Kako s djecom besplatno u kino?

Evo prilike da pogledate jednu sasvim posebnu verziju Ježeve kućice...

Udruga Djeca susreću umjetnost, uz pomoć djece, nastavnika i roditelja iz cijele Hrvatske, predstavila je pilot verziju akcije Vrti svoj film, nastale u vrijeme Covid-19 mjera i u očekivanju otvaranja kinodvorana. Probranim filmskim ostvarenjima na online destinaciji pridodani su dinamični i interaktivni video dodaci, uvodi i razgovori s gostima, koji nude cjelovit doživljaj nalik posjetu kinu u sklopu njihova poznatog filmskog programa za škole i vrtiće Sedmi kontinent. Voditelji ovog formata su mladi filmofili koji u estetici vlogaYouTubea i društvenih mreža, s brojnim umecima te nadahnuti stilom svakog pojedinog djela predstavljaju film (3-5 minuta) te nakon projekcije razgovaraju s redateljima, animatorima i kritičarima (7-10 minuta) o predmetnom naslovu, umjetničkoj profesiji i mediju filma. Pojedine cjeline prilagođene su različitim uzrastima, ali obrađene tako da budu zanimljive cijeloj obitelji, a svaka cjelina nudi i interaktivne mogućnosti sudjelovanja i provjere znanja kroz igru.

Preview formata Vrti svoj film može se pogledati OVDJE.

Do sada su obrađene dvije animiranofilmske poslastice iz kataloga Sedmog kontinenta - Ježeva kuća Phantom Boy. Ježeva kuća Eve Cvijanović adaptacija je slavne poeme Branka Ćopića u stop-animacijsko remek-djelo načinjeno od detaljnog šumskog krajolika i mekih, vunastih lutaka kojima glasove posuđuju glumci svjetskog glasa poput Rade Šerbedžije, Kennetha Welsha i France Castel, dok je glazbu nadahnutu žanrom vesterna radio Darko Rundek. Nagrađivana na prestižnim festivalima poput Berlinalea, Ottawe i Animafesta, ova koprodukcija Hrvatske i Kanade uposlila je vodeće hrvatske majstore stop-animacijske tehnike, ali i legendarnog Tima Allena poznatog po radu na filmovima Tima Burtona i Wesa Andersona.

Dugometražni animirani film Phantom Boy (Jean-Loup Felicioli i Alain Gagnol, Francuska i Belgija, 2015), likovno nadahnut kubističkim stvaralaštvom Pabla Picassa i franko-belgijskom školom stripa te ostvaren u slavnom francuskom studiju Folimage, fantazijski je superherojski krimić, ali i obiteljski film rađen kombinacijom klasičnog crteža i računalne animacije.

Pristup snimljenom sadržaju na online destinaciji akcije Vrti svoj film besplatan je do kraja školske godine uz prijavu na: vrtisvojfilm@sedmikontinent.org.

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Zabavite se s djecom i izradite e-knjigu uz pomoć Canonova Creative Parka

Nova Canonova besplatna aplikacija Creative park omogućuje vam…

Disneyland Paris

Zabavite se u pariškom Disneylandu. I to besplatno iz svojeg doma!

Tutorial kako nacrtati Mickey Mousea i druge omiljene…

Pročitajte i:

događanja u Zagrebu

Kao na godišnjem! Ne propustite zadnji tjedan omiljenog zagrebačkog eventa!

Matoš u ribičiji je prava ljetna manifestacija u kojoj uživaju brojni posjetitelji željni opuštanja i…

Kako će jedan film mijenjati svijest o važnosti borbe protiv seksualnog zlostavljanja djece

Film „Jedna od nas“ koji govori o seksualnom zlostavljanju djece bit će premijerno prikazan na…

ponovno se otvaraju kino dovorane nakon pandemije koronavirusa

Nakon pet mjeseci stanke zbog koronavirusa, od 20. kolovoza opet možete u kino!

Kako će se gledati filmovi u "novom normalnom" te koje su nam filmske naslove pripremili…

Top 10 ljetnih sandala i japanki koje morate 'uloviti' na sniženju

Sad je vrijeme da "ugrabite" prave komade na sniženjima!