Animafest 2020

Donosimo detaljan program događanja na ovogodišnjem Animafestu

Zbog epidemiološke situacije, Natjecanje filmova za djecu ove će se godine održati online

Program za djecu i mlade Animafesta Zagreb 2020, čiji se filmski dio najvećim dijelom odvija u dvorani Kinoteke, obuhvaća međunarodno Natjecanje filmova za djecu, atraktivni Obiteljski program s uzbudljivim dugometražnim filmovima i tematskim kratkim selekcijama, radionicu optičkih igračaka u Medijateci Francuskog instituta te besplatne programe smještene u kulturne centre Grada Zagreba (Travno, Trešnjevka, Dubrava, Sesvete i Maksimir), kao i projekcije u kinu Metropolis MSU-a i Uraniji. Uslijed trenutnih epidemioloških okolnosti, Natjecanje filmova za djecu bit će dostupno online, kako bi im se i na taj način pružila prilika za razvoj medijske pismenosti. Zainteresirani odgajatelji i odgajateljice, nastavnici i nastavnice svoje škole i vrtiće za online projekcije mogu prijaviti OVDJE.

Za Natjecanje filmova za djecu radove odabire medijska psihologinja Martina Peštaj, urednica Dječjeg i omladinskog programa Radiotelevizije Slovenije, i kategorizira ih prema uzrastu na one za predškolsku djecu (4-7 godina), mlađe školarce (7-10 godina), starije školarce (10-14 godina) i mlade odrasle (14+ godina). Ukupno 41 film ove konkurencije nudi priče o prijateljstvu, obitelji, mašti, ljubavi, hrabrosti, povjerenju, sjećanjima i putovanjima. Predškolarce očekuju, primjerice, šumski pjevački zbor, mali životinjski prijatelji, čarobnice, badminton i rođendanske zabave, mlađe školarce plišanci, kazališne predstave, klizanje i more, starije školarce putovanja u svemir, zoološki vrt, Lisabon i na morsku obalu, a mlade odrasle bjegunci, suočavanje s prošlošću, oluje, briga za okoliš i pametni telefoni. Filmovi Natjecanja filmova za djecu uživo se mogu vidjeti u dvorani Kinoteke u petak i subotu, 2. i. 3. 10., u prijepodnevnim satima.

Slavna invazija medvjeda na Siciliju

Obiteljski program, idealan za gledanje u pratnji roditelja, započinje već ove subote 26. 9. U Kinu Metropolis MSU-a od 16 sati prikazuje se raskošni dugometražni film Slavna invazija medvjeda na Siciliju (8+ god.) Lorenza Mattottija. Za ovu projekciju, kojom se obilježava 10 godina Kina Metropolis, ulaznica stoji 10 kuna na blagajni i internetskoj stranici toga kina. Istoga dana od 11 sati u Kinoteci je na programu besplatni “Animafest predstavlja: Zvjerke u gostima”, izbor prilagođen uzrastu 4+.

Putovanja jednog princa

Drugi prelijepi dugometražni film, Putovanje jednog princa (6+) legendarnog Jean-Françoisa Laguioniea, igra u subotu 3. 10. u 16 sati u oba navedena kina, Metropolisu i Kinoteci, a u suradnji s Kino.hr i u Plaškom te Dugoj Resi.

Kratkometražne selekcije pod naslovima “Veseljaci i pustolovi” (6+, subota 3. 10., Kinoteka, 13 sati) i “Festival francuskog animiranog filma: igre i trice” (3-6 god., subota 3. 10., Urania, besplatan ulaz) u središtu su Obiteljskog programa, dok najbolji filmovi 11. VAFI-ja, internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih Varaždin, kao i izbor filmova za djecu i mlade u subotu 3. 10., odnosno nedjelju 4. 10. u 11 sati stižu u kulturne centre Travno, Dubrava, Sesvete, Maksimir i Trešnjevka u sklopu besplatnog programa Animafest u Vašem kvartu.

Radionicu optičkih igračaka za djecu u Medijateci Francuskog instituta vodit će u subotu 3. 10. od 11:30 do 13:00 sati Antonija Veljačić, uz obaveznu prijavu na: radionice@institutfrancais.hr.

Tekst i fotografije: press

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Lana Klingor Mihić i obitelj

Kakav zabavan dan za Lanu Klingor Mihić i njezine djevojčice!

Cure su sjedile u kokpitu, gasile vatru šmrkovima,…

Nova atrakcija u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba ima novog stanovnika, jednogodišnju…

U Hrvatskoj je otvoren MiniPolis – mjesto gdje mali postaju veliki

Ovaj interaktivni park napokon je stigao i u…

predstava Zagrebačkog kazališta lutaka

Kako djecu naučiti dijeliti i prihvaćati različitosti? Svi u kazalište!

Nastavak je to priče o medvjediću Đuri koji,…

Pročitajte i:

Prinove u obiteljima poznatih

Glumac Marko Cindrić pohvalio se da je dobio sina, a u javnost je dospijela i…

Influenceri su novi dječji idoli! Psihologica otkriva na što roditelji moraju paziti!

Zbog čega djeca više vjeruju influencerima, koji su za njih glavni izvor informiranja, ali i…

Chrissy Teigen i John Legend s djecom

Dirljiva posveta supruzi nakon gubitka njihove nerođene bebe

Nedavno su proživjeli tragediju, a sada je glazbenik odlučio svojoj hrabroj supruzi prenijeti snažnu poruku…

Prije 10 godina pobijedio rak limfnih žlijezda, a sad pomaže bolesnoj djeci

"Želio sam se na neki način odužiti ljudima koji su meni pomagali", rekao je Miljenko…