Priče o izumrlim divovskim životinjama, ukletim brodovima, vampirima, kriptozoologiji, telepatiji…

Krešimir Mišak, novinar koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja, rock-glazbenik te pisac znanstvene fantastike izdao je novu knjigu namijenjenu prije svega mladim, radoznalim umovima, željnim uranjanja u misterije i zagonetke

‘Danas smo navodno sve shvatili, svijet objasnili, izmjerili ga, prohodali ili preletjeli pa se čini da je malo mjesta ostalo za čudno. No to je samo varka. Mnoge čudne stvari pokazuju da svijet nije u potpunosti ono što mislimo da jest’, piše Krešimir Mišak u svojoj novoj knjizi ‘Čudno! Na rubu znanosti za mlade’, u izdanju MBbooksa.

“Dok postoji čudno, svijet i život ostaju misteriji koji se mogu živjeti, ali ne uvijek i shvatiti. Želimo li doista da svijet bude toliko mali da ga možemo obuhvatiti svojim razumom? Kada bi to bilo tako… pa bilo bi to uistinu čudno! Ali i prilično dosadno i predvidljivo!”, govori autor, kojeg gotovo da i ne treba posebno predstavljati. Krešimira Mišaka, popularnog hrvatskog novinara koji se bavi graničnim područjima ljudskog znanja poznajemo preko televizijske emisije ‘Na rubu znanosti’, koja je već dvadeset godina jedna od najgledanijih na Hrvatskoj televiziji. No Krešo nije samo novinar, urednik i voditelj, već i rock-glazbenik i pisac znanstvene fantastike. Dvostruki je dobitnik nagrade SFERA za svoje znanstvenofantastične priče. Autor je devet knjiga, a s grupom Hakuna Matata objavio je pet albuma.Njegova nova knjiga ‘Čudno! Na rubu znanosti za mlade’ namijenjena je prije svega mladim, radoznalim umovima, željnim uranjanja u misterije i zagonetke, a u prodaju je od 30. travnja. Riječ je o osamnaest priča koje pobuđuju maštu i znatiželju te u njima istražuje teme poput divovskih izumrlih životinja, ukletih brodova s kojih su tajanstveno nestali svi putnici, stvarnih i izmišljenih vampira, kriptozoologije, telepatije, putovanja kroz vrijeme, arheoloških otkrića koja su u suprotnosti s uobičajenim poimanjem povijesti… Čini to na svoj prepoznatljiv način, izlažući dokaze, no ostavljajući i mjesta za propitivanja i poneku sumnju.Znatiželjne čitatelje ova knjiga vodi na putovanje od prapovijesti do budućnosti, od unutrašnjosti Zemlje do svemira, od dubina oceana do dubina onog što nam i dalje ostaje najskrovitije - našega uma.

Osjećate li se dovoljno radoznalima da s Krešom krenete na ovo uzbudljivo putovanje?

Tekst: Roditelji.hr
Foto: Press


 


 

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Kako razumjeti dječji mozak i potaknuti njegov razvoj?

U prvih šest godina života stvori se do…

13. Festival fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon 2018.

Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” i ovog…

Liburnicon vas odvodi u svijet barbara!

Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” održat će…

Pročitajte i:

djeca na laptopima

Mama je podijelila mišljenje koje nije baš popularno: 'Zašto svojoj djeci ne ograničavam vrijeme na ekranima?'

Djeca i internet. Djeca i vrijeme provedeno na mobitelima... Djeca i videoigrice. Teme su to…

maja šuput

Pita se mama Maja Šuput: Za putovnicu i osobnu - ozbiljni ili nasmiješeni Bloom?

Iako mali Bloom uskoro navršava dva mjeseca života, vrijeme mu je za osobnu i putovnicu.…

trudnica

Malo drukčija priča o trudnoći: Sve što su vas lagali o blaženom stanju

Trudnoća je doista posebno stanje, a svaka je žena nosi na svoj način. Donosimo priču…

Marin i Kristina Čilić

Marin i Kristina Čilić uskoro drugi put roditelji!

U obitelji našeg poznatog tenisača puno je razloga za veselje. Jer, uz jednoipolgodišnjeg sina Balda…