bojan agregorić vejzović o situaciji s koronavirusom i potresu u zagrebu koji im je razrušio dom

Bojana Gregorić Vejzović: “Potres nam je oštetio dom, ali ne i uništio optimizam. Evo kako provodimo dane s djecom u izolaciji…”

S glumicom Bojanom Gregorić Vejzović razgovarali smo o posljedicama potresa u Zagrebu, koji je razrušio i njezin dom u središtu Zagreba, a otkrila nam je i kako se obitelj zabavlja u kućnoj izolaciji, nakon što djeci završi škola na daljinu, a suprugu Enesu i njoj obveze s majstorima

Glumicu Bojanu Gregorić Vejzović nije napustio optimizam, premda joj se ovih dana život, doslovce, okrenuo na glavačke. Sve je stalo zbog pandemije koronavirusa, pa i glumačka profesija, a “daske koje život znače” egzistencija su i za nju i za njezina supruga, glumca Enesa Vejzovića. Nema kazališnih predstava, nema snimanja novih serija i filmova, a – kao da koronavirus i egzistencijalne brige nisu bile dovoljne – u nedavnom zagrebačkom potresu, nastradao je i njihov dom u središtu grada. Za Roditelje.hr Bojana je ispričala kako izgleda njihova svakodnevica u izolaciji te što će prvo napraviti kad se život vrati u normalan ritam.

“Ujutro nakon doručka djeca počinju sa školom, a Enes i ja s obavezama po zgradi i stanu. S obzirom na potres koji je nedavno pogodio Zagreb, nas dvoje imamo i preko glave obveza: od porušenih dimnjaka i krovišta, žbuke u sobama do čišćenja. Neprestano smo u kontaktu s majstorima; treba uskladiti sve obveze s njima, a između toga treba i prirediti ručak. Vrijeme nam zapravo projuri. Djeca svoje obaveze odrade sami, pošalju mailom zadaću, a kad majstori odrade svoje i odu, sjedamo s klincima oko stola za ručak. Nakon toga odigramo društvenu igru, najčešće Monopoly, ili odemo u vrt. Imamo sreću što naša zgrada ima velik vrt; tamo se dodajemo frizbijem ili bacamo lopticu našem psu Axiju, tako da na zraku budemo barem pola sata. Predvečer isprobavamo neke nove recepte za kolače. Ponekad s više, a ponekad i s manje uspjeha, pa je vremena, zapravo, premalo”, kaže glumica Bojana Gregorić Vejzović napominjući kako je trenutačno vrlo teško i to što ni njezin suprug ni ona nemaju posao, što nosi sa sobom određene egzistencijalne strahove.

View this post on Instagram

A post shared by Bojana Gregorić Vejzović (@bojana.g.v) on

“Ne bojim se niti jednog posla, ali nadam se da će se situacija srediti i da nećemo morati mijenjati profesiju. Spašava me čitanje, neki dobar film i sl., a kad je najteže, primamo se uređivanja vrta. Sunce, lopata, zelenilo, djeca koja kroz smijeh zafrkavaju jedno drugo i nas roditelje… – to ulijeva nadu da zapravo možemo sve! Oduvijek sam znala da sam multipraktik, odnosno da se lako mogu prilagoditi bilo kojoj situaciji. Definitivno nisam razmažena osoba koja će se žaliti što, primjerice, nema dobru frizera ili savršeno uređene nokte. To bi u ovoj situaciji nije ni na kraj pameti”, kaže glumica i naglašava kako će, kad jednom izađemo iz “izolacije”, prvo izgrliti roditelje, pa onda i druge drage ljude.

“Naši su roditelji trenutačno sami u svojim stanovima i mislim da njima ova socijalna distanca još teže pada nego nama. Svakih nekoliko dana dostavljamo im namirnice koje su im potrebne, kako ne bi izlazili iz kuće dok ova ugroza ne prođe. Treba snage za izdržati sve ovo, no može se zahvaljujući knjigama, mobitelima, video pozivima… Treba samo puno strpljenja i malo samodiscipline!”, zaključuje Bojana Gregorić Vejzović.

Razgovarala: Danijela Petrov
Fotografije: InstagramTagovi: , , ,

Vezano uz temu

medicinski potpomognuta oplodnja

Tabu koji to ne smije biti: medicinski potpomognuta oplodnja

Mnogo je tabua kad je u pitanju žensko…

Jelena Veljača

Jelena Veljača: Priče iz vagine

Zašto skrivamo svoja bolna i traumatična iskustva, samo…

Pročitajte i:

Narukvice Borboleta hit su i ovog ljeta – potražite ih u paketu s magazinom Elle!

Jednostavne a efektne, Borboleta narukvice hit su i ovog ljeta! Prepoznatljiv leptir na svilenom koncu…

Story dizajnerski mjesec: ovaj tjedan ne propustite hit satensku maramu i gumicu by Alduk

Godina koja ni po čemu nije tipična no jedna tradicija se nastavlja; dizajnerski modeli pristupačni…

djeca gledaju sat za praćenje fizičke aktivnosti ili smart watch

Kupili ste djetetu sat za praćenje aktivnosti - što sad?

Vaše dijete neće postati aktivnije samo zato jer ste mu kupili sat za praćenje aktivnosti.…

njega kože tijekom ljeta

5 zlatnih pravila njege kože tijekom ljeta, a nije riječ o UV zaštiti

Što na visokim temperaturama svakako treba biti dio vaše beauty rutine i njege te koje…