tiktok mama

Kćer od 7 godina traži da plati svoje troškove života u kući, no ne slažu se svi s njenom odgojnom metodom

Felicia od svoje 7-godišnje kćeri traži da plaća svoje životne troškove kako bi je naučila vrijednosti novca

Felicia, majka 7-godišnje djevojčice, na svome je TikTok profilu (@feliciaraefarley) podijelila odgojnu metodu kako naučiti djecu da cijene novac - no to je izazvalo žučne rasprave u komentarima.

Objasnila je kako svojoj kćeri na tjednoj razini zadaje obaveze, a nakon što ih ona obavi, plati joj za svaku izvršenu obavezu. No nije u tome tajna, nego također ju na kraju tjedna traži da podmiri tim novcem svoje troškove.

'Ako ispuni svoje zadatke, ja joj platim 7 dolara na kraju tjedna', rekla je Felicia. 'Potom je tražim da plati svoje troškove života u kući: 1 dolar za hranu, 1 za vodu, 1 za struju, 1 za internet i 1 za stanarinu, ukupno 5 dolara za svoje troškove tjedno. Ostane joj 2 dolara koja može potrošiti ili štedjeti!'

Felicia tada uzme 5 dolara i stavi na njezin štedni račun pa kad bude napunila 18 godina, znat će da je sav taj novac zaradila sama i znat će ga cijeniti.

U drugome je videu mama objasnila koje sve zadatke daje svojoj kćeri. Naime, Felicia je na internetu potražila što sve djeca u dobi njezine kćeri mogu raditi pa je tako osmislila listu poslova: usisavanje, čišćenje wc-a, iznošenje smeća, priprema namirnica za kuhanje, pospremanje kreveta svaki dan i pospremanje stvari za sobom.

Felicia kaže da tjedno mijenja zadatke svojoj kćeri, ovisno o njezinim željama, a ponekad sve pretvore u igru kako bi bilo zanimljivije.

Otkad je video objavljen, lajkan je 1,6 milijuna puta, a komentiran više od 10 000. Neki su roditelji bili oduševljeni njezinim odgojem, a neki smatraju da je djevojčica premlada da plaća troškove života koji nije tražila. Što vi mislite?

@feliciaraefarleythey just don't teach this stuff anymore ##mothersofchaos ##momlife ##momthings ##parentinghack♬ Aesthetic Girl – Yusei

Tekst: S. M.
Foto: Screenshot TikTok

Tagovi: ,

Pročitajte i:

maja šuput

Pita se mama Maja Šuput: Za putovnicu i osobnu - ozbiljni ili nasmiješeni Bloom?

Iako mali Bloom uskoro navršava dva mjeseca života, vrijeme mu je za osobnu i putovnicu.…

trudnica

Malo drukčija priča o trudnoći: Sve što su vas lagali o blaženom stanju

Trudnoća je doista posebno stanje, a svaka je žena nosi na svoj način. Donosimo priču…

Marin i Kristina Čilić

Marin i Kristina Čilić uskoro drugi put roditelji!

U obitelji našeg poznatog tenisača puno je razloga za veselje. Jer, uz jednoipolgodišnjeg sina Balda…

halimi

Ova je žena medicinski fenomen! Rodila je devetero djece, a očekivala sedmero

Halima Cisse iz Malija u svojoj je 25. godini rodila devetorke iako su joj liječnici…