Kako provesti kvalitetan dan s djecom i stići obaviti sve drugo?

Dobra organizacija ključ je funkcioniranja svih majki, no da im - barem nakratko - olakšaju taj "posao", pobrinuli su se organizatori jedinstvene manifestacije, Family day-a, koji će se ove subote, 19. rujna, održati od 10 do 14 sati. I, majke, ne brinite, moći ćete se zabaviti, ali i obaviti uobičajenu subotnju nabavku!

Mame su nerijetko žrtve rutine; naviknute da sve mora biti besprijekorno - ručak skuhan, kuća čista, svaki član obitelji zadovoljan - a u tom pokušaju da svima udovolje često zanemaruju ono najvažnije - kvalitetno zajedničko vrijeme. Neka ova subota stoga bude potpuno drukčija! Za to su se pobrinuli Adria Media Zagreb i portal Roditelji.hr te Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, koji 19. rujna, od 10 do 14 sati, organiziraju jedinstvenu manifestaciju s ciljem povezivanja obitelji i kvalitetnog boravka u prirodi - Family day. No za one mame koje ne mogu “protiv sebe", Mali plac, kao partner događanja, pobrinut će se da obavite i svoju uobičajenu subotnju nabavku i kući odete ruku punih zdravih proizvoda.

Bio češnjak na Mali plac stiže iz Bjelovara sa svježe ubranim miomirisnim ekološkim češnjakom i zlatnim prahom. Ekomedo donosi svoje poznate medove od creske kadulje i primorske livade, a ako ste ljubitelji sireva, ne propustite delikatesne kozje i kravlje sireve iz male sirane iz Koprivnice Horizont sirevi. Kikiriki s ghee maslacem i mediteranskim biljem ili indijskim začinima pronađite kod People2people, ajvar, pinđur i začini čekaju vas kod Arka delicije, a super energetske namaze kušajte na stolu od Super Danka. Prirodnu kozmetiku potražite na stolu kod Qale

Mali plac je mobilna tržnica lokalne i organske hrane koja okuplja OPG-ove iz cijele Hrvatske, s naglaskom na ekološka obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Djelujući po načelu kratkog lanca opskrbe te transparentnog i direktnog povezivanja kupaca i proizvođača, Mali plac ujedinjuje građane i male proizvođače hrane, vrtlare i sjemenare koji brinu o ljudima i okolišu kako bi svi zajedno radili na stvaranju bolje i održive budućnosti hrane. Na taj način Mali plac godinama predano radi na osiguravanju kontinuiranog pristupa zdravoj hrani, promociji održivog življenja, podržavanju malih lokalnih i ekoloških proizvođača, održavanju i jačanju kratkih lanaca opskrbe u Hrvatskoj, očuvanju bioraznolikosti te poticanju održivih prehrambenih i ekonomskih modela koji doprinose dobrobiti pojedinaca, lokalne zajednice i okoliša. 

Dođite u subotu, od 10 do 14 sati, na Zrinjevac, obiđite Mali plac i zabavite se uz nastupe dječjih zborova, plesne predstave, kreativne i edukativne radionice te uz brojne druge sadržaje na otvorenom za cijelu obitelj.  Cilj Family day-a je povezati obitelj te im pružiti ideje i savjete, kao i motivaciju za što kvalitetnije druženje u prirodi. Jer, super je kretati se, baviti se sportom i živjeti zdravo, imati odgovornost prema vlastitom tijelu, dobrom zdravlju i pravilnoj prehrani, kao i brinuti se o planeti Zemlji. Dođite na romobilima, biciklima, pješice…; baš u skladu s ciljevima Europskog tjedna mobilnosti, koji se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna - uvođenjem i promicanjem održivih prijevoznih sredstava te motiviranjem na vježbanje i kretanje.

Program Family day-a:

10.15 - 11.00 h Dječji zbor Kikići i genijalci

11.00 - 11.40 h Dječji zbor Zagrebački anđeli

11.45 - 12.00 h Povorka Međunarodni festival kazališta lutaka

12.00 - 12.15 h Glazbeni nastup Jure Brkljača

12.15 - 12.55 h Dječji zbor Zagrepčanke i dečki

12.55 - 13.20 h Predstava Pavao i njegov glavao (Gradsko kazalište Žar ptica)

Tekst: D. P.
Fotografije: press

Tagovi: , , , , , ,

Pročitajte i:

ella collage

Ella Dvornik ima pune ruke posla: Mama u selidbi osjeća se 'k'o kaktus!'

Tko se nije selio, ne zna kakva je to muka i koliko dugo traje... Usput,…

mozaik archie

Velikodušni vojvode od Sussexa: Za Archiejev rođendan darovali druge!

Povodom Archiejevog 2. rođendana, 6. svibnja, Harry i Meghan odlučili su darovati druge, a svoju…

Kristina šalinović

Kristina Šalinović šokirana trudničkim mukama: 'Ovo stanje me izluđuje'

Nakon što je nedavno objavila sretnu vijest kako je trudna, bivša manekenka se 'pojadala' prijateljicama…

Lana Gojak Bajt

Lana Gojak Bajt otkrila spol bebe: Pripreme u tijeku!

Glumica je ušla u zadnji trimestar trudnoće pa je svojim pratiteljima objavila spol bebe. Lana…