo li doista preslika prirode? Neke priče kažu da godišnje doba u kojem se rodimo,…

Anja Alavanja rodila

Anja Alavanja objavila rođenje sina: 'Stigao je novi frajer u grad'

Malo prije zakazanog termina, voditeljica Anja Alavanja rodila je svoje treće dijete, a kao što…

wonder woman

Wonder Woman postat će treći put mama!

Uskoro dolazi pojačanje u obitelj Gal Gadot. Naime, njezine kćeri Alma i Maya jedva čekaju…