Leona Paraminski, nakon što je rodila 4. rujna, prvi je put svoju kćerkicu Liv pokazala na društvenim mrežama. Njezini su postporađajni dani ispunjeni maženjem, brigom o bebi - mijenjanjem pelena i, naravno, uspostavom ritma hranjenja.

Leona je tako uz fotografiju napisala ‘tvornica hrane’, a to govori da se ne osjeća ništa drukčije nego većina mama koje počinju dojiti. Mnoge će se mame složiti da je upoznavanje bebe i početak dojenja jedno od ljepših faza iako se doista osjećate kao 'mala mljekara'.

View this post on Instagram

A post shared by Leona Paraminski (@leonaparaminski)

Četrdesetdvogodišnja glumica, koja sa suprugom Tinom Komljenovićem već nekoliko godina živi u Santa Barbari, a roditelji su postali zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji u zagrebačkoj Poliklinici IVF.

‘Jedem skoro sve, ali malo sam više preferirala proteinsku prehranu prije trudnoće, tako mi je jednostavno više odgovaralo. No nikada si nisa, branila nešto jesti, dok mi je u trudnoći tijelo potpuno napravilo zaokret i žudilo za velikom količinom ugljikohidrata. Na početku trudnoće sam imala mučnine svaki dan od tri popodne pa do spavanja. Jedino su mi odgovarale pizze, burek i lepinja od čevapa. Mislim da toliko pizza nisam u cijelom životu pojela kao na početku trudnoće. Kako sam bila u Hrvatskoj i bilo je zimsko razdoblje, ništa od delicija koje inače jako volim nisam mogla uopće jesti, kao sarme, špek, punjene paprike, janjetinu i ostalo. Ali kad su mi mučnine prestale, počela sam opet jesti sve, ali baza su mi još uvijek ugljikohidrati, kruh, tijesto, riža… jedem i puno voća i povrća, a mislim i da ću do kraja trudnoće sve zajedno dobiti svega 10 kila, što je zapravo neobično za takvu vrstu prehrane. No sluša, svoje tijelo i ono što mu treba’, ispričala nam je glumica mjesec dana prije poroda.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram