bojan agregorić vejzović o situaciji s koronavirusom i potresu u zagrebu koji im je razrušio dom

Bojana Gregorić Vejzović: “Potres nam je oštetio dom, ali ne i uništio optimizam. Evo kako provodimo dane s djecom u izolaciji…”

S glumicom Bojanom Gregorić Vejzović razgovarali smo o posljedicama potresa u Zagrebu, koji je razrušio i njezin dom u središtu Zagreba, a otkrila nam je i kako se obitelj zabavlja u kućnoj izolaciji, nakon što djeci završi škola na daljinu, a suprugu Enesu i njoj obveze s majstorima

Glumicu Bojanu Gregorić Vejzović nije napustio optimizam, premda joj se ovih dana život, doslovce, okrenuo na glavačke. Sve je stalo zbog pandemije koronavirusa, pa i glumačka profesija, a “daske koje život znače” egzistencija su i za nju i za njezina supruga, glumca Enesa Vejzovića. Nema kazališnih predstava, nema snimanja novih serija i filmova, a – kao da koronavirus i egzistencijalne brige nisu bile dovoljne – u nedavnom zagrebačkom potresu, nastradao je i njihov dom u središtu grada. Za Roditelje.hr Bojana je ispričala kako izgleda njihova svakodnevica u izolaciji te što će prvo napraviti kad se život vrati u normalan ritam.

“Ujutro nakon doručka djeca počinju sa školom, a Enes i ja s obavezama po zgradi i stanu. S obzirom na potres koji je nedavno pogodio Zagreb, nas dvoje imamo i preko glave obveza: od porušenih dimnjaka i krovišta, žbuke u sobama do čišćenja. Neprestano smo u kontaktu s majstorima; treba uskladiti sve obveze s njima, a između toga treba i prirediti ručak. Vrijeme nam zapravo projuri. Djeca svoje obaveze odrade sami, pošalju mailom zadaću, a kad majstori odrade svoje i odu, sjedamo s klincima oko stola za ručak. Nakon toga odigramo društvenu igru, najčešće Monopoly, ili odemo u vrt. Imamo sreću što naša zgrada ima velik vrt; tamo se dodajemo frizbijem ili bacamo lopticu našem psu Axiju, tako da na zraku budemo barem pola sata. Predvečer isprobavamo neke nove recepte za kolače. Ponekad s više, a ponekad i s manje uspjeha, pa je vremena, zapravo, premalo”, kaže glumica Bojana Gregorić Vejzović napominjući kako je trenutačno vrlo teško i to što ni njezin suprug ni ona nemaju posao, što nosi sa sobom određene egzistencijalne strahove.

View this post on Instagram

A post shared by Bojana Gregorić Vejzović (@bojana.g.v) on

“Ne bojim se niti jednog posla, ali nadam se da će se situacija srediti i da nećemo morati mijenjati profesiju. Spašava me čitanje, neki dobar film i sl., a kad je najteže, primamo se uređivanja vrta. Sunce, lopata, zelenilo, djeca koja kroz smijeh zafrkavaju jedno drugo i nas roditelje… – to ulijeva nadu da zapravo možemo sve! Oduvijek sam znala da sam multipraktik, odnosno da se lako mogu prilagoditi bilo kojoj situaciji. Definitivno nisam razmažena osoba koja će se žaliti što, primjerice, nema dobru frizera ili savršeno uređene nokte. To bi u ovoj situaciji nije ni na kraj pameti”, kaže glumica i naglašava kako će, kad jednom izađemo iz “izolacije”, prvo izgrliti roditelje, pa onda i druge drage ljude.

“Naši su roditelji trenutačno sami u svojim stanovima i mislim da njima ova socijalna distanca još teže pada nego nama. Svakih nekoliko dana dostavljamo im namirnice koje su im potrebne, kako ne bi izlazili iz kuće dok ova ugroza ne prođe. Treba snage za izdržati sve ovo, no može se zahvaljujući knjigama, mobitelima, video pozivima… Treba samo puno strpljenja i malo samodiscipline!”, zaključuje Bojana Gregorić Vejzović.

Razgovarala: Danijela Petrov
Fotografije: InstagramTagovi: , , ,

Vezano uz temu

Divna blagdanska humanitarna priča u koju su se uključila i poznata lica

Košarkaši KK Cibona Roko Prkačin i Mateo Drežnjak,…

djevojčica u školi u vrijeme oandemije koronavirusa

Ministar o koronavirusu u školama: 'Moguće je pomicanje zimskih praznika!'

'Škole nisu izvori zaraze', potvrdio je danas i…

djevojčica pod stresom

Je li vaše dijete pod stresom? Evo koji znakovi to otkrivaju!

Mala djeca različito doživljavaju i manifestiraju stres od…

Škola opet posvađala roditelje, a ugledni znanstvenik poslao ozbiljno upozorenje

"Situacija je alarmantna!", i danas je upozorio ugledni…

Pročitajte i:

Petra Kurtela

Petra Kurtela na sinu isprobala trik za brzo odijevanje

Glumica Petra Kurtela jedna je onih koja svog sina ne odgaja stereotipno te mu dopušta…

novi Story: Stjepan Perić i Jelena Jovanova

Glumica Jelena Jovanova već zna da tečaj roditeljstva ne postoji: 'Sto baba, kilavo dijete'

Glumica Jelena Jovanova u lipnju prošle godine rodila je sina Jakova, a ona i suprug…

zoomer i roditelji

"Dali smo djetetu da samo odluči koji je rod. U ruke mu ne guramo ni autiće, a niti barbike"

Danas nailazimo na različite struje u odgoju djece, a mi vam u nastavku donosimo priču…

tata i sin selfie

Objavljivati fotke djeteta na društvenim mrežama ili ne, dvojba je mnogih roditelja, a što kažu blogeri

U nekim je zemljama došlo do šokantnog porasta broja djece koja tuže roditelje zbog toga…