Lykke – potraga za najsretnijim ljudima na svijetu

Neki ljudi su prirodno sretni, baš kao što su to i djeca, a nekima je potrebna pomoć u obliku ove knjige kako bi sami izronili što to njih veseli i je li sreća svima dostupna? Možda baš vi osvojite novi hit Mozaik knjige!

O sreći - koju Danci nazivaju lykke - nitko ne zna više od Meika Wikinga, direktora Instituta za istraživanje sreće i autora bestselera Hygge - danski recept za sretan život koja je izdanaprošle godine i prodana u višemilijunskim nakladama diljem svijeta
Iako je moguće mnogo toga naučiti od Danaca, ključne tajne sretnoga života potrebno je otkriti u cijelome svijetu, stoga Meik kreće od ključnog pitanja: Što je zajedničko sretnim ljudima?
U ovoj fascinantnoj knjizi autor nas vodi u lov na blago kako bismo otključali vrata kvalitetnoga života. Prikupivši podatke, iskustva i savjete iz najsretnijih kutaka svijeta govori nam kako provoditi dragocjeno vrijeme, kako postići zajedništvo i istinsko zadovoljstvo.

Cilj izvršnog direktora u Institutu za istraživanje sreće u Kopenhagenu je otkriti sreću, proniknuti u njezinu bit i definirati je. Drugim riječima, Institut istražuje uzroke i posljedice ljudske sreće kako bi omogućili poboljšanje kvalitete života u cijelome svijetu.

Zahvaljujući poslu koji radi, ali i prošlogodišnjem bestseleru, Meik je imao priliku upoznati brojne ljude sa svih strana svijeta: "…od gradonačelnika Kopenhagena do uličnih prodavača hrane u Meksiku, od indijskih taksista do Ministra sreće u Ujedinjenim Arapskim Emiratima." Pritom je došao do spoznaje: prvo, bez obzira na to jeste li Danci, Meksikanci, Indijci ili Arapi, ponajprije ste ljudska bića i u biti se ne razlikujemo toliko jedni od drugih, kao što se čini na prvu. Svi priželjkujemo sreću.

Meik nas u knjizi upozorava na različita poimanja sreće, a onda i predstavlja glavne njezine odrednice koje u poglavljima detaljnije obrađuje. Izdvaja šest ključnih čimbenika koji snose najveću odgovornost za sreću: zajedništvo ili osjećaj pripadnosti zajednici, novac, zdravlje, sloboda, povjerenje i dobrota. Naposljetku, sve dijelove slaže u cjelinu i sastavlja kartu za otkrivanje blaga - sreće.

Ovaj izrazito racionalan, a s druge strane i emocionalan autor, uvjerit će vas da bogati nisu nužno sretniji, kako odvojiti dobrobit od svjedočanstva, kako cijeniti i prikupljati sjećanja, a ne ono materijalno i kako običnim šetanjem podići raspoloženje!

Izdavač: Mozaik knjiga
Cijena: 99 kn
Tvrdi uvez

 

Darujemo jedan primjerak ove knjige prvom čitatelju ili čitateljici koji se sa svojim podacima javi na naš mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom “Lykke” u nazivu mejla. Sretno! :)

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Naputak za sreću: jedite poput Francuza

Donosimo savjet iz nedavno objavljene knjige Lykke danskog…

Pročitajte i:

Franka Batelić

Prvi intervju nakon rođenja sina Viktora: 'Predivno je gledati Vedrana u ulozi tate!'

Samo šest mjeseci nakon što je postala majka, Franka Batelić pozirala je na plaži u…

Super mjesto za uživanje na otvorenom, predstave i kreativne radionice za velike i male

Nakon uzbudljivog otvorenja, zatim otkrivanja jedinstvene street art galerije na otvorenome s pogledom na reciklirane…

10 razloga da kupite srpanjsko izdanje magazina Elle!

Srpanjski Elle je upravo stigao na kioske i "miriše“ na ljeto. Otkrijte koji će modni…

Bili smo na 10. Sensa danu u Maksimiru

Jubilarni, 10. Sensa dan, koji se proteklog vikenda održao u Maksimiru, imao je i humanitarni…