blizanci

Neraskidiva veza: Prerano rođeni blizanac oporavio se zbog zagrljaja ‘starijeg’ brata

Jeste li znali da interakcija blizanaca počinje već u 14. tjednu trudnoće? Dokaz su i ova dva mališana koja su se zajedničkim snagama izborila za jedan život

Ovo je jedna dirljiva priča o blizancima, a fotografije na kojima je očita njihova povezanost, doista će vas dirnuti.

Blizanačke trudnoće ulaze pod one rizične, a iako ih većina prođe bez većih komplikacija, roditelji 32-godišnja Kelly Graves i 35-godišnji Billy, iz Essexa, nisu bile takve sreće.

Naime, kada je Kelly bila u 16. tjednu trudnoće, liječnici su na ultrazvuku primijetili da nešto nije u redu s Chesterom. Zabrinulo ih je što čak 25 posto zaostaje rastom za svojim bratom, a što bi značilo da nije primao dovoljno hranjivih sastojaka iz posteljice.

U 19. tjednu trudnoće Kelly je podvrgnuta laserskoj operaciji tijekom koje su razdvojili krvne žile kojima su blizanci bili spojeni u maternici u slučaju da Chester ne preživi.

Blizanci su 15. srpnja rođeni carskim rezom, u 28. tjednu trudnoće. Otis je rođen prvi, s porođajnom težinom od 1559 grama, a Chester je rođen s težinom od 481 gram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

Otis je istog trenutka prebačen u inkubator, dok su se liječnici morali boriti za Chesterov život jer je bio prilično slab nakon poroda. I ne samo to, kao posljedica sporijeg razvoja, Chesteru srce nije bilo dovoljno razvijeno pa je podvrgnut operaciji srca, a ubrzo očiju.

Nakon šest tjedana Otis je došao kući s težinom od 2800 grama, a maleni Otis je ostao u bolnici i dalje se boreći za život.

No u rujnu se počeo događati pravi preokret u Chesterovu oporavku jer su liječnici dopustili da s njim u inkubatoru leži i braco Otis.

Od trenutka kada su napokon spojili blizance, i liječnici i roditelji primijetili su kako je Chesterov oporavak sve brži.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

‘Dok bi Otis spavao, Chester ga je promatrao, jednostavno je bio opčinjen s njim, nije skidao svoj pogled s njega', rekla je mama za Daily Mirror, ‘Maženje s Otisom i njegova blizina pomažu Chesteru da napreduje, u to nema sumnje.'

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Graves (@miracletwins_plus3)

Chester je dalje u inkubatoru, liječnici čekaju njegov konačni oporavak, a roditelji i tri sestre nadaju se kako će izaći iz bolnice do kraja studenoga.

Tekst: Sanja Matasić
Foto: Instagram

Tagovi: ,

Pročitajte i:

djeca i horoskop

Samo za one koji vjeruju u astrologiju: Koliko vam poznavanje djetetova podznaka može pomoći u odgoju?

Koliko djece, toliko osobnosti... Prema astrologiji, djetetov nam podznak govori o motivaciji koja ga pokreće…

trudnica i mačka

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom pa postale majke u isto vrijeme!

Kada očekujete bebu, uvijek je lijepo imati prijateljicu koja je također trudna pa zajedno dijelite…

Preuzmite odgovornost za svoju plodnost: Kako prakticirati učinkovitu prirodnu kontracepciju ili si povećati izglede za trudnoću?

Novo izdanje svjetske uspješnice koja je pomogla stotinama tisuća žena da na prirodan način izbjegnu…

Ryan Reynolds

Duhoviti Ryan Reynolds: 'Ne vrte me kćeri oko malog prsta, već ja sam sebe!'

Poznati glumac i njegova životna partnerica Blake Lively roditelji su tri kćeri, a svoj obiteljski…