slikovnice

Kako pomoći mališanima da prevladaju neke emocije, objašnjava dječak Tin

Kako pomoći mališanima da prevladaju strah od mraka, da se nose s bijesom, bezbrižno krenu u vrtić ili pak da prihvate novog člana obitelji? Na svako od navedenih pitanja odgovor možete pronaći u seriji problemskih slikovnica 5 Tinovih savršenih rješenja: Ljutiš li se često?, Stiže beba!, Bojiš li se mraka?, Prvi dan u vrtiću, koje je objavila izdavačka kuća Profil

5 Tinovih savršenih rješenja sjajna je serija problemskih slikovnica sa simpatičnim glavnim junakom, dječakom Tinom, s kojim će se maleni čitatelji lako i brzo poistovjetiti. Priče su protkane temama poput straha od mraka, ljubomore, ljutnje, stidljivosti, nelagode odvajanja od roditelja i samostalnog snalaženja u novim situacijama kao što je boravak u vrtiću.Dječakov pogled na svijet prikazan je uz puno humora, djeci prilagođenim jezikom i maštovitim ilustracijama.Na kraju svake knjige kutak je za roditelje u kojemu autorica, psihologinja Chiara Piroddi, nudi pet jasnih i jednostavnih postupaka te korisnih prijedloga koji mogu biti od pomoći svakom roditelju kad se nađe u nekoj od izazovnih situacija.Chiara Piroddi psihologinja je specijalizirana za kognitivno-bihevioralnu psihoterapiju. Autorica je i koautorica brojnih znanstvenih publikacija iz područja neuropsihologije te brojnih edukativnih dječjih knjiga. Iza nje je dugogodišnje iskustvo u radu s djecom, mladima i roditeljima, stoga ne čudi da važnim temama kao što su strah od mraka, razdvajanje od roditelja, upoznavanje novih odraslih osoba i djece, boravak u novoj sredini, ljubomora, prinova u obitelji, bijes… pristupa s posebnim osjećajem i uspjehom kako "pridobiti" malene čitatelje, a kako s druge strane pomoći roditeljima i odgajateljima s vrlo jasnim, jednostavnim i primjenjivim savjetima.Slikovnice su ilustrirale Federica Nuccio i Roberta Vottero, a na hrvatski prevela Ana Badurina.

Tekst: Ivana Kalogjera
Foto: Profil

Tagovi: ,

Pročitajte i:

djeca i horoskop

Samo za one koji vjeruju u astrologiju: Koliko vam poznavanje djetetova podznaka može pomoći u odgoju?

Koliko djece, toliko osobnosti... Prema astrologiji, djetetov nam podznak govori o motivaciji koja ga pokreće…

trudnica i mačka

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom pa postale majke u isto vrijeme!

Kada očekujete bebu, uvijek je lijepo imati prijateljicu koja je također trudna pa zajedno dijelite…

Preuzmite odgovornost za svoju plodnost: Kako prakticirati učinkovitu prirodnu kontracepciju ili si povećati izglede za trudnoću?

Novo izdanje svjetske uspješnice koja je pomogla stotinama tisuća žena da na prirodan način izbjegnu…

Ryan Reynolds

Duhoviti Ryan Reynolds: 'Ne vrte me kćeri oko malog prsta, već ja sam sebe!'

Poznati glumac i njegova životna partnerica Blake Lively roditelji su tri kćeri, a svoj obiteljski…