Kako je maleni Viliam inspirirao mamu Petru da napiše i ilustrira ‘Čudesan cvijet’

Na policama mnogih knjižara od nedavno se nalazi još jedan naslov za najmlađe, priča s ilustracijama 'Čudesan cvijet', koju potpisuje Zagorka Petra Lončar. Osim sinčića Viliama zbog kojeg se ova talentirana mama dala u spisateljske vode, na nju je ponosna i prijateljica, glumica Marija Borić koja je nedavno ovu priču malenima čitala na promociji u Muzeju krapinskih neandertalaca

Prije nego li je prije sedam godina prvi put postala mama dječaka Viliama, mama Petra Lončar nije ni sanjala u kojoj će mjeri to malo biće promijeniti njezin život. Kao ni to da će jednoga dana zbog njega postati autorica priče za djecu. Naime, inspirirana svojim sinčićem, prije četiri godine napisala je priču s porukama koje je željela usaditi svom jedincu. Onima o ljubavi, slobodi, ljepoti, nježnosti, mudrosti, prijateljstvu…

– Oduvijek mi je bilo najlakše svome Viliju čitajući priče prenositi konkrene poruke, a onda sam i sama počela pisati priču kako bi mu na taj način prenijela ono što sam mu željela reći. Pratila sam njegovo odrastanje, promjene koje su se događale iz dana u dan, način na koji se mijenjao on, a s njime i ja. I tako je nastao ‘Čudesan cvijet’ – kaže nam Petra, koju je sin potaknuo i da svoju priču poprati ilustracijama.

'Čudesan cvijet'

Time se bavila gotovo dvije godine, a onda je krenula u potragu za izdavačem. Tako se od nedavno njezin ‘Čudesan cvijet’ u izdanju Alfe, po cijeni od 40 kuna, može naći na policama mnogih knjižara diljem Lijepe naše. A zbog toga je njezin sedmogodišnjak, koji već maminu priču zna od riječi do riječi, silno ponosan.

Sretan je i ponosan što je to priča za njega, što se u njoj spominju on i njegovi prijatelji. Premda je isprva bila zamišljena kao poruka isključivo za mog sina, kasnije sam se počela baviti mišlju da bi bilo šteta da ju ne podijelim i s drugom djecom – rekla nam je Petra, koja je napisala još dvije priče, a trenutno piše i četvrtu.

Jednu od njih, drugu po redu, napisala je u vrijeme dok je maštala o tome da svome Viliju podari sestricu. No kako o toj radosti ne bi samo čitao i slušao, za nekoliko će mjeseci i to postati stvarnost. Naime, Petra je u prvom tromjesječju trudnoće, no još ne zna hoće li doista sinu podariti sestricu, kao u priči, ili pak brata.

Bilo kako bilo, drugo će joj dijete biti još samo veći poticaj da nastavi raditi ono što voli i u čemu već uživaju brojni mališani. Nedavno su tako s velikim oduševljenjem maleni slušali njezinu priču na promociji u Muzeju krapinskih neandertalaca. Tada im je Petrine riječi čitala njezina prijateljica, glumica Marija Borić, koja ne krije ponos zbog njezinog uspjeha. Jer osim slikovnice, Petra je likove iz svog ‘Čudesnog cvijeta’ prenijela i na odjeću brenda Zvjezdice, za koji inače radi.

IMG-20140621-WA0040(1)

Foto: Press

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Tko je osvojio ‘Čudesan cvijet’ i odjeću s likovima iz priče?

Da bi sudjelovali u darivanju priče 'Čudesan cvijet'…

Darujemo vam 'Čudesan cvijet' i odjeću s likovima iz priče!

Sjećate li se priče o mami Petri Lončar…

Pročitajte i:

Jelena Veljača

Jelena Veljača: Priče iz vagine

Zašto skrivamo svoja bolna i traumatična iskustva, samo da muškarcima ne bi bilo neugodno? Žene,…

Narukvice Borboleta hit su i ovog ljeta – potražite ih u paketu s magazinom Elle!

Jednostavne a efektne, Borboleta narukvice hit su i ovog ljeta! Prepoznatljiv leptir na svilenom koncu…

Story dizajnerski mjesec: ovaj tjedan ne propustite hit satensku maramu i gumicu by Alduk

Godina koja ni po čemu nije tipična no jedna tradicija se nastavlja; dizajnerski modeli pristupačni…

djeca gledaju sat za praćenje fizičke aktivnosti ili smart watch

Kupili ste djetetu sat za praćenje aktivnosti - što sad?

Vaše dijete neće postati aktivnije samo zato jer ste mu kupili sat za praćenje aktivnosti.…