Mame su spremne na sve kako bi zaštitile svoje dijete

Život nas na različite načine dovede pred vrlo teške izbore. Caitlin Conner iz Teksasa odlučila je ostati bez noge i izbjeći potrebne operacije jer joj je bilo važnije da ne izloži bebu riziku... Izuzetna žena!

Caitlin Conner (29) iz Teksasa je u svibnju 2014. godine doživjela tešku prometnu nesreću dok se vozila motorom, a tek je u bolnici saznala da je četiri tjedna trudna. Trebala se podvrgnuti nizu operacija kako ne bi izgubila nogu, a samim tim bi njeno nerođeno dijete došlo u opasnost.

Morala je birati između amputacije noge i prekida trudnoće, pa je odlučila zadržati dijete.

“Bilo je lijepo veče i moj partner i ja odlučili smo se provozati motorom do kuće njegovih roditelja. Mlada žena je dolazila iz suprotnog smjera, a nije nas vidjela jer je pisala poruke na mobitelu dok je vozila. Vidjeli smo da će se sudariti s nama. Preletjela sam preko motora, kotrljala sam se i onda sam se zaustavila. Sjela sam i pogledala nogu, a lijevi zglob mi je bio okrenut prema unutra”, rekla je Caitlin.

Imala je šest operacija kako bi joj izvadili kost i popunili rupu u zglobu. Nakon dva tjedna je odlučila da nema smisla spašavati nogu. Primala je najmanju dozu anestezije i male doze antibiotika zbog trudnoće, a znala je da je donijela pravu odluku. “Čim sam saznala da sam trudna, sve se promijenilo. Beba je bila u prvom planu. Noga me ne definira kao osobu, ali dijete će obilježiti moj život”, dodala je Caitlin.

Tijekom trudnoće, Caitlin je ponovo učila hodati, a na nozi ima protezu. Učinila je sve što je mogla kako bi se normalno igrala i trčala za svojom kćeri. Otkrila je i da uživa u mnogim sportovima kao što su trčanje, plivanje, skijanje, boks i biciklizam, a uz to je vježbala kako bi ojačala mišiće.

“Da moram, izgubila bih svoju lijevu nogu stalno iznova za ovo slatko lice. Vrijedna je toga i to je najbolja odluka koju sam ikad donijela. Radim sve ovo što radim kako bi njoj pokazala da može sve što zamisli. Ne želim da ikad sumnja u sebe kao što sam ja nekoć sumnjala u mene. Gledate budućnost u mojim rukama, a budućnost je snažna, hrabra, odvažna i lijepa.” piše Caitlin na svom Instagram profilu.

 

 

Pripremila: I.T.
Izvor: kurir.rs
Foto: FB Caitlin Conner

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Super mjesto za uživanje na otvorenom, predstave i kreativne radionice za velike i male

Nakon uzbudljivog otvorenja, zatim otkrivanja jedinstvene street art galerije na otvorenome s pogledom na reciklirane…

10 razloga da kupite srpanjsko izdanje magazina Elle!

Srpanjski Elle je upravo stigao na kioske i "miriše“ na ljeto. Otkrijte koji će modni…

Bili smo na 10. Sensa danu u Maksimiru

Jubilarni, 10. Sensa dan, koji se proteklog vikenda održao u Maksimiru, imao je i humanitarni…

tata uspavljuje bebu pjevajući joj uspavanke

Roditeljstvo iz kuta mladog tate: 'Zašto sam se osjećao bespomoćno i kako je jedna 'epizoda' sve promijenila?'

Petar Babić, viši voditelj ključnih analitičkih projekata u tvrtki A1 i tata 5-mjesečne Dore, podijelio…