Otvarajte prozorčiće edukativnog adventskog kalendara! Igrajte se već danas!

Edukativni adventski kalendar originalna je priča s porukama vrijednosti znanja i učenja u kojoj sudjeluje i naš portal

Adventski kalendar s čokoladicama većini je omiljen ‘odbrojavač’ dana do Božića. Već smo pisali o nešto drugačijim adventskim kalendarima, koje su same izradile kreativne žene koje smo pronašli na društvenim mrežama, a sada vam predstavljamo nešto uistinu posebno i originalno. Riječ je o edukativnom adventskom kalendaru KoHo pedagogije, koji je kreirala naša suradnica, Maja Jerčić, magistra pedagogije, čije savjete možete pronaći u sklopu KoHo - pedagoškog know how konzaltinga.

“Ideja, a i velika želja, bila je da se struktura i svojevrsna igra strpljenja i iščekivanja adventskog kalendara prenesu u obrazovni kontekst, odnosno, da se osmisle prozorčići koji iza sebe skrivaju razvojne, edukativne i slobodnovremenske sadržaje. Tako je nastao edukativni adventski kalendar! Kako je moto KoHo pedaogogije ‘obrazovanje izvan okvira’, ne možemo imati obični adventski kalendar, to mora biti jedna originalna priča s porukama vrijednosti znanja i učenja. Cilj kalendara je pružiti kvalitetne edukativne i slobodnovremenske sadržaje i tako simbolizirati ispunjeno i smisleno blagdansko vrijeme”, kazala nam je pedagoginja Jerčić, koju smo i sami podržali u ovoj originalnoj ideji.

“Uključili su se brojni partneri iz svijeta edukacija, izdavaštva, bloganja, itd. Nije ih bilo teško okupiti, sve se organiziralo ekspresno brzo jer su se svi odmah uključili i imali ideje što ponuditi kao sadržaj svog prozorčića. A prozorčići su zbilja zanimljivi i pokrivaju sve aspekte blagdanskog ugođaja. Od zajedničkog čitanja s djecom, izbora božićnih jela, pa čak i vina, radionica, dekoracije prostora, itd. Ponegdje se iza prozorčića nalazi poklon knjiga, ponegdje edukacija, neki prozorčići skrivaju malu online radionicu, glazbenu točku pripremljenu specijalno za kalendar, a bit će čak i insert predstave. Sadržaj je uistinu raznolik i kvalitetan i edukativni adventski kalendar, uz onaj čokoladni, može biti lijep i ispunjen način odbrojavanja dana do Božića”, objasnila je Maja, u čiji kalendar možete zaviriti – OVDJE!

Svakoga dana možete otkriti koji se dar krije iza prozorčića pod tim datumom te kako ga osvojiti. Dana 12. prosinca ne propustite zaigrati i za dar našeg portala Roditelji.hr.

Sretno!

Tekst: J. S.
Foto: Shutterstock

 

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Pronašli smo najoriginalnije adventske kalendare! Jeste li i vi napravili svoje?

Advenstki kalendari ne moraju biti samo prozorčići iza…

mama sluša online seminar dječji mozak objašnjen roditeljima

Na dječju inteligenciju se može utjecati! Vrijeme je da saznate kako!

Ne propustite 12. studenog edukativni online događaj "Dječji…

Pročitajte i:

kamala harris

Druga strana Kamale Harris, potpredsjednice SAD-a: 'Ipak sam ja prvo Momala!'

Kamala Harris nema svoje biološke djece, no djecu svoga supruga Douga Emhoffa prigrlila je kao…

Reese Witerspoon

Svaka sličnost (ni)je slučajna? Zašto s godinama sve više postajemo poput naših majki?

Sigurno se znate uhvatiti u nekom trenutku života, dok žustro objašnjavate neku situaciju ili uvjeravate…

Mario i Tia Mamić

Tia Mamić o suprugu Mariju Mamiću: 'On je divan očuh i tata!'

Tia Mamić pričala je o rođendanu sina Dominica i suprugu Mariju Mamiću, sportskom menadžeru koji…

Toni Bošnjaković na vrhu sv. Jure

Parabiatlonac Toni Bošnjaković: "Želim samo da mi dijete prohoda i da može samostalno živjeti"

Toni Bošnjaković, čovjek koji s protezama na nogama odlazi pomoći Banovini, pravi je primjer da…