Ova je mama svoju kreativnost pretvorila u najljepši san svake bebe, doslovno!

Od obitelji je naslijedila poduzetnički duh, no do uspjeha njezina preslatkog brenda i nagrade poduzetnice godine, Daniru Glavinić doveo je najveći pokretač - majčinska ljubav i želja da svojem djetetu pruži najbolje

Priča o poslovnom uspjehu Danire Glavinić, osnivačice brenda Dada&Rocco, žene i majke koja je ove godina dobila i nagradu poduzetnice godine, počela je još 2015. godine. Danirina je obitelj u poduzetništvu već 20 godina pa je od njih naslijedila poduzetnički način razmišljanja, a u svoj je posao krenula čisto iz vlastite potrebe. Rođenjem svoga prvog djeteta Roka, Danira je uvidjela veliki nedostatak kvalitetnih i sigurnih zaštita za dječje krevetiće.zastita za krevetice“Htjela sam za svoje dijete zaštitu koja će ga štititi od udaraca, a u isto vrijeme nama omogućiti nesmetan pogled na njega u svakom trenutku. I tako su nakon dosta razmišljanja i skiciranja, pa i samog šivanja, nastale prve zaštitne navlake za rešetke krevetića mog sina Roka”, počinje Danira svoju priču. Nakon što je primijetila da su prijatelji, koji su i sami bili u to vrijeme roditelji malih bebica, oduševljeni njezinim izumom, ulazak u posao bio je logičan slijed.

Danira, inače, s obitelji živi u Spetru na Braču pa je odlučila ondje pokrenuti svoj novi posao, a u pomoć joj je priskočila majka Simona Fabijanović, koja je i sama već dugo plivala u poduzetničkim vodama. “Nismo imali pojma u što se upuštamo, ali svaka kap znoja se isplati kada vidimo kako male bebice, ne samo unutar Hrvatske nego i diljem svijeta, uživaju u svojim Dada&Rocco proizvodima”, sjeća se Danira neizvjesnih početaka.

Nakon prve ideje, zaštitnih navlaka za krevetiće, ostale su ideje dolazile spontano. Danira je tražila inspiraciju oko sebe, u svojoj djeci, slušala je potrebe drugih roditelja i uskoro je asortiman proizvoda “Dada&Rocco” bio prilično impresivan.baš sve za bebu“Pratim sve svjetske brendove, nevezano uz baby svijet i iz toga crpim inspiraciju što se tiče boja, dezena, pakiranja. Isto tako, razmišljam van okvira i želim našim roditeljima ponuditi nešto što je inovativno, estetski lijepo, a prije svega kvalitetno. Velika je prednost što su svi naši proizvodi nastali kako sam i sama postajala majka i kako su mi djeca rasla. Dakle iz vlastite potrebe”, govori oduševljeno Danira, dok s ljubavlju govori o svome poslu i svakome proizvodu.

“Recimo, Jastuk Uško, jedan od naših najprodavanijim proizvoda, nastao je zbog moje kćerkice Aure. Za nju sam htjela napraviti jastučić koji će moći koristiti od rođenja, a da ujedno bude i estetski predivan. Kako je uvijek voljela zaspati s krpicom pored glave, shvatila sam da je najbolje jastučić napraviti s dugim ušima koje će služiti kao mazilica da bebe lakše utonu u san. Roditelji danas obožavaju Uška i vrlo često ga, uz našu minky dekicu, koriste za prvo slikanje njihovih bebica.”

Jastuk Uško

Danira priznaje kako je u početku radila i po 14 sati dnevno i da je bilo teško namiriti posao i obitelj u isto vrijeme. Dan joj je pretrpan obavezama, što poslovnim, što obiteljskim, “Radnim danom se budim u 6.30h, popijem prvu kavu sa suprugom, odvedem djecu u školu i vrtić i krenem na posao, koji ponekad zna trajati i do dugo u noć. Nastojim da je takvih dana što manje, a vikendima kao obitelj nastojimo to sve nadoknaditi.” No, kaže kako je u svemu najvažnije imati veliku podršku i razumijevanje obitelji.

Za sebe i svog supruga Josipa Glavinića (35), bivšeg košarkaša, koji je nakon završene košarkaške karijere postao trener, Danira kaže da su super tim: “Dok je on profesionalno igrao košarku, ja sam njemu bila najveća podrška. Sada je on meni. Danima kada on ima treninge, ja malo više povučem kod kuće, a danima kada ih nema, on uskoči da ja uspijem na poslu odraditi ekstra sate koji trebaju biti odrađeni. U tom slučaju, on priprema ručak, skupi kćer iz vrtića, dočeka sina iz škole, ode s djecom u park, napiše s njima zadaću… Jedan super tata na kojeg sam iznimno ponosna i sretna što ga imam!”

Iako joj posao cvate, njezine proizvode obožavaju i roditelji i njihove bebe, Danira se s obitelji zasad ne planira seliti s otoka Brača, “Kada sam se udala i rodila svoje prvo dijete, te kada je suprug okončao svoju profesionalnu košarkašku karijeru, shvatili smo da je najbolja opcija da se vratimo na otok i tu započnemo svoj obiteljski i poslovni život. To je definitivno bila naša najbolja odluka. Suprug sa svoja dva prijatelja vodi prvi košarkaški klub na otoku, a Dada&Rocco je brend nastao na Braču. Ljudi koji ne žive na otoku ne mogu shvatiti koliko je ovdje život kvalitetniji. Naime, suprug i ja smo zahvaljujući njegovoj košarkaškoj karijeri živjeli u mnogo različitih gradova i država. Ali ovdje smo pronašli svoj mir. Zamislite, kada mogu pustiti sina koji ima 8 godina da ide s prijateljima voziti bicikl, graditi šator u parku, loviti ribu, igrati košarku… Ima li ljepšeg djetinjstva?”

Iako je bilo teških trenutaka, nikada nije razmišljala o tome da odustane, a korona je sada također jedan od velikih izazova koji je pred brendom Dada&Rocco. Uvijek nastojim gledati pozitivno, i iz svakog teškog trenutka izvući pouku i nastaviti dalje, samo još jače”, s osmijehom kaže Danira, “Mogu reći da živim svoj san, ali i da imam još jako puno snova za ostvariti.”

*Sadržaj je kreiran u suradnji s tvrtkom A1 Hrvatska.

A1 omogućio je novu uslugu MOZAIK za sve nove mame, koje su to postale rođenjem, posvajanjem ili udomljavanjem djeteta. Od 1. 1. 2020. do 28.02.2021. ostvaruju pravo na promociju do 500 kn popusta na uređaj uz tarife Savršena i Bezbrižna. Više informacija saznajte ovdje.

Tekst: S. M.
Foto: Instagram

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

marina Martinic Kavur

Znanstvenica koja se vratila u Hrvatsku zna koliko nam tijelo zaista stari!

Nakon godina života i stručnog usavršavanja u inozemstvu i 100 tisuća kilometara provedenih na putovanjima,…

Baldwinovi

Alec i Hilaria Baldwin: Razriješen misterij šestog djeteta nedugo nakon rođenja petog

Poznato je kojeg je spola, kako se zove i kako je šesto dijete Aleca i…

Tata koji razbija predrasude i bori se za druge očeve: 'Kći mi je važnija!'

Ovaj tata zna! Evo zbog čega je Marino Manzoni svaki dan bolji i brižniji otac!

james i harry

Omiljeno jelo malog Archieja sad je poznato javnosti, kao i prva riječ koju je izgovorio (nije mama ni tata)

Na vrlo duhovit način, James Corden je najavio gosta u svom showu – princa Harryja,…