Mali Gala koncert liječi dušu djeci u bolnicama

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori održali su 15. veljače 5. Mini Gala koncert za djecu na liječenju na onkološkim odjelima Klinike za Tumore Zagreb, KBC Split, KBC Osijek i KBC Rijeka. Doznajte kakve su želje mališani imali i kakva je atmosfera vladala ove godine

Mali Gala koncert, čije ime nije slučajno takvo, osmišljen je zahvaljujući kreativno genijalnom umu klaunadoktora Ludeka, (Zorana Vukića), 2013. godine, a kako bi CRVENI NOSOVI klaunovidoktori na poseban način obilježili Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti. Riječ je o djeci koja su na dugotrajnom liječenju koje je prepuno bolničkih rutina. Odjel bolnice djeci i njihovim obiteljima postaje drugi dom, a posjet klaunovadoktora poseban je trenutak u kojem na odjel dolaze igra, radost i djetinjstvo, ona dječja bezbrižnost koja je prirodno u svakom djetetu. Klaundoktorske vizite na dječjim onkološkim odjelima su specifične, česti susreti stvaraju odnos između klauna i djeteta, ali i roditelja. Ideja o Mali Gala koncertu danas je prerasla u tradiciju koju provodimo u isto vrijeme na pet dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj. Osim u Zagrebu, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori u isto su vrijeme održali Mali Gala koncert na onkološkim odjelima KBC Split, KBC Osijek i KBC Rijeka. Nažalost, zbog povećanog opreza uslijed sezone gripe ove godine nismo mogli posjetiti KBC Zagreb (Rebro).

dr. Ludek, Lucija Stanojević - violinistica i glazbena pedagoginja i Zvonimir Bajević - trubač Jazz orkestra HRT-a

Mali Gala koncert izuzetno je važan događaj koji, osim smijeha, na odjel donosi i glazbenu umjetnost. Odsvirane note odzvanjaju još dugo nakon slavlja, a slavilo se jučer sve one koji su zaljubljeni u život, poput Luke koji se pridružio našem Mali Gala orkestru u Zagrebu i zasvirao violinu samo tjedan dana nakon izuzetno teške operacije. Sva ta djeca nas uče da je život, i u najtežim trenucima, vrijedan i predivan. Dvije prekrasne Marte zaželjele su čuti kako zvuče Elza i Ana na violini i saksofonu, a u jednoj sobi slušali smo i poznate Motore… svi su se rastopili, nasmijali i klaunovski proslavili ovaj važan dan.

U zagrebačkoj Klinici za tumore su se dr. Ludeku pridružili vrsni glazbenici Lucija Stanojević - violinistica i glazbena pedagoginja i Zvonimir Bajević - trubač Jazz orkestra HRT-a te su izvedbama Ode radosti, ali i pjesmama po želji malih pacijenata i njihovih roditelja glazbom osmjehnuli cijeli dječji onkološki odjel Klinike za tumore. U Osijeku je dr. Žbunj imao pratnju Tina Ringsmutha na saksofonu i Tina Rebe na violini, u Splitu se Gordan Tudor na saksofonu savršeno uglazbio s dr. Nadjimirom Dobrićem. Riječki klaunovski duo kojeg čine dr. Lila i dr. Frak upotpunio je Mislav Salopek na violini.

dr. Žbunj je kao pratnju imao Tina Ringsmutha na saksofonu i Tina Rebe na violini

U CRVENIM NOSOVIMA, zahvaljujući donacijama građana i tvrtki koje su prepoznale i vjeruju u našu misiju donašanja osmijeha i radosti tamo gdje je najpotrebnija, trenutno djeluje 25 klaunovadoktora profesionalnih umjetnika koji se educiraju za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima. Klaunovidoktori redovito posjećuju djecu na liječenju u 13 bolnica (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Vinkovci i Vukovar) te stare i nemoćne u 5 doma za starije. Tijekom 2017. godine klaunovidoktori realizirali su više od 500 posjeta bolesnima i nemoćnima diljem Hrvatske.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Tekst i foto: Crveni Nosovi

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama,…

crveni nosovi kalunovidoktori s djecom u bolnicama

Radost, ples i veselje za male pacijente u zagrebačkoj bolnici

Nakon mjesec i pol dana pauze zbog koronavirusa,…

Sreću i optimizam moguće je vratiti i preko društvenih mreža. Oni su u tome najbolji!

Već deset godina misija Crvenih nosova klaunovadoktora je…

Pročitajte i:

Sin Georgea Clooneya pravi je ljepotan!

Slavni glumac George Clooney postao je tata u "kasnim godinama"; 17 godina mlađa supruga prije…

Franka Batelić

Franka Batelić: 'Predivno je gledati Vedrana u ulozi tate!'

Samo šest mjeseci nakon što je postala majka, Franka Batelić pozirala je na plaži u…

Super mjesto za uživanje na otvorenom, predstave i kreativne radionice za velike i male

Nakon uzbudljivog otvorenja, zatim otkrivanja jedinstvene street art galerije na otvorenome s pogledom na reciklirane…