Knjiga Znanje je u Tebi Ivana Bavčevića izvlači sve važno iz vas na površinu!

Zašto ne biste svaki svoj dan započeli s novom energijom i puni nadahnuća? Evo knjige koja vam upravo u tome želi pomoći!

Ivan Bavčević je međunarodno traženi predavač, terapeut i učitelj životnih znanosti koji ima utemeljene svoje Škole svjesnosti u Španjolskoj (u Madridu, Granadi i Gironi), Sloveniji (Nova Gorica), Hrvatskoj (Rijeka, Split, Pula i Zagreb) te povremeno u Srbiji i drugim zemljama. Svoje programe drži direktno i izvorno na španjolskom, engleskom i hrvatskom jeziku davajući priliku ljudima da na materinjem jeziku imaju pristup najbitnijim životnim znanjima. Također je gostujući predavač na Sveučilištu u Granadi, najprestižnijem španjolskom sveučilištu koje je staro 500 godina i koje ima 80.000 studenata godišnje, gdje svakog mjeseca pred stotinama učenika i javnosti prenosi praktične discipline za svjestan i napredan život kao majstor nad vlastitim umom, emocijama i tijelom. 2017. godine je imao čast biti predavač na međunarodnom skupu od 4.000 gledatelja gdje je nastupio uz Neal Donald Walsha (autora Razgovora s Bogom), Gregg Bradena, Joe Dispenzu, Don Miguel Ruiza mlađeg, Anitu Moorjani, Jeff Fostera, Moojija i druge. Česti je gost u raznim radio i TV emisijama.”
Njegova knjiga “Znanje je u Tebi” iz 2017. zbirka je vježbi i dnevnih aktivnosti kojima je cilj pomoći svakome tko pomoć želi pronaći odgovore na razna pitanja i probleme, upravo u sebi. Dovoljno je nasumično otvoriti stranicu u knjizi, odraditi kratku vježbu i samo osluškivati kako nadolaze rješenja. Nakon svake pročitane poruke uzmite nekoliko minuta vremena za sebe i promišljajte o poruci. Intelektualno znanje nije dovoljno, važno je poruku osjetiti iznutra, osvijestiti, integrirati, primijeniti i dopustiti joj da odradi soje. U pravilu, nakon svake poruke možete zatvoriti oči, usmjeriti pažnju na dah, izdisati s opuštanjem i promatrati što osjećate i što vam dolazi da napravite. To se vi obraćate sami sebi jer najviši dio vaše svijesti šalje poruku umu i zemaljskoj svijesti o tome što napraviti i kako ići dalje. Neka vam dan bude inspirativan uz jutanju kavicu i poruku iz knjige.
Više o knjizi i autoru možete pročitati na http://www.znanjejeutebi.com/
Citati iz knjige:
Ti si neiscrpni izvor energije
“Činjenica je da imaš pristup neograničenoj energiji, ali pitanje je živiš li u razini svijeti da je stvaraš neograničeno ili živiš u umu koji smatra da ničeg nema dovoljno. Iako je stina da si ti izvor i da je ta energija neograničena, da je nepresušna, kada svoj život živiš u umnom konceptu koji smad ada nema dovoljno, da treba puon raditi da bi se nešto zaradilo, koji živi u ideji siromaštva, tada se to apsolutno održava na se, pa, čak, i istinu pretvori u laž.”…
Što mi govori tijelo?
“Tijelo će ti uvijek kazati što se događa s cijelim tvojim bićem. Kada promatraš tijelo bit će ti jasno koji mentalni umni procesti ti škode, a koji ti čine dobro. Onog trena kad to osvijestiš, svijest je preuzela na sebe vodstvo i ponovno se tijelo vraća u ravnotežu. Svijest je ta koja vraća tijelo u ravnotežu. Um ga može ushićivati i slati ga jako visoko, ali to opet nije ravnoteža jer ga može i spuštati dolje. Tijelo je neodvojivo od uma pa stoga ima reakciju da bi tebi, svijesti, pokazalo da to što sad um radi ne služi tvom životu, ne služi onome kamo ideš te da trebaš preokrenuti misaoni proces il se jendostavno maknuti iz toga.”
Zaigranost
” Prestani imati koncepte o životu i duhovnosti kao nečem jako ozbiljnom. Učini sve da budeš zaigran, da ne uzimaš ništa tragično, ništa sa zamjeranjem. Rodili smo se da budemo radosni, kao djeca, zaigrani, neograničeni. Onda su nas uvjetovali i usredotočili da se sve vrijeme držimo negativnih misli, misli utemeljnih na strahu, na gladi, ratovima, neimaštini, nesposobnosti, na krizi, kreditima i prevelikim kamatama. Kad živimo u strahu, s nama se lako manipulira. Osvijesti manipulaciju. Slobodni, radosni ljudi ne mogu biti kontrolirani.”
Tekst i foto: Centar svijesti

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Vidiš li kako se Marko lijepo ponaša?

Često sam u prilici da čujem kako roditelji…

Pročitajte i:

Animafest 2020

Donosimo detaljan program događanja na ovogodišnjem Animafestu

Zbog epidemiološke situacije, Natjecanje filmova za djecu ove će se godine održati online

Novi Elle stigao na kioske: prava poslastica za ljubitelje dobrog stila i inspirativnih priča

Dok se prilagođavamo svakodnevici pod egidom “New Normal”, život ide dalje. A naš vodič za…

Na radost djece! Stigle prinove u obitelj s Madagaskara!

Mlađe je slađe! Potvrđuje to ljubavna priča čupavouhih lemura u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Ella Dvornik s kćerima Balie i Lumi

Ella Dvornik iskreno o počecima karijere i putovanjima s djecom

Voditeljica Katarina Moškatelo u svojem je podcastu "KiloMetri" ugostila Ellu Dvornik Pierce, poduzetnicu i majku…