dobra majka

Jedna terapeutkinja objašnjava po čemu prepoznaje dobru majku

Blogerica Constance Hall nije se smatrala osobito dobrom majkom. No, njezina prijateljica terapeutkinja nenadano ju je utješila: kad te djeca toliko nerviraju, to je dobar znak...

Postoje trenuci, pa čak i svakodnevno, kad nas klinci iznerviraju i dovedu do ruba. Osjećaji bijesa, ljutnje i stresa, a zatim i nemoći i krivnje postaju naši svakodnevni pratitelji. U toj muci konstantno se pitamo kako to da me moja djeca toliko nerviraju? Događa li se to dobrim majkama?

Iskrene riječi terapeutkinje

O vlastitim dilemama oko djece i osobne neuvjerenosti u sposobnost za ulogu majke progovorila je i blogerica Constance Hall, majka četvero djece. U jednom postu na Facebooku priznala je da se ne smatra dobrom majkom. Prečesto gubi strpljenje i kontrolu nad sobom i s mučnim osjećajima liježe svaku večer u krevet. No, s njom se lako može identificirati svaka majka. Evo što je napisala…

Prije nekoliko tjedana dječja terapeutkinja, moja poznanica, pogledala je moju djecu i rekla: "Ti si baš dobra majka."

Osjećala sam se kao pravi prevarant i istisnula:"Ne osjećam da sam dobra majka. Djeca me toliko izluđuju. Gubim razum i svaku večer odlazim u krevet s mišlju gdje ću naći strpljenja za sljedeći dan."

Na to je ona odgovorila rečenicom koju nisam mogla zaboraviti: "Bebe plaču, to je način kako one komuniciraju. Dvogodišnjaci vrište, malo starija djeca cvile, a tinejdžeri se žale i prigovaraju. Onda mame sebi u bradu prosikću ‘prokletstvo’ prije no što odgovore. Tako mi komuniciramo.

Ali, znaš što Con? To je bolje od tišine.

Kuća puna vrišteće djece, tinejdžera koji se svađaju i iznerviranih roditelja koje djeca stalno nešto traže i pitaju za mene je zdrava kuća. Brinu me više tiha djeca, preplašeni dvogodišnjaci, tinejdžeri koji ne dolaze kući i roditelji koji ne komuniciraju sa svojom djecom.

I djeca te ne izluđuju, ti si već i prije bila luda. Zato si ih i rodila."

Svako toliko u životu doživimo takav trenutak ili susret koji nas iznenada osnaži. Ovaj razgovor je pomogao Constance da ponovno vrati vjeru u sebe i ulogu majke. Mirnija je na kraju poručila svim mamama: “Duboko udahnite, radite dobar posao!”


Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

vukovar

Kamo na izlet? 5 razloga zašto posjetiti Vukovar

Trendovi u turizmu promijenili su se preko noći. Sada, kada su putovanja opet moguća, u…

Kako s djecom besplatno u kino?

Evo prilike da pogledate jednu sasvim posebnu verziju Ježeve kućice...

Što je rastužilo Lanu Klingor Mihić? Je li i vaše dijete to nekad napravilo?

Nestašluci su dio djetinjstva! Možda ne odmah, ali u jednom trenutku života ipak izmame osmijeh…

predstava Ivica i Marica kazališta Trešnja

Nakon više od dva mjeseca, opet možete s djecom u kazalište!

Kazalište Trešnja dobrodošlicu će poželjeti hit-predstavom Ivica i Marica, a Zagrebačko kazalište lutaka predstavom Medo…