hannah kritzeck

Hannah nitko nije htio posvojiti jer je ‘drukčija’… Ipak pronašla je obitelj i danas je prava inspiracija

Rođena je s teškom dijagnozom, a zahvaljujući ljubavi i brizi svojih posvojitelja Jackie i Larryja Kritzeck, postala je inspiracija mnogima koji se svakodnevno bore s neprihvaćanjem okoline zbog svojih različitosti

Kada se Hannah Kritzeck rodila, bilo je očito da je posebna. Njezina dijagnoza bila je majewski osteoplastični primordijalni dvarfizam tip 2, kojega karakterizira izražen zaostatak u rastu, a ona je bila novorođenče veličine malene lutke. No ova je djevojčica, bez obzira na sve poteškoće tijekom svoga odrastanja, kako medicinske tako i društvene, postala inspiracija mnogima. Ovo je priča o njoj.

Kada je rođena 15. svibnja 1995., njezina majka nije ni slutila da joj dijete ima rijedak genetski poremećaj. Kada su liječnici potvrdili MOPD2, njezina je majka odlučila Hannahdati na posvojenje jer se nije mogla brinuti o djetetu s tako zahtjevnom dijagnozom.

Hannah je odmah nakon bolnice premještena u dom za siročad, ondje čekajući posvojenje. No čekanje se odužilo jer nitko nije želio posvojiti djevojčicu s primordijalnim dvarfizmom.

Kada je već izgledalo da će malena Hannah zauvijek ostati siroče, dogodilo se čudo. Obitelj iz Minnesote, Jackie i Larry Kritzeck odlučili su joj pružiti ljubav i dom.

Čim su vidjeli Hannah, zaljubili su se u njezinu krhkost i prekrasan osmijeh i bili spremni na izazove koji im donosi njezino odrastanje. Ubrzo, ova je djevojčica postala dio njihove dotad peteročlane obitelji. Hannah ne samo što je dobila roditelje, dobila je i dva brata Matta i Maraka te sestru Kelly.

Hannahino odrastanje bilo je puno izazova, od zdravstvenih problema do bullynga u školi, no ova joj je obitelj odlučila pružiti apsolutnu podršku na putu odrastanja.

Roditelji Jackie i Larry tijekom godina trudili su se objasniti Hannah sve o njezinoj dijagnozi, odgajajući je tako da prihvati svoju posebnost, ali da zna da je vrijedna te da u svakom trenutku iza sebe ima obitelj koja je voli i podržava.

Hannah danas ima 25 godina i visoka je samo 99 cm, a u tako sitnom tijelu kriju se mnogi talenti. Njezina tjelesna manjkavost nije ju spriječila da se bavi crtanjem, pjevanjem, plesom i glumom.

Zbog svoje srčanosti i borbenosti, ovu su djevojku ugostili mnogi mediji, a ona je to iskoristila kako bi ohrabrila ljude poput nje, koje je društvo nepravedno marginaliziralo zbog njihove različitosti.

Hannah Kritzeck postala je inspiracija mnogima, a njezino gostovanje u emisiji Real People, koju vodi Stephanie Allensworth, možete pogledati ovdje, možda i vi dobijete inspiraciju da živite punim plućima, bez obzira na sve teške okolnosti.

Tekst: S. M.
Foto: Instagram

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

dan ružičastih majica

I djeca mogu dignuti revoluciju: Ružičastom majicom protiv vršnjačkog nasilja!

Nažalost, vršnjačko je nasilje danas vrlo učestalo i…

mala bula starog

Što kad su djeca bullyji, a roditelji žrtve?

Bullying najčešće povezujemo sa školom i s vršnjačkim…

Pročitajte i:

aleksandar jovanović

Priča tate blogera: Kako izgleda život kad vam dođe i treće dijete?

Kada govorimo o obavezama u obitelji, uglavnom o tome govorimo iz ženske perspektive, što nije…

klinac se boji

Što stručnjaci kažu o strahu? On je naš prijatelj – upoznaj ga i živi s njim!

Strah je jedan od četiri najstarija osjećaja na svijetu; može nam spasiti, ali i zagorčati…

Martina Remenar Laborec, slastice bez glutena

Nije željela da joj sinovi budu tužni na rođendanima pa je uzela stvar u svoje ruke!

Kad od djeteta dobijete širok osmijeh, a od roditelja duboku zahvalnost, onda znate da ste…

seksualni odgoj

Mama uči svoje kćeri da nevinost ne postoji, a mnogi roditelji su se složili s njom

Ulazak u pubertet zahtijeva razgovore s djecom o mnogim temama, a jedna od njih je…